Ajuntaments del Ripollès i la Cerdanya inicien la transformació cap a l'administració electrònica

Aquest dijous s'ha fet una sessió de comunicació al Consell Comarcal del Ripollès

per Redacció, 14 de setembre de 2017 a les 12:17 |
La sessió formativa d'administració electrònica, aquest dijous | CC Ripollès
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous 14 de setembre s'ha realitzat a la sala de plens del Consell Comarcal del Ripollès la sessió de comunicació dels ajuntaments del Ripollès i la Cerdanya. Aquest acte, organitzat pel servei de suport a l'administració electrònica de la Diputació de Girona amb la col·laboració del Consell Comarcal del Ripollès, ha consistit en una primera sessió de formalització del compromís en la participació de la transformació de l'Administració Pública en una administració electrònica, seguint les pautes de les lleis estatals vigents.

Durant l'acte, s'ha fet una descripció detallada del que implica tot el procés i una demostració del gestor. Ha estat dirigida a personal dels ajuntaments, responsables, secretaris i alcaldes. Hi ha assistit una vintena de representants pertanyents a la majoria de municipis del Ripollès i la part de la Cerdanya corresponent a Girona, a més de Vidrà (Osona).


Actualment el Consell Comarcal del Ripollès prepara un pla d’acompanyament als ajuntaments perquè facin aquesta migració cap al treball amb expedients electrònics. És en aquesta circumstància que és en ple procés de contractació de personal especialitzat en aquesta tasca. D’altra banda, la mateixa corporació fa temps que ha incorporat moltes de les eines d’e-administració i mostra d’això n’és el fet que el tercer trimestre del 2016 va esdevenir el segon consell comarcal de Catalunya que més notificacions electròniques per habitant va emetre a través del servei e-NOTUM, del consorci Administració Oberta de Catalunya.

 

Participació