​El documental «No s'apaguen les estreles» de Xavi Sarrià triomfa al Festival Gollut

El certamen de Ribes de Freser recupera la presencialitat

El Festival Gollut ha recuperat la presencialitat
El Festival Gollut ha recuperat la presencialitat | Festival Gollut
Redacció
11 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:46h
Xavi Sarrià és un artista polifacètic. Després d'anys liderant la banda Obrint Pas, actualment continua amb èxit la seva carrera musical en solitari. També ha fet incursions a la literatura i, ara, s'ha endinsat per primera vegada al món audiovisual signant el documental No s'apaguen les estreles, juntament amb David Segarra i Víctor Serna.

El treball de l'artista valencià va ser el gran triomfador dels Festival Gollut de Ribes de Freser. Va guanyar el Gollut al millor llargmetratge i també un dels dos premis al públic. La resta de premis van ser per Juan Diego Pérez Gómez i Samuel Gonsar amb Que toque fondo (millor curt) i Cuerpos en vilo d'Ugaitz Albisu (premi del públic).

No s'apaguen les estreles és un documental pensat per a enfortir l'autoestima, la identitat i les arrels valencianes. “Recuperem les històries de valentia, saviesa i renaixement. Un viatge de nord a sud, de la costa a l'interior del territori valencià per a descobrir pobles, cultures i realitats que part de la societat actual desconeix. Deu històries que s'entrellacen per a dialogar amb joves i majors que viuen sense oblidar les arrels. Amb la memòria viva”, expliquen els seus creadors.


Recuperar la presencialitat a Ribes de Freser
Els Premis Gollut els darrers anys havien optat per la descentralització. El 2020, a més, van haver d'apostar pel format on line. Enguany, en canvi, s'ha tornat als orígens i s'ha fet una edició en versió reduïda, 100% presencial i centralitzada al Cinema Catalunya de Ribes de Freser.

Això sí, manté l'aposta pels curts i els llargmetratges de denúncia social i ambiental. A més, s'han volgut homenatjar les sales de cinema més clàssiques, en especial el cinema Catalunya. Totes les projeccions s'han realitzat entre el 3 i el 8 d'agost, amb la presència de conferenciants, directors i productors, que van comentar les obres que presentaven.