Els «big four» de CiU

«Des que CiU va assolir el Govern l’any 2010, les consultories estan vivint un moment daurat en la contractació amb l’administració»

| 09/07/2013 a les 00:02h
Aquesta notícia es va publicar originalment el 09/07/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El concepte big four (en català, “les quatre grans”) s’empra en l’argot de la premsa econòmica per referir-se a les quatre firmes més importants del sector de l'auditoria i la consultoria. Són les britàniques PricewaterhouseCoopers (PwC) i Ernst & Young, la nordamericana Deloitte i l’holandesa KPMG. Què tenen en comú totes quatre? Doncs bàsicament tres coses: en primer lloc, ofereixen tota mena de serveis d’assessorament comptable, fiscal o financer a altres empreses o administracions públiques. En segon lloc, guanyen molts diners: PwC va facturar el 2011 29.200 milions de dòlars, Deloitte 28.800 milions, KPMG 23.000 i Ernst & Young, 22.900. I, en tercer lloc, en què la delegació catalana de les quatre ha fitxat en els últims tres anys un exalt càrrec de Convergència i Unió. Així doncs, les big four catalanes compten amb quatre big four de CiU: David Madí (Deloitte), Joaquim Triadú (PwC), Lluís Recoder (KPMG) i Pilar Fernández Bozal (Ernst & Young).

A Catalunya, des que CiU va assolir el Govern l’any 2010, les consultories estan vivint un moment daurat pel que fa a la contractació amb l’administració: entre d’altres encàrrecs, han assumit de forma tàcita el el disseny de tota la política de retallades derivada de les anomenades polítiques “d’austeritat”. I a ningú se li escapa que en una empresa d'aquest ram és de vital importància comptar amb col·laboradors que coneguin al detall el sector públic i disposin d'una bona cartera de contactes. En aquest sentit, el cas més destacable és el de Deloitte: durant els anys 2011 i 2012 el govern català ha adjudicat onze contractes a aquesta firma amb un valor global de 41 milions d’euros, segons es desprèn de les dades del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya que va recollir l’Anuari Mèdia.cat en aquest reportatge. David Madí va fitxar per Deloitte a finals de 2010, i des de llavors l’auditora ha triplicat la seva facturació del Govern de la Generalitat respecte els dos últims anys del govern tripartit. Persona de màxima confiança d’Artur Mas, Madí fou secretari general de Comunicació en el darrer govern de Jordi Pujol i actualment és vicepresident sènior del grup Applus+, càrrec que compagina amb el de president del consell assessor d'Endesa a Catalunya.

La resta de firmes auditores no es queden enrera. PwC, que entre entre d’altres encàrrecs ha assumit una auditoria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals valorada en 225.000 euros, va fitxar l’any 2011 a Joaquim Triadú, exconseller de Presidència de Jordi Pujol. Triadú va ser nomenat soci responsable del sector públic del bufet de PwC a Barcelona. KPMG i Ernst & Young s’han posat les piles i aquest 2013 també han anunciat la incorporació de dos exconsellers. KPMG va anunciar el passat mes de març el fitxatge estel·lar de Lluís Recoder, exconseller de Territori del primer govern Mas a qui alguns situaven en l’òrbita successòria del president. Mentre aquest dia no arribi –si és que ha d’arribar- Recoder s’encarrega d’assessorar les empreses en matèria de medi ambient i internacionaltizació. Ernst & Young va fer públic el passat mes de juny el fitxatge de l’exconselleria de justícia del primer govern d’Artur Mas, Pilar Fernández Bozal. Encara és d’hora per valorar el resultat d’aquests fitxatges, però caldrà estar atents a la seva evolució durant els pròxims mesos: segur que ens esperen –ja m'entendran- grans tardes de futbol.

Que un exconseller de la Generalitat faci carrera en l’empresa privada no és cap delicte, sempre i quan es compleixi fil per randa tot allò que dicta la llei en matèria d’incomptabilitats. Al mateix temps, és possible que sigui tan sols una casualitat el fet que les delegacions catalanes d'aquestes grans firmes hagin incorporat alts càrrecs de CiU “a la reserva”. Tot i això, és contradictori que la Generalitat, que disposa de serveis d’auditoria propis, hagi decidit externalitzar-los malgrat trobar-se en una situació financera crítica amb l’argument que així els informes tindran més credibilitat. Si el nivell és el del document de PwC sobre l'ERO de TV3 –que, entre d'altres perles, recomana tancar la corresponsalia del País Basc perquè ETA ja no registra activitat armada o carregar-se l'exitós programa de documentals Sense Ficció- ja podem plegar. Tot plegat és una estampa que fa lleig i, al mateix temps, incrementa en un moment molt inoportú els dubtes de la ciutadania sobre l'honestedat dels timoners de la “transició nacional”. Potser el destí de la nau no acabi sent Itaca sinó algun casino de Montecarlo.

COMENTARIS

no val la pena
arnau1948, 09/07/2013 a les 07:39
+14
-56
Un altre català que despotrica contra el Govern, el nostre, que desprotica contra tot, ja estic mes que fart de sempre el mateix, miri Sr. Roger Palà no val la pena llegir-lo, no se si vosté te un problema amb CIU, i no soc de CiU, pero creguim, canvii el xip, deixis de tanta ironia i de tanta mala llet home, ho acabarà patin del fetge, que tingui un bon dia. (ancara que ho dubto )
Cec i a lo loco es viu millor!!!
Anònim, 09/07/2013 a les 08:19
+17
-27
i del fixatge del pistolero Baltasar per la corrupta AGBAR no en dius res de res? home, posa't les ulleres bon home; i d'estudis, els que cites en tenen bastants més que aquests fixatges del tripartidistes per la butxaca.
Bravo
Mateu, 09/07/2013 a les 08:32
+31
-8
Bravo per l'article, Roger. Motl necessari. Salut
Oasis catalán
Anònim, 09/07/2013 a les 09:37
+0
-21
Malgastar el dinero público a sido prioritario en las administraciones catalanas.
Progresistes
Anònim, 09/07/2013 a les 09:44
+2
-2
Al parlar d´aquesta manera , vol dir , perquè és ha darrera un progresiste.
Quin futur.
Portes giratòries
Oscar, 09/07/2013 a les 10:35
+11
-6
Molt bon article. Les portes giratòries i de la corrupció envolten bona part de l'arc parlamentari.

El pitjor de tot són alguns corrents d'opinió com la d'algun comentari d'aquí dalt, és que tenim un govern millor que el de l'estat espanyol? No fotem! Només faltaria que un català no pogués desputricar del govern.

I jo sí tinc un problema amb CyU. De fet, totes el tenim, falta reconèixer-ho o ser-ne conscients. Palau, pretòria, itv, sanitat, tancament CAP...
Bon article
Anònim, 09/07/2013 a les 10:53
+14
-4
Si volem arribar a la independència de debò (en tots els sentits), són imprescindibles articles com aquest, perquè hem de saber qui s'aprofita del pressupost català i que no ens torni a passar en el futur.
Amb el nas tapat
indeptista-no-nacionalista, 09/07/2013 a les 12:22
+13
-1
Srs obrim be els ulls ferem be de fer la Transicio amb el nas tapat pero exigim a ERC i ANC que que la proposta d'Estat faci propostes sobre control de lobbies, sistema judicial, anticorrupcio barrar el pas a l'actual sistema de partits i el seu pas als lobbies.
Arguments espanyolistes amb pell de xai
Anònim, 09/07/2013 a les 12:42
+21
-27
Per ensorrar el procés d'independència, la via Falange i ultradreta ja es va demostrar a Arenys de Munt que no és efectiva. Ni la via Ciutadans.

Per ensorrar-nos, convé que es faci des de dins del país, a càrrec de gent que sembla tenir un pedigrée incontestable i que són progressistes i d'esquerres, etc.

la via consisteix en que des d'aquestes posicions s'erosioni, s'ataqui i es malmeti el bloc que lidera el procés (CiU+ERC) perquè si aquest fracassa, la independència s'ha acabat, ja que Espanya sap de sobres que no serà pas la CUP qui ens farà independents.

Un argument recurrent és que Catalunya ha de ser neta i purai santificadament honrada, i que per tenir un país amb corrupció, més val quedar-nos com estem, o sigui, dins d'Espanya. Aquest és un argument que subscriu tot l'espanyolisme, des de Rosa Diez fins a Anguita, i el curiós és que els principals defensors d'aquest contrasentit els tenim dins del país: la madre Forcades, els indignats, la CUP, la ICV i altres per l'estil.
Externalitzar
Jordi Garriga (Navàs), 09/07/2013 a les 12:53
+11
-1
Viure a la inòpia, embenar-se els ulls amb la bandera, sembla ser la dèria d'un col·lectiu de gent (...) lliure-pensadora entre futbol i futbol.
Jo crec que no res a veure la bandera amb la cartera. La bandera és de tots, la cartera és meva, és teva, és d'ell...

El porc del nom del porc, tant ho és si el porc es diu Gaspar com Baltassar; com Medí, o com Sanedrí.

Considero una indecència externalitzar feines pròpies d'una administració; ho faci qui ho faci.


Inèrcies d'un Gran Parc Temàtic Progre
Jordi M, 09/07/2013 a les 13:15
+7
-10
Completament d'acord amb l'anònim de les 12.42. Només una postil·la: això que diu és cert però no és nou. Espanya ja fa molt de temps, que es vesteix d'esquerranisme pel seu discurs a Catalunya. Enlloc, com aquí, està tan satanitzada diferencialment mitja Espanya -l'Espanya de dretes-. I ho està per hiperlegitimar l'altra.
Auditories
Anònim, 09/07/2013 a les 14:39
+4
-0
És que les auditories es van muntar precisament per poder pagar diners sense que es pugui discutir l'objecte de la facturació, tant a la pública com a la privada. Apunto: l'altre muntatge que facilita el pagament de sumes astronòmiques a canvi d'un paperet, virtual en aquest cas, són les empreses d'informàtica. Un dia que vulguis, Roger, en parlem.

I una demostració només del que dic: vosaltres us penseu que una empresa externa pot dir després d'un estudi de 15 o 30 dies què cal modificar, corregir, anul·lar o afegir en l'organització d'una empresa, pública o privada, que porta 50 anys, posem per cas, funcionant? Doncs la resposta obvia és no, no pot pas. Aleshores, per què se'ls paga? Doncs se'ls paga perquè diguin el que qui paga vol que diguin!

Si cal justificar un ERO perquè així guanyarem més diners, se justifica. Si cal justificar el fitxatge de la Magdalena Álvarez com a vicepresidenta del BEI, doncs se justifica.
triangle del tripartit
Anònim, 09/07/2013 a les 14:50
+11
-2
JO, amb un desena part del pamfleto de monges del TRIANGLE ja viuria molt bé; i per cert la ex.dona del montilla, encara té 17 carrecs oficials?
INCASÒL
Oriol Companyon, 09/07/2013 a les 14:51
+5
-0
PwH També va portar a terme l'ERO de l'INCASÒL fent fora a més de 170 persones.

La treballadora de Catalunya Ràdio Sílvia Còpulo que té una empresa privada de Plans de omunicació, va fer els cursos als directius d'Incasòl per ensenyar-lis les directrius a seguir durant els mesos de negociació de l'ERO.

Dos contractes molt suculosos on tant PwH com la Sílvia Còpulo van guanyar una bona millonada.

Per cert el director era el senyor GRAU, ara a la direció d'ATM i investigat per malversació a l'Hospital de Sant Pau.
Exhaustivitat amb tots
Jordic, 09/07/2013 a les 16:26
+8
-5
Molt bé Sr. Palà, és necessari un periodisme competent i ben documentat.
Espero amb anhel els propers reportatges sobre l'Institut Metropolità del Sol (IMPSOL), l'entramat d'empreses Iniciatives per la Gestió Esportiva (IGE), Duets Sport, Santa Coloma de Gramenet, i la central de contractació al carrer Nicaragua.
TUF
JA, 09/07/2013 a les 16:28
+14
-12
Fa autèntic fàstic haver d'aguantar sermons d'aquest tripartidista. Sabem que el ressentiment per la liquidació dels Tripartits de la vergonya, la ruïna i la humiliació nacional és difícil de pair pels que, com Palà i els seus amos, se'n aprofitaven llargament. La seva ràbia es dedica ara a intentar desprestigiar i desgastar al Govern d'Artur Mas, un Govern que sense xiscles ni banderetes està tirant endavant el procés independentista. Per això tant odi, tanta calumnia i tanta diarrea mental. Au Palà, ves a fer un "escarni" a la porta del teu amo Pepe Montilla.
Periodisme apolític
Jordic, 09/07/2013 a les 16:33
+7
-0
Vaja, m'oblidava de la central de contractacions de la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana, la creació de COM RÀDIO i el trasvassament de treballadors competents i fidels al sectarisme, cap a Catalunya Ràdio.
Les adjudicacions d'obra pública en municipis de la perifèria, amb projectes faraònics dissenyats i aprovats per-i-des-de la Mancomunitat de Municipis, amb total manca de transparència.
Senyor Palà, se li acumula la feina!
mafia
Anònim, 09/07/2013 a les 17:13
+2
-0
Aquestas consultoras actuan com a mafias, en realitat son grups de presio i de ajuda muta als seus afiliats i alts traballodrs, tu me ajudes a entrar de director a tal banc i cuan siguis director ens ajudes a nosaltres. Trafic d,infuencias lobbys de presio, etc
Bon article, pèssims comentaris
fplana, 09/07/2013 a les 17:27
+5
-7
Llegint alguns comentaris d'aquest article perdo la fe en el país...
Molt bé per en Roger Palà, sense pèls a la llengua, denunciant els amiguismes i lobbies de ciu.
Fins als collons del Palà
Jaume Vila, 09/07/2013 a les 17:33
+11
-10
La conclusió final de l'article: "Tot plegat és una estampa que fa lleig”.
Fa lleig?
Vostè sap la diferència entre ser lleig i ser corrupte?
Si no ho sap, aprengui-la abans d'escriure. Si la sap, deixi d'escriure, un periodista no pot posar en entredit la honorabilitat de les persones només perquè li sembla que fa lleig.
Té coneixement d'algun delicte? exposi'l. Al seu escrit no hi ha cap denuncia, només insinuacions tendencioses per fer creure al lector innocent que aquí hi ha marro.
Si vostè sospita que hi ha algun delicte, investigui, i quan tingui proves escrigui.
Tant corrupte és el polític que s'aprofita del seu càrrec en benefici propi, com el periodista tendenciós que engega el ventilador de la merda sense més proves que "fa lleig" i amb l'únic objectiu de desestabilitzar al seu adversari polític.
No callarem!
Anònim, 09/07/2013 a les 18:20
+7
-8
Felicitats pe la valentia que has tingut a l'hora de denunciar públicament aquesta mena de fets, donada la mala llet que gasten els que no pensen com tu. I vull afegir que, des d'una posició obertament independentista, estic en contra del pensament únic que volen imposar aquesta gentussa que només borda a favor de CiU, deu ser que hi tenen alguna cosa a guanyar o a perdre. I diré més: ja és hora que algú digui amb el cap ben alt que CiU té muntat un entramat de lladres i corruptes i que compren qualsevol persona amb un plat de llenties, per això n'hi ha tants que borden com gossos. No van saber acceptar que guanyés el tripartit perquè hi tenien massa a perdre i, després de repetir com un mantra els errors (o no) del tripartit, ara volen que callem i fem els ulls grossos amb la corrupció que afecta CiU amb l'excusa de la independencia. I el pitjor és que nosaltres "empassem". Però què s'han cregut, que són superiors o què? D'ells provenen custodis del Sant Grial català com ara els prohoms Millet o Montull... o Pujol, o Ferrussola, o Puig, o Gordó...
Quina pudor, el Triangle!
Jordi M, 09/07/2013 a les 18:32
+12
-3
Mira com n'arriba a ser d'hipersectari el Triangle (un pamflet d'intoxicació anticatalanista que té els seus orígens en la delegació del primer govern espanyol sociata), mira si n'arriba a ser d'asfixiantment sectari, que un dia Joan Barril entrevistava el sicari en cap del pamflet i li va mostrar una certa incomoditat davant la intensitat d'aquell sectarisme. Li va preguntar que com podia ser que ja portessin anys de Tripartit i el pamflet continués dedicant portada rere portada a assumptes suposadament foscos de la gestió convergent. Fins i tot Joan Barril ho trobava infumable! En realitat, tant l'espai mediàtic -no només l'espanyol-, com la Fiscalia, han apuntat sempre i sistemàticament en una mateixa direcció convergent alhora que han fet com aquells tres micos davant les gestions sociates. De les gestions sociates, les catalanes -o sigui el poder local-, només n'hem rebut que propaganda i més propaganda. Una propaganda totalitària que, per cert, encara perdura i fins i tot en localitats que l'ajuntament ja no és sociata. De les corrupteles sociates d'àmbit espanyol, abans del TDT només ens arribava que hi havia uns periodistes de Madrid dolentíssims, per destapar-la (n'hi deien el sindicat del crim). Tot plegat et fa arribar bastant a la conclusió que la corrupció sociata ha hagut de ser per força superior, atesa la seva infinitament major impunitat (Follonero, per quan un Salvados sobre el despatx del Luigi?). I afortunadament s'ha de dir que alguna cosa s'ha fet per trencar aquella situació. S'ha fet camí. S'ha fet molt de camí (ara es poden dir algunes coses que vint anys enrere eren impensables de poder-les insinuar). No obstant això, continua sent moltíssim el que queda encara per fer fins aconseguir el trencament de la hiperlegitimació progre que tant ha afavorit i atiat Espanya com a mal menor.
Es pitjor un traïdor que un enemic
Marcel, 09/07/2013 a les 18:37
+10
-4
Trobo molt encertat l'article d'en Roger, que ens recorda la part que mai s'explica d'aquells que deixen la política per anar a l'empresa privada. L'enriquiment fruit dels contactes i connexions acumulades, i son els mateixos qui donen lliçons d'emprenedoria i cultura de l'esforç!

Però el pitjor de tot són alguns dels comentaris que he anat llegint que em fan basarda a més no poder. Gent a qui els estan robant i converteixen la denúncia d'aquest fet en un atac cap a ells. Absolutament impressionant.

Perquè existeixi l'explotació cal que hi hagi un explotador i un explotat. Per garantir el robatori i l'expoliació dels pocs recursos que tenim per part "dels nostres" cal gent com la que ha escrit disposada a deixar-se robar "pels seus" i a defensar-los quan faci falta. Que els rics siguin cada cop més rics a costa del robatori del treball de la majoria se sustenta també en la permisivitat d'alguns.

Per variar, tal i com passa arreu del món de fet, la dreta nostrada s'autoatorga l'exclusivitat de ser "els del país" i titllen de menys nacional (o en el nostre cas d'enemic "del procés"..) a qui denúncia l'abús de poder i les pràctiques corruptes, absolutament lamentable!
I crec que mirar a una altra banda i dir allò de "i els altres també" no és excusa; a cas algú dels denunciats per l'article i els qui es senten tan atacats han denunciat les males pràctiques dels altres o es va aplicar la doctrina del "roba i deixa robar.."? Crec que dir segons quins arguments és tenir moltes penques

Ni això és independència ni aquest és el meu país. un 10 per al Roger Palà i tan de bo que en faci molts més així!
Estertors d'un Gran Parc Temàtic Progre
Jordi M, 10/07/2013 a les 00:39
+3
-4
No, si no calia que ens ho aclarissis. Si ja ho sabíem, que si de vosaltres depengués el país continuaria estant tot ell en poder d'un partit sucursalista que de fet és el que li ha fet més mal a Catalunya -comparativament amb els sociates, Aznar va ser glòria-, i un partit que, damunt, també és el més corrupte d'Europa occidental (entre d'altres raons, per la impunitat mediàtico-judicial en la que ha nedat perquè aquell PSC era el tap, el fre, el mur de contenció o sigui Espanya). Afortunadament, la nova ERC va fer un gir copernicà i sap molt bé que si deixés d'anar per l'actual camí tornaria de pet a la marginalitat política. Això de la independència està molt bé i serà una cosa estupenda perquè amb un estat propi serà molt més fàcil de defensar la nació catalana però l'augment de l'independentisme -som clara majoria- no és l'única bona notícia de Catalunya. També és una excel·lent notícia la feridura de mort de la hiperlegitimació progre que arrossegàvem del manicomi antifranquista perquè Espanya va tirar d'això com a mal menor i perquè no tenia res més a mà.
Ridícules crítiques a l'article
Andreu, 10/07/2013 a les 09:24
+5
-2
El més ridícul és acusar l'articulista de voler enfonsar el procés. Tots plegats fem pena amb la nostra nul·la capacitat d'autocrítica com a país. El pitjor és que segurament els que comentem som treballadors o autònoms que ningú ens ha regalat res, mentre que el que es denuncia és que la política i les grans empreses del país tenen portes giratòries que empobreixen la societat civil. Perquè no hi ha cosa que em faci por que passar d'un país petit no lliure a un país petit incapaç d'aturar la cultura dels favors a canvi de bon tracte polític.
I encara diu que no callaran, quin morro!
Jordi M, 10/07/2013 a les 11:48
+3
-1
Un sicari probablement triangular titula el seu post 'No callarem'. Home, sicari, això que no callareu és com a mínim discutible. D'entrada continueu callant el que heu callat sempre i que si llegeixes l'excel·lent post de les 16.33 ja hi tindràs per on començar si realment teniu intenció de deixar de callar sobre la merda acumulada en la més absoluta de les impunitats mediàtiques i judicials per l'Espanya que us va crear i us peix per intoxicar contra el catalanisme polític i només contra el catalanisme polític.
ai llena quina mansión més imperial i d'esquerres que tens!!!
Anònim, 10/07/2013 a les 16:38
+1
-0
Ai i el LLena en un atic a Diagonal Mar, i no en dius res de res? al triangle del tripartit dels galtes, sou sords o nomes uns vividors de la subvencio d'esquerres? ai Llena, que Promohogar fa aigues i el triangle no en diu res de res!!
Els 4 big comentaristes
Anònim, 11/07/2013 a les 05:25
+1
-0
Ni 4. No crec quesiguin ni més de dos. El que esta clarés que per fer aquests comentaris rancis en contra de l'article retreient no sé que del tripartit o et paguen o no els fas. Però la pobresa dw l'argumentari és tan gran que és possible que sigui una sola persona...Bé, m'oblidava dels diners que tenen per gastar en tot això pels grans rèdits que els hi dona....Ergo podrien ser més, però no em negareu qune l'argumentari que han rebut per contestar és pobre i no se l'han acabat de repartir bé. Heu de millorar la vostra organització...us aniria bé una auditoria. Jo us la faig gratos. I una colonoscòpia amb un cactus també.
Endavant amb les colonoscòpies (o sigui amb la còpia i difusió dels twits de Colonos C's)
Jordi M, 11/07/2013 a les 23:23
+0
-0
Ui, una colonoscòpia amb un cactus. Menys mal que no ho diu per mi. Parla dels que han comentat l'article -senyal que li han cogut els comentaris-, i jo l'article no l'he comentat perquè ni tan sols l'havia llegit ni ganes.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Roger Palà
Barcelona, 1978. Periodista i cooperativista, impulsor del digital Crític, especialitzat en periodisme d'investigació. Ha estat cap de redacció de la revista Enderrock i ha col·laborat amb mitjans com la Directa, El Triangle, la revista El Temps i el diari El Punt Avui. És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i participa de l'observatori crític dels mitjans Mèdia.cat. Ha coordinat durant quatre anys l'Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics. És autor del recull d'articles Mots incendiaris (Lo Diable Gros, 2012). A Twitter: @rogerpala.
Imatge il·lustrativa
Toni Rodon
La insistència en què el pacte entre PSOE i Unides Podem és només culpa del disseny institucional representa una visió simplista que, en el millor dels casos, és parcial.
Imatge il·lustrativa
Pau Vall Prat
En les eleccions locals és habitual trobar-se un bon nombre de candidats associats a antics alcaldes i a persones que s'han dedicat intensament a la política del municipi. Què explica la pervivència i l'èxit d'aquestes dinasties polítiques? És una qüestió genètica o de recursos disponibles?
Imatge il·lustrativa
Toni Rodon
«Les constitucions llargues com l'espanyola acaben necessitant més reformes i generant inconsistències temporals que es perceben com a negatives per a l'estabilitat»
GOVERN
El president, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, abans de la reunió del Govern
El president, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, abans de la reunió del Govern | Govern / Rubén Moreno
21/09/2021
L'executiu aprova el pla de Govern, que es referma en la taula de diàleg, esquiva l'ampliació del Prat, inclou els Jocs d'Hivern, i fixa l'objectiu del 2% en recerca i un pla de rescat social de 700 milions
coronavirus
Pista de ball d'un bar musical
Pista de ball d'un bar musical | ACN
21/09/2021
L'executiu descarta que s'apliqui a la restauració o a la cultura, però sí per facilitar la reobertura de l'oci nocturn o evitar nous tancaments
volcà cumbre vieja
Volcà de la Palma.
Volcà de la Palma. | Europa Press
21/09/2021
Més de 150 habitatges arrasats i prop de 6.500 persones evacuades per l'avanç de la lava
NATURA
El volcà Etna entra en erupció
El volcà Etna entra en erupció | @meteosojuela
21/09/2021
Només un mes després de l'última erupció, Sicília torna a tenir activitat vulcànica
operació Volhov
Josep Alay, en una imatge d'arxiu
Josep Alay, en una imatge d'arxiu | ACN
21/09/2021
L'Audiència de Barcelona desestima el recurs de la Fiscalia, que demanava arxivar el cas per vulneració de drets, i insinua un "finançament il·legal" com el que va usar la Lliga Nord de Salvini
llei de l'audiovisual
La vicepresidenta econòmica Nadia Calviño en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta econòmica Nadia Calviño en una imatge d'arxiu | Moncloa
21/09/2021
Calviño promet que serà "respectuosa" amb les competències de les autonomies, que podran adoptar "altres mesures de protecció"