El «Comte Arnau» de la Marboleny, en CD

La discogràfic ripollesa Quimera Records edita un treball amb la música de l'espectacle estrenat a Sant Joan l'estiu passat

Redacció
07 de març del 2012
Comte Arnau de l'Esbart Marboleny.
Comte Arnau de l'Esbart Marboleny. | Xevi Mas
La música del Comte Arnau de l'Esbart Marboleny, ara en CD. Foto: Xevi Mas

La discogràfica ripollesa Quimera Records ha editat la música de l'espectacle Comte Arnau, que l'Esbart Marboleny va estrenar l'estiu passat a Sant Joan de les Abadesses i amb el mite de la comarca com a gran protagonista. El treball, que s'ha publicat en format CD, es presentarà en el marc de l’actuació que s’oferirà al Teatre Principal d’Olot el proper diumenge 18 de març.

El CD del Comte Arnau inclou la música original de l’espectacle del mestre Agustí Pedrico, interpretada per la Cobla Ciutat de Girona. La música original, tota ella en formació de cobla, parteix bàsicament de melodies tradicionals catalanes com La Gala, de Campdevànol; El Patatuf; L’Indiot; El Mestre, balada tradicional; la Dansa de la Mort, de Verges, o la balada tradicional del Comte Arnau. També formen part del CD els fragments dels poemes de Joan Maragall recitats per l’actor Lluís Soler, que constitueixen el fil narratiu de la proposta. Finalment el treball discogràfic també inclou la cançó tradicional del Comte Arnau, en una nova recreació de Lídia Pujol, El cant de l’infant nonat, a partir d’una reinterpretació de la Cançó descantada de Joan Maragall, amb un text elaborat per ella mateixa i Miquel Pujadó.

Coproduït pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny – Ésdansa 2011 i pel Consorci Ripollès Desenvolupament a través de la marca Terra de Comtes i Abats, l’espectacle Comte Arnau és una proposta de dansa i música catalana d’arrel tradicional de l’Esbart Marboleny en forma de ballet argumental que parteix dels tres poemes de Joan Maragall (1860-1911) dedicats al Comte Arnau: "El Comte Arnau" (Visions&Cants) 1900; "Ànima" (Enllà) 1906 i "La fi del Comte Arnau" (Seqüències) 1911.