successos

Multa de 5.500 euros a un ramader de Sant Joan de les Abadesses per haver electrocutat 25 gripaus

Unió de Pagesos ha convocat una marxa lenta pel que considera una sanció "desproporcionada"

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 17 d'agost de 2021 a les 16:55 |
Els gripaus morts al pas de bestiar de Sant Joan de les Abadesses | Instagram @alt_ter

Un ramader de Sant Joan de les Abadesses ha estat sancionat amb 5.500 euros de multa per haver electrocutat 25 gripaus a la seva finca. Els fets van tenir lloc ara fa un mes quan l'home va instal·lar un tancat elèctric, a tocar de terra, per evitar el pas del seu bestiar. Va ser llavors, segons expliquen des d'Unió de Pagesos, quan de forma "accidental" un grup de gripaus haurien mort electrocutats.

Els fets van ser denunciats per un col·lectiu ecologista a les xarxes socials. Va ser llavors que els Agents Rurals, afegeixen les mateixes fonts, van demanar al ramader que elevés el tancat. Aquest, però, si va negar al·legant que podria suposar un perill per la gent que camina o va en bicicleta per la zona. Finalment se'l va sancionar.


 


La mateixa entitat de pagesos ha convocat, per aquest dijous a Ripoll, una marxa lenta per denunciar el que consideren una sanció "desproporcionada". Reclamen que les normatives s'adeqüin a l'àmbit rural i que s'apliquin amb sentit comú.


Emparant-se per la llei del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, al ramader se l'ha multat per la infracció 3.000 euros. També haurà de pagar 2.500 euros pels danys i perjudicis causats, 100 euros per cadascun dels gripaus.

 

 

 

Participació