L'AOC premia l'esforç digital de Molló

L'Ajuntament guanya el tercer premi dels Reconeixements Administració Oberta 2020, en la categoria de municipis de menys de 500 habitants

El conseller Jordi Puigneró ha presidit l'acte
El conseller Jordi Puigneró ha presidit l'acte | Aj. Molló
Redacció
06 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:13h
La VI edició dels Reconeixements Administració Oberta 2020 als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment l’AOC (Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya) ha reconegut com a ens capdavanters en transformació digital a diversos ajuntaments de Catalunya, classificats en diferents categories. En la de municipis de menys de 500 habitants de Catalunya, Molló ha quedat en tercera posició. Caseres (Terra Alta) i Rodonyà (Alt Camp) han quedat en primer i segon lloc respectivament. 

Els premis s'atorguen en funció de la puntuació obtinguda de l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals. 

A causa de l’actual situació de pandèmia, l’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 s’ha celebrat seguint el format híbrid. Han assistit a la cerimònia presencial celebrada a la Casa Golferichs, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l’AOC, Jordi Puigneró; el president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras i el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre. També ha estat present la directora de l’AOC, Marga Bonmatí, que ha exposat en què consisteix la metodologia que es fa servir per puntuar els ens. Els ajuntaments i consells comarcals guardonats han participat a l’acte de manera virtual a través de videoconferència. L'alcalde Josep Coma Guitart ha estat l'encarregat de recollir el premi de Molló.

L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica en els ens locals i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.