Gerard Sala inaugura dues exposicions amb obres inèdites al Palau de l'Abadia

Les mostres es podran veure fins al 22 de novembre

Exposició de Gerard Sala.
Exposició de Gerard Sala. | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Redacció
05 de setembre del 2020

L’artista Gerard Sala inaugura dues exposicions simultànies: PaísPaisatge i Elogi de la pintura a l’Espai Art l’Abadia del Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, respectivament. Les pintures exposades al claustre, algunes de gran format, mostren amb tota la potència el clar compromís de l’artista amb l’ofici, amb les idees i amb l’actualitat social i política i el procés d’autodeterminació iniciat al nostre país aquests darrers anys. 

Al segon pis del Palau, s’exposen 13 escultures fetes, principalment, a partir d’elements de la natura, complementades amb antics pinzells plens de vivències, savieses i anhels de l’artista que esdevenen un sentit homenatge a la pintura realitzada des de l’escultura.

La inauguració es va fer el 5 de setembre i s'allargarà fins al 22 de novembrfe. L’horari d’exposició és de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 h, i els diumenges, de 10 a 14 h.

Gerard Sala

Gerard Sala (Tona, 1942) cursà els estudis de pintura a l'Escola Massana i a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi. Entre els  anys  1979 i 2012 fou professor del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

Sala es dedica essencialment a la pintura, tot i que també ha conreat alguns altres camps de l'art com el gravat, la litografia, l'escultura, el mural, el cartell (Festes de la Mercè. Barcelona 1995), l'escenografia, els segells (3 per a la Sèrie Pre-Olímpica) i la poesia (Amb la veu als ulls, Viena Edicions; Germinal, Edicions Pont del Petroli i l’Esperit intangible).