1 de 10
senderisme

El festival de senderisme del Ripollès gairebé fa el ple

Un total de 180 persones participen en les 13 activitats repartides per tota la comarca en el Ripollès Discovery Walking

Phototrekking entre Llanars i Vilallonga de Ter | Agència de Desenvolupament del Ripollès
per Redacció, 6 d'octubre de 2021 a les 10:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest cap de setmana de l'1, 2 i 3 d'octubre s'ha celebrat la tercera edició del festival de senderisme del Ripollès. Les persones participants, de la mà dels guies interpretadors locals, han descobert el patrimoni natural i cultural de la comarca, han observat la flora i la fauna que habita al territori i han gaudit de l'entorn incomparable que ofereix la comarca mentre practicaven una activitat d'oci saludable com és el senderisme.

Pel festival de senderisme del Ripollès han estat programades 13 activitats ben variades i aptes per a tots els públics: al costat de gorgs i salts d'aigua, circuits d'orientació, excursions de vertigen, phototrekking, nòrdic walking, ascensió a cims, sortides pel Parc Natural, per la Via Romana, per gaudir de l'espectacle sonor de la brama del cérvol i una activitat cultural al Museu Etnogràfic de Ripoll. Les sortides s'han realitzat amb grups reduïts, adaptant l'aforament en funció del tipus d'activitat.


Tots els participants al festival han estat obsequiats amb un “kit del senderista” consistent en una bossa, una cantimplora i una mostra de Producte del Ripollès.

El Ripollès Discovery Walking és un dels 13 festivals de senderisme que s'estan celebrant per tot el Pirineu català. S'emmarca dins la iniciativa de Festivals de Senderisme dels Pirineus, coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran). L'organització del festival de senderisme del Ripollès ha anat a càrrec de l'Agència de Desenvolupament del Ripollès i la Xarxa de Senders Itinerànnia. Aquesta acció té el suport de la Diputació de Girona, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i del Consell Comarcal del Ripollès. 


En la tercera edició del Ripollès Discovery Walking s'han omplert el 82% de les places ofertades, doblant la participació respecte la primera edició del 2019 i amb un increment d'unes 70 persones respecte l'edició del 2020, just abans que s'haguessin de suspendre gairebé totes les activitats degut a la pandèmia de Covid-19. Els participants d'aquesta tercera edició han estat provinents bàsicament de Barcelona i rodalies, del Vallès, de la demarcació de Girona i també molt públic de la mateixa comarca del Ripollès.

Les activitats amb millor acceptació han estat l'excursió pel camí equipat a la vall del Freser, el sopar entre cérvols, l'ascensió al cim més emblemàtic del Ripollès, el Taga i la marxa nòrdica pels boscos de Campelles. Cinc de les activitats programades van exhaurir les places i malauradament dues activitats es van anul·lar per la pluja i el fort vent del diumenge al matí.


Des de Ripollès Turisme es pretén donar valor al senderisme guiat i al paper dels guies professionals per oferir al visitant la possibilitat de conèixer la cara més real, autèntica i sovint desconeguda de diversos racons dels Pirineus. 
 

 

Participació