Domènec Batalla homenatja a l'entrada de Vilallonga l'univers màgic del pintor Joan Ponç

Arnau Urgell
09 de juny del 2015
Actualitzat el 16 de juny a les 7:53h
Escultura de l'entrada de Vilallonga
Escultura de l'entrada de Vilallonga | EB

Inauguració de l'escultura de Domènec Batalla a l'entrada de Vilallonga de Ter. Foto: Eduïna Batalla


Domènec Batalla s'ha convertit en un "especialista" en donar la benvinguda als pobles del Ripollès amb escultures. Després de Campelles, ara ha estat l'encarregat de fer el mateix a Vilallonga de Ter. Ho ha fet amb un homenatge al pintor Joan Ponç, un dels integrants del prestigiós col·lectiu artístic Dau al Set i que, després de viure part de la seva vida a la Roca, hi va quedar enterrat.

"Em van demanar que l'escultura reflectís els quatre grans nuclis del municipi: Vilallonga, la Roca, Abella i Tregurà", explica Batalla a ElRipollès.info. "Necessitava un tema que ho relligués i vaig decidir homenatjar l'univers màgic d'en Joan Ponç", afegeix. El pintor va formar part del grup Dau al 7 juntament amb el poeta Joan Brossa, els pintors Modest Cuixart i Antoni Tàpies i el filòsof Arnau Puig. Els anys 70 es va instal·lar a la Roca on, malgrat rebre el tractament de diàlisi i tenir moltes problemes de vista, va continuar-hi treballant. Finalment, va morir l'any 1984 a la localitat occitana de Sant Pau però va ser enterrat al nucli del terme de Vilallonga.

L'escultura reflecteix les "quatre branques" del terme municipal i, tal i com passa a Campelles, està pensat sobretot en clau nocturna. "La lluna, les estrelles... recorden aquest univers màgic de Joan Ponç", explica Batalla. L'obra va ser inaugurada aquest diumenge passat en un acte presidit per Paquita Pastoret i Mònica Bonsoms, l'alcaldessa en funcions i la persona que la rellevarà, respectivament.

Escultura de Domènec Batalla a l'entrada de Vilallonga de Ter Foto: Eduïna Batalla