Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
17/06/2020
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
24/05/2020
El Ramon Francàs tasta i recomana 16 escumosos amb DO Cava
Imatge il·lustrativa
Foto: Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs | 1 comentari
07/04/2020
Unió de Pagesos diu que cal pagar un mínim de 50 cèntims pel quilo de raïm a la DO Cava | Joan Santó, responsable del sector de la Vinya i el Vi entén que a qui pagui per sota de l’any passat “li hauria de caure la cara de vergonya” | ​El sindicat remarca la urgència d’habilitar la verema en verd i una destil·lació de crisi amb finalitat sanitària per pal·liar la greu situació del sector vitivinícola
Port de Barcelona
Port de Barcelona | Pixabay
Ramon Francàs
17/03/2020
L’OeMv diu que les exportacions de Cava van caure un -7% en volum i un -12% en valor l’any passat, però la DO Cava afirma que aquestes dades no coincideixen amb les oficials
Imatge il·lustrativa
07/02/2020
Article d'opinió de Josep Puig, director general de Sumarroca
Ramon Francàs
24/01/2020
INTERVIEW WITH FRANÇOIS CHARTIER
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
24/01/2020
Entrevista amb François Chartier, millor sumiller del món (1994), consultor d'alguns dels millors xefs del món com Ferran Adrià i un "geni pur!" segons Robert Parker
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
15/01/2020
El congrés promociona el prosecco italià com a tendència mentre l'escumós del país es limita a un tast de Codorníu i alguna referència
Imatge il·lustrativa
13/01/2020
Qui diu que el carbònic és només per festes? Us proposem 4 dels millors vins escumosos; dos Caves i dos Corpinnats entre 19 i 30 euros.
D’esquerra a dreta, el president de PimeCava, Pere Guilera, el president de la DO Cava, Javier Pagés, i el president del Institut del Cava, Damià Deàs.
D’esquerra a dreta, el president de PimeCava, Pere Guilera, el president de la DO Cava, Javier Pagés, i el president del Institut del Cava, Damià Deàs.
23/12/2019
El ple de la DO Cava ha aprovat per unanimitat un conjunt de mesures qualitatives a favor del consumidor que posen en valor la vinya, el seu origen, la sostenibilitat i les llargues criances
Imatge il·lustrativa
06/11/2019
L'Institut estrena nova imatge corporativa, nova web, nou logotip i el lema #WeAreCava
Javier Pagés, president de la DO Cava.
Javier Pagés, president de la DO Cava. | Consell Regulador del Cava
Ramon Francàs | 2 comentaris
25/10/2019
Tots els detalls sobre la nova zonificació i segmentació que impulsa el Consell Regulador | Es preveuen fins a 5 subzones a una Catalunya que podria quedar englobada sota el nom de Comtats de Barcelona | Es vol diferenciar, amb noms propis, entre els caves joves i els de més valor afegit
El Cavatast se celebrarà a Sant Sadurní d'Anoia del 4 al 6 d'octubre
El Cavatast se celebrarà a Sant Sadurní d'Anoia del 4 al 6 d'octubre | Cavatast
24/09/2019
Sant Sadurní inicia el compte enrere de la mostra de caves de referència amb la primera Nit dels Màgnums
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Alicia Andreu | 4 comentaris
22/08/2019
Recuperem un article de la filòloga Alicia Andreu amb un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi amb l'ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tast.
Quico Ortega
Quico Ortega
18/06/2019
El descens en les vendes del nadal del 2017 va generar un estoc que ha condicionat el 2018 | Al mercat interior, però, les expedicions van ser de 79,3 milions d’ampolles, enfront dels 90,2 milions del 2017 | La producció de Cava Gran Reserva o superior puja un 20,3% | Lituània (+85%), Polònia (+45%) o Rússia (+28%), els mercats que més creixen
Imatge il·lustrativa
06/06/2019
La Cavacursa de Caves Giró Ribot arriba a la cinquena edició amb èxit de participació amb més de 360 participants
03/05/2019
Tant Damià Deàs com Pere Guilera, els presidents de l'Institut del Cava i Pimecava, valoren molt positivament la reunió.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
20/02/2019
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
30/01/2019
Els nou cellers que integren la marca han formalitzat avui la baixa de la DO Cava davant la falta de consens amb el Consell Regulador per permetre la convivència de les dues marques a l’etiqueta | Les primeres ampolles de Corpinnat sortiran al mercat aquesta primavera
Imatge il·lustrativa
24/12/2018
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
14/11/2018
La visita posarà en valor el llegat de la tradició familiar i acabarà amb un tast del nou cava d’edició limitada RNG20 de la collita 1997
Imatge il·lustrativa
31/10/2018
El Tasto vol demostrar que es pot fer qualitat i acompanyar-la d’un disseny jove i atractiu | Carol Vallès ha iniciat un canvi generacional que, amb 2 anys, el portarà tenir tots els caves ecològics i amb varietats autòctones
Pere Llopart en un dels seus parlaments
Pere Llopart en un dels seus parlaments | Rita Lamsdorff
Ramon Francàs
24/10/2018
La Confraria del Cava Sant Sadurní ret homenatge a la trajectòria personal del president de les caves Llopart de Subirats | Pere Llopart diu que el sector ha de reflexionar després d’haver “trontollat bastant” | La Confraria també reconeix la tasca de l’expresident Toni de la Rosa Torelló i fa confrare d’honor al publicista que va crear les ‘bombolles’ de Freixenet
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
22/10/2018
Caves Vilarnau explica, amb un toc irònic i planer, com s'elabora el cava en deu fases
Torna el Cavatast
Torna el Cavatast | Ajuntametn de Sant Sadurní d'Anoia
05/10/2018
Sant Sadurní d'Anoia acull la gran fira del cava català del 5 al 7 d'octubre
Presentació del Cavatast 2018
Presentació del Cavatast 2018 | Cavatast
21/09/2018
La mostra de caves i gastronomia tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 d'octubre
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
10/07/2018
Itàlia ha liderat l'enorme pujada de l'escumós en el comerç mundial en els últims anys, ja que el 2009 va exportar el mateix que Espanya i França i ara, exporta el doble | El Champagne va suposar el 31% dels ingressos totals per exportació de vi a França, enfront del 13% que van representar el Prosecco i el Cava.
Imatge il·lustrativa
27/06/2018
Vilarnau s'ha convertit en l'únic celler de Sant Sadurní d'Anoia amb la certificació "Wineries for Climate Protection" | L'obtenció d'aquest títol reconeix el compromís amb el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic
11/06/2018
Comencen les activitats d'estiu, amb el Tast amistós a la fresca i elsTastos de Cava al mar a l'Eno·veler, i també comencenles inscripcions per a la CAMINADA ENO·GASTRONÒMICA PER LES VINYES el 14 de juliol
Imatge il·lustrativa
06/06/2018
Aquest matí s'ha presentat la segona edició del Cava Market, que comptarà amb una trentena de cellers i restauradors
Pàgina 1 de 5