Suspenen la Tria de Mulats d'Espinavell a causa de la Covid-19

Els organitzadors creuen que és "impossible" complir amb les mesures de seguretat per prevenir els contagis

Tria de Mulats d'Espinavell
Tria de Mulats d'Espinavell | J.M. Montaner
Redacció
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:14h
L'Ajuntament de Molló i els ramaders participants en la Tria de Mulats d'Espinavell han decidit anul·lar la celebració de la fira d'enguany a causa de la Covid-19. La fira s'havia de celebrar el 13 d'octubre.

Entre els motius que han portat a suspendre l'acte hi ha "l'alt risc de rebrot que registra la comarca del Ripollès", així com també la "incertesa" d'organitzar una fira que aplega uns 4.000 assistents "sense saber fins uns dies abans si la situació sanitària permet dur-la a terme o no". A més, creuen que és "impossible" complir amb les mesures de seguretat per prevenir contagis, ja que la fira es fa a l'aire lliure i seria "molt complicat" delimitar l'espai amb tanques i fer controls d'accessos.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Molló també indica que la fira suposa la trobada d'entre 3.000 i 4.000 assistents que, malgrat que sigui a l'aire lliure, "no hi ha prou capacitat per garantir les distàncies". A més, asseguren que la majoria de visitants provenen de punts molt diferents de la geografia catalana.