​ERC proposa que es construeixi un hospital a Ripoll

Els republicans volen que la localitat esdevingui una "veritable" capital de comarca

Els 10 primers membres de la llista de Ripoll
Els 10 primers membres de la llista de Ripoll | ERC
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:27h
A punt per tancar la campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig, ERC ha presentat algunes propostes del programa electoral per aconseguir que els propers anys Ripoll sigui una "veritable" capital del Ripollès. Per això, la candidatura vol que Ripoll sigui referent per a totes les persones de la comarca a nivell de serveis, comerç, activitat econòmica, etc. i també un pol d’atracció per als visitants.

ERC proposa que Ripoll pugui tenir, a mig o llarg termini, un hospital com a totes les capitals de comarca, i exigirà a la Generalitat que el CAP estigui obert les 24 h del dia durant tot l’any. El partit vol fomentar el negoci de proximitat, el comerç i l’hosteleria, fomentant les activitats en cap de setmana i festius, afavorint l’aparcament en zones taronja i blava per a tot tipus d’usuaris o fent un mercat setmanal més atractiu on hi hagi parades km 0 de pagesia i artesans del Ripollès i zones properes.

Esquerra preveu ampliar i millorar les fires tradicionals, fent que tinguin un fort lligam amb els productes alimentaris amb R del Ripollès. També vol promoure la creació de l'associació clúster de la ventilació de Catalunya amb seu a Ripoll, per augmentar el potencial de creixement d'aquest sector de referència mundial.

ERC proposa facilitar que s'omplin les naus i solars buits de polígons industrials o de colònies properes als rius, donant suport als propietaris per aconseguir que s'instal·lin noves empreses (o creixin les existents) acompanyat de bonificacions d'impostos. També preveu fomentar l'arribada d'empreses del coneixement (editorials petites, audiovisuals, estudis de música) i experts en Indústria 4.0 i desenvolupaments informàtics.

A més, ERC es fixa el repte d’aconseguir els propers anys la denominació de Ripoll com a capital històrica i cultural de la nova República Catalana. Els republicans també treballaran per la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona.