Arquitectura

La Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC participa al Lluèrnia d'Olot

Montse Planella reflexiona en una conferència sobre la influència de la llum en l’art

per Redacció, Olot, Catalunya | 18 de novembre de 2021 a les 10:55 |
La llum també és un material artístic. | Lucio Fontana [@HangarBicocca].
Un any més, la Delegació Garrotxa–Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) participa al Lluèrnia, el festival del foc i de la llum. En aquesta ocasió, a través de la conferència "Petita història de la llum en l’art", a càrrec de Montse Planella, que tindrà lloc aquest dijous, a les 19.30 hores, a la seu de l'avinguda Onze de setembre 13 d'Olot.
 

En aquesta conferència, Planella rastrejarà alguns dels encontres que la llum ha tingut amb l'art al llarg de la seva història; encontres que han conduït, per un costat, a considerar la llum com a un material artístic i, de l'altre, a transformar des de la modernitat els imaginaris sobre les ciutats.
 

Montserrat Planella Serra és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i màster en Història, Art, Arquitectura i Ciutat per l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment, és professora d'Història de l'Art a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot.

Ha treballat al Servei de Recerca Educativa i al Servei de Currículum del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i ha estat docent d'educació secundària i formadora del professorat en l'àmbit artístic; també, ha desenvolupat projectes sobre temàtiques de confluència entre l'educació, l'art i la ciència.


La desena edició del Festival del foc i de la llum a Olot, que enguany s'allarga 16 dies, fins al 27 de novembre, amb el riu Fluvià com a eix vertebrador –del bosc de Tosca a les Tries–, compta amb 22 instal·lacions i 5 activitats relacionades.

 

Participació