L'organista Modest Moreno treu un nou disc

Es tracta del tercer volum de la col·lecció "Orgues notables de Catalunya"

Modest Moreno, en una foto d'arxiu
Modest Moreno, en una foto d'arxiu | Ajuntament de Ripoll
Redacció
16 de juliol del 2020
L’organista del Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll Modest Moreno i Morera ha tret recentment al mercat el tercer volum de la col·lecció "Orgues notables de Catalunya", sèrie que va iniciar conjuntament amb la discogràfica Edicions Albert Moraleda. Per aquest enregistrament, Albert Moraleda, tècnic de so i director artístic del disc, i el mateix intèrpret van escollir l’orgue del Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, instrument del 1925, i dotat d’una bella paleta fònica.

A més dels Goigs de la Mare de Déu de la Gleva –patrona principal del bisbat de Vic− amb text de mossèn Jacint Verdaguer i Santaló i música del ripollès mossèn Josep Maideu i Auguet, el disc conté obres de Hans Kotter, Antonio de Cabezón, Diego de Alvarado, dels monjos de Montserrat Narcís Casanoves, Anselm Ferrer, Odiló M. Planàs i Gregori Estrada, -els quals formen part de l’"Escola montserratina" i de la que en Modest Moreno n’és un actiu divulgador− Miguel del Barco, Dmitri Dmítrievitx Xostakóvitx, Josep Baucells, Modest Moreno, Johann Michael Bach, Johann Sebastian Bach, Cèsar Franck i Louis James Alfred Lefébure-Wély.

De les 20 obres del disc, set hi són presentades en el seu primer enregistrament discogràfic mundial. El disc es va enregistrar el de 15 de febrer d’aquest 2020.