La 100a Volta Ciclista a Catalunya se celebrarà el 2021 per manca de forats al calendari

El Ripollès es queda enguany sense dues etapes de la cursa, que s'havia de celebrar del 23 al 29 de març

Una etapa de l'any passat de la Volta
Una etapa de l'any passat de la Volta | Josep M. Montaner
NacióDigital
28 d'abril del 2020
Actualitzat el 04 de maig a les 12:39h
Ara sí, ja es definitiu. L’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya no se celebrarà aquest any. En un principi, s'havia de córrer del 23 al 29 de març, però es va ajornar a l'espera de trobar un forat al calendari.

Així, finalment la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà finalment la darrera setmana del mes de març de 2021. Després d’avaluar com ha quedat el calendari ciclista degut a la pandèmia del Covid-19, la Volta del centenari d’edicions no tindrà lloc aquest any 2020. 

“La prioritat absoluta ara és la lluita contra el Covid-19 i evitar la seva propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial la UCI ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, i el que tenim clar és que volem celebrar una 100a edició amb les màximes garanties i amb les millors figures mundials”, ha comentat el director general de la Volta, Rubèn Peris.

D'aquesta manera, el Ripollès es queda sense dues etapes: la tercera, el 25 de març, finalitzava a Vallter; i la quarta, el dia següent, sortia de Ripoll.

La cursa s’ha celebrat de forma ininterrompuda des de 1939, poc mesos després de finalitzar la Guerra Civil Espanyola. La Volta Ciclista a Catalunya és la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, i any rere any aglutina els millors corredors del panorama internacional.