digital

L'AOC premia l'esforç digital de Molló

L'Ajuntament guanya el tercer premi dels Reconeixements Administració Oberta 2020, en la categoria de municipis de menys de 500 habitants

per Redacció, 6 de maig de 2021 a les 11:59 |
El conseller Jordi Puigneró ha presidit l'acte | Aj. Molló
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La VI edició dels Reconeixements Administració Oberta 2020 als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment l’AOC (Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya) ha reconegut com a ens capdavanters en transformació digital a diversos ajuntaments de Catalunya, classificats en diferents categories. En la de municipis de menys de 500 habitants de Catalunya, Molló ha quedat en tercera posició. Caseres (Terra Alta) i Rodonyà (Alt Camp) han quedat en primer i segon lloc respectivament. 

Els premis s'atorguen en funció de la puntuació obtinguda de l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. 


A causa de l’actual situació de pandèmia, l’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 s’ha celebrat seguint el format híbrid. Han assistit a la cerimònia presencial celebrada a la Casa Golferichs, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l’AOC, Jordi Puigneró; el president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras i el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre. També ha estat present la directora de l’AOC, Marga Bonmatí, que ha exposat en què consisteix la metodologia que es fa servir per puntuar els ens. Els ajuntaments i consells comarcals guardonats han participat a l’acte de manera virtual a través de videoconferència. L'alcalde Josep Coma Guitart ha estat l'encarregat de recollir el premi de Molló.

L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica en els ens locals i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.


 

Participació