Una escultura homenatja el fundador de Vallter

Una obra de l'escultor ripollès Domènec Batalla recorda des de dissabte Josep Pujol Aulí

Inauguració del monument de Josep Pujol
Inauguració del monument de Josep Pujol | Territori
Redacció
22 de desembre del 2014
Actualitzat el 28 de desembre a les 16:40h

Inauguració del monument de Josep Pujol i Aulí Foto: Departament Territori


Josep Pujol i Aulí, impulsor i fundador de Vallter 2000, ja té un homenatge en forma d'escultura a l'estació de la Vall de Camprodon. Es va inaugurar aquest dissabte, amb la presència de Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat, i d'Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). També es van presentar les novetats per a la temporada 2014-2015 en uns dies on la manca de precipitacions i les temperatures altes no estan ajudant a tenir unes bones de neu massa bones.

Josep Pujol i Aulí, el principal impulsor de l'estació d'esquí de Vallter 2000, va ser un dels principals dinamitzadors turístics de la Vall de Ripollès. Mort l'any 2005, ara se'l recordarà al pàrquing de l'estació amb una obra de l’escultor ripollès Domènec Batalla (foto). Es tracta d'una V de ferro i base de formigó, amb una ala d’1,10 m de llarg i 1,50 m d’ample, i una altra ala de 3,876 m. La V és de "vall" i té quatre rocs que simbolitzen quatre fills i en una de les ales hi ha tot de forats que simbolitzen els esquiadors.
 
Un cop acabat l’acte, es van presentar les novetats per a la temporada d’hivern de les estacions del Ripollès. Destaquen les línies d'autobús que uniran Barcelona amb Vallter 2000 i Ribes de Freser els caps de setmana i festius. També l’ampliació del parc lúdic de Vall de Núria, la visita a l’estació amb màquina de neu i un nou snowpark i boarder cross. A Vallter, per la seva banda, destaquen nous productes per a diferents públics i sortides guiades amb raquetes de neu i amb esquís de muntanya. Enguany es preveu invertir un total de 3,2 milions entre ambdós complexos.