El Govern tanca el Ripollès durant 15 dies

Les trobades es limiten a sis persones també els dies de Nadal i la restauració ha de tancar

Un control dels Mossos
Un control dels Mossos | Adrià Costa
Andreu Merino / Arnau Urgell
22 de desembre del 2020
Actualitzat el 23 de desembre a les 8:06h
El Govern ha anunciat aquest dimarts al vespre el confinament perimetral del Ripollès i la Cerdanya a causa de la situació epidemiològica a les dues comarques, on se superen els 1.000 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants. La taxa de transmissió també és alta i els hospitals de Campdevànol i la Cerdanya estan en una situació "complicada", en paraules de la consellera de Salut, Alba Vergés, i ja estan derivant pacients a altres centres.

El confinament de les dues comarques entrarà en vigor aquesta mitjanit i les trobades socials i familiars s'hauran de limitar a sis persones. Les entrades i sortides a les comarques només es podran justificar per motius laborals, de cura de persones dependents o motius de força major. També hi podran entrar les persones que tornin al seu lloc de residència.

Els bars i restaurants hauran de tancar, igual que els recintes esportius i els espais culturals. Vergés ha avançat que la Generalitat es reunirà amb els consells comarcals de la Cerdanya i el Ripollès per preparar línies d'ajudes per als sectors afectats.

L'anunci de noves restriccions arriba després que aquest mateix dimarts la portaveu del Govern, Meritxell Budó, hagués descartat la possibilitat d'implementar noves mesures fins a l'avaluació de la situació epidemiològica del 28 de setembre. "No estem gestionant només una crisi sanitària, també estem gestionant una crisi econòmica i social. I hem de trobar aquest equilibri", ha defensat aquest migdia Budó.

Un argument que arribava després de l'entrevista concedida per l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a SER Catalunya en què havia demanat endurir les restriccions. Concretament, Torra ha reclamat limitar les celebracions nadalenques a la família "més íntima". L'expresident també ha expressat que algunes de les restriccions vigents ordenades pel Govern generen confusió per la seva manca de claredat.

Una situació molt complicada a l'Hospital de Campdevànol

A l'Hospital de Campdevànol aquest dimarts hi ha 24 ingressats amb Covid, el rècord de tota la segona onada i només 10 menys que el moment més àlgid de la primera. A més, en l'últim mes s'han registrat al centre hospitalari la meitat de víctimes mortals de tota la pandèmia.