Vins Naturals
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa | 9 comentaris
01/01/1970
Article de Xavi Bassa, químic, sommelier i tècnic en Viticultura i Enologia
cava-opinió
Imatge il·lustrativa
Guillem Carol | 3 comentaris
01/01/1970
«L’enorme fragmentació del sector dificulta la construcció d’un únic discurs... Ara bé, que sigui complicat no vol dir, com alguns apunten, que sigui impossible»
mercats
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
01/01/1970
Xina va ser el 5è consumidor mundial de vi al 2016 | Al 2020 s'espera que el consum a Xina creixi un 79% respecte el 2016 | Espanya segueix tenint el preu d'importació més baix amb 2,21 USD/litre.
DO Penedès - Opinió
Imatge il·lustrativa
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
COMUNICACIÓ DEL VI
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
El 87% de les DO’s i el 93,5% dels cellers d’ Espanya amb prou feines divulguen el vi que elaboren | Codorníu, Freixenet, Torres, Jean Leon i Juvé & Camps, entre els cellers amb més penetració en els mitjans de comunicació de l'Estat
Cava
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Màrius Fuertes
01/01/1970
Màrius Fuertes (Girona, 1970). És enòleg i especialista en tast sensorial. Ha escrit llibres com "El vi neix a la vinya". Actualment és consultor enològic de varis cellers nacionals i internacionals.
Josep Pelegrín
Imatge il·lustrativa
Josep Pelegrín
01/01/1970
​«Què és millor, un vi fet amb varietats autòctones o un vi fet amb varietats foranes? Savinat és un vi que ens demostra que, quan es fa la feina ben feta, amb amor, cura i passió, els resultats poden ser excel·lents...»
Gramona
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francàs
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona
cellers
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La vivificació de la terra, en el camí de Jaume Gramona per excel·lir amb hedonistes caves de llarga criança
Ramon Francàs
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces cerevisiae | Wikipedia
Ramon Francàs | 3 comentaris
01/01/1970
«un llevat seleccionat per als vins lliures -sense intervenció- o amb baixes dosis de SO2 per utilitzar ja des de la prefermentació? Com carai es menja això?»
Ferran Centelles
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
​«l'any 2000 quan vaig entrar a l'equip d'elBulli, la carta no tenia cap xarel·lo 100%. Al 2011, quan va tancar el restaurant, ja oferiem més de 10 xarel·los 100%...»
Opinió
01/01/1970
​«No és rar que tota persona afeccionada als vins hagi sospesat en un moment o altre la possibilitat de tenir un celler propi, a casa. Altres pot ser que ja el tinguin...»
opinió
Jordi Alcover | 1 comentari
01/01/1970
Article d'opinió de Jordi Alcover, Director de la Guia de Vins de catalunya
Opinió
Sole G Insua
01/01/1970
«El senyor Osborne i els seus convidats tenen el bon gust d’acompanyar primer la conversa i després, el sopar, d’una copa de vi. Celebrem-ho.»
OPINIÓ
Imatge il·lustrativa
Empar Moliner | 2 comentaris
01/01/1970
He trepitjat zones, com Toro, on mamen (en tots els sentits) el vi des de petits. Fa enveja. A les ferreteries hi veus aparells per fer-se el vi a casa. A qualsevol bar lleig amb taulell d’acer inoxidable hi ha copes Riedel...
MARIDATGES
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Per Sigrid Guillem
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Vins de Guarda
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Per Màrius Fuertes, enòleg
Opinió
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg
Opinió
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Ferran Casellas, sumiller del Wine Palace, ens explica què demana el client i quines tendències de consum hi ha
01/01/1970
per Laura Masramon
El passat 10 de març d’aquest any 2014 va tenir lloc una jornada sobre el futur del vi dolç de la Denominació d’Origen Empordà. Al voltant de 70 persones de diferents sectors del món del vi van acudir a les ponències d’Eduard Puig Vayreda i Joan C. Martín, al tast de vins amb Josep Roca i a la taula rodona sobre el llegat de la Garnatxa d’Empordà i les oportunitats que aquesta genera.
01/01/1970
Cupatges lidera el sector amb seguidors a les xarxes socials
01/01/1970
per Joan Segura i Segura, Responsable d’oli d’oliva Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
01/01/1970
 Per Josep Baeta, sommelier
01/01/1970
Una cervesa amb ànima d’enòleg
01/01/1970
01/01/1970
Un brindis al maridatge
Pàgina 1 de 2
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La votació se celebrarà el 26 de juliol a diferents llocs de l’Estat espanyol | Culminarà amb la composició del nou Ple del Consell Regulador del Cava
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Acord entre l’Àrea de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció de Castell del Remei per treballar en favor de la biodiversitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La votació se celebrarà el 26 de juliol a diferents llocs de l’Estat espanyol | Culminarà amb la composició del nou Ple del Consell Regulador del Cava