Menors que han migrat sols explicaran la seva experiència a 250 nois i noies del Ripollès

El Terra Gollut Film Festival arriba al seu final amb una de les activitats més esperades

Rodatge del film «Els dies de no oblidarem»
Rodatge del film «Els dies de no oblidarem» | Galan Espín
Redacció
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:32h
Aquest divendres, 8 d’octubre, el Terra Gollut Film Festival, tornarà a fer una de les activitats més especials del certamen. Es tracta de la taula rodona que compartiran una quinzena de joves que han migrat en solitari del seu país essent menors d’edat, deixant enrere la seva família i amics i el que això suposa.

Aquests nois i noies, que també faran de jurat del certamen en la categoria de Premi dels Joves, explicaran la seva experiència al Teatre Comtal de Ripoll en dues sessions divendres al matí, on hi participaran les classes de 4rt d’ESO dels cinc centres de secundària de la comarca, amb prop de 250 alumnes.

El principal objectiu d’aquesta activitat és combatre el racisme en els joves, i que aquests puguin conèixer de primera mà quin ha estat el viatge físic i emocional d’aquests joves migrats.

La primera sessió es farà a les 9.30h del matí i la segona a les 11.30. Les dues sessions comptaran amb una presentació dels joves migrats, una taula rodona i la projecció dels curtmetratgesFatima i Els dies de no oblidarem, realitzats per joves migrats sols amb l’ajuda de cineastes.

Els nois i noies migrats passaran la resta de cap de setmana al Ripollès participant d’activitats del Terra Gollut (projecció de curts a Planoles, visita a Vall de Núria, visita guiada als entorns dels Golluts de Ribes), fins que el dimarts 12 d’octubre assistiran a la clausura del festival i entrega de premis del certamen.

PROGRAMACIÓ DELS ÚLTIMS DIES

TEMA: Experiència de joves migrats sols amb alumnes de secundària del Ripollès
DIA: Divendres, 8 d’octubre
HORA: 2/4 de 10h i 2/4 de 12h
LLOC: Teatre Comtal de Ripoll

-----------
Clausura del Terra Gollut Film Festival i entrega de premis

El Terra Gollut Film Festival arriba al seu final i el pròxim dimarts 12 d’octubre es farà la clausura del certamen amb l’entrega de premis d’aquesta edició. L’acte, que estarà conduït per l’actriu i presentadora Txe Arana es farà al Teatre Diagonal de Campdevànol a les 18h.

En el transcurs de la gala s’entregaran els premis següents: Premi TG al Millor
Curtmetratge, Premi TG dels Joves (format per joves migrats sols i joves de la comarca), Anunci Premi TG de la Concòrdia Hospital de Campdevànol, Premi TG del Públic i Premi TG al Millor Llargmetratge.

L’entrega de premis estarà amenitzat per la cantant Qel Xiberta, i al final es podrà veure el film 15 Horas, de Judith Collell i producció d'Alfonso Par. Collell, que és l’actual presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, i Par, seran al Diagonal per tal de participar en el cinefòrum sobre la pel·lícula que es farà a posteriori.

TEMA: Clausura i entrega de premis del TERRA GOLLUT Film Festival
DIA: Dimarts 12 d’octubre
HORA: 18h
LLOC: Teatre Diagonal de Campdevànol

--------------------------
ALTRES ACTIVITATS

-Sessió curtmetratges a competició (Dissabte 9 d’octubre, Casino de Planoles. 18h/19.15h)

-Llargmetratge a competició (Diumenge 10 d’octubre, Casa de Núria a Queralbs. 19.30h)

-Llargmetratge a competició (Dilluns 11 d’octubre, Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses. 18h)

- Visita guiada dels Golluts a l’entorn de Ribes (Dimarts 12 d’octubre, Castell de Sant Pere de Ribes de Freser. 11h)