Vins Naturals
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa | 10 comentaris
Article de Xavi Bassa, químic, sommelier i tècnic en Viticultura i Enologia
cava-opinió
Imatge il·lustrativa
Guillem Carol | 3 comentaris
«L’enorme fragmentació del sector dificulta la construcció d’un únic discurs... Ara bé, que sigui complicat no vol dir, com alguns apunten, que sigui impossible»
mercats
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Xina va ser el 5è consumidor mundial de vi al 2016 | Al 2020 s'espera que el consum a Xina creixi un 79% respecte el 2016 | Espanya segueix tenint el preu d'importació més baix amb 2,21 USD/litre.
DO Penedès - Opinió
Imatge il·lustrativa
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
COMUNICACIÓ DEL VI
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
El 87% de les DO’s i el 93,5% dels cellers d’ Espanya amb prou feines divulguen el vi que elaboren | Codorníu, Freixenet, Torres, Jean Leon i Juvé & Camps, entre els cellers amb més penetració en els mitjans de comunicació de l'Estat
Cava
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Màrius Fuertes
Màrius Fuertes (Girona, 1970). És enòleg i especialista en tast sensorial. Ha escrit llibres com "El vi neix a la vinya". Actualment és consultor enològic de varis cellers nacionals i internacionals.
Josep Pelegrín
Imatge il·lustrativa
Josep Pelegrín
​«Què és millor, un vi fet amb varietats autòctones o un vi fet amb varietats foranes? Savinat és un vi que ens demostra que, quan es fa la feina ben feta, amb amor, cura i passió, els resultats poden ser excel·lents...»
Gramona
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francàs
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona
cellers
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La vivificació de la terra, en el camí de Jaume Gramona per excel·lir amb hedonistes caves de llarga criança
Ramon Francàs
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces cerevisiae | Wikipedia
Ramon Francàs | 3 comentaris
«un llevat seleccionat per als vins lliures -sense intervenció- o amb baixes dosis de SO2 per utilitzar ja des de la prefermentació? Com carai es menja això?»
Ferran Centelles
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
​«l'any 2000 quan vaig entrar a l'equip d'elBulli, la carta no tenia cap xarel·lo 100%. Al 2011, quan va tancar el restaurant, ja oferiem més de 10 xarel·los 100%...»
Opinió
​«No és rar que tota persona afeccionada als vins hagi sospesat en un moment o altre la possibilitat de tenir un celler propi, a casa. Altres pot ser que ja el tinguin...»
opinió
Jordi Alcover | 1 comentari
Article d'opinió de Jordi Alcover, Director de la Guia de Vins de catalunya
Opinió
Sole G Insua
«El senyor Osborne i els seus convidats tenen el bon gust d’acompanyar primer la conversa i després, el sopar, d’una copa de vi. Celebrem-ho.»
OPINIÓ
Imatge il·lustrativa
Empar Moliner | 2 comentaris
He trepitjat zones, com Toro, on mamen (en tots els sentits) el vi des de petits. Fa enveja. A les ferreteries hi veus aparells per fer-se el vi a casa. A qualsevol bar lleig amb taulell d’acer inoxidable hi ha copes Riedel...
MARIDATGES
Imatge il·lustrativa
Per Sigrid Guillem
CURIOSITATS
Imatge il·lustrativa
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Vins de Guarda
Imatge il·lustrativa
Opinió
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
Opinió
Imatge il·lustrativa
Ferran Casellas, sumiller del Wine Palace, ens explica què demana el client i quines tendències de consum hi ha
per Laura Masramon
El passat 10 de març d’aquest any 2014 va tenir lloc una jornada sobre el futur del vi dolç de la Denominació d’Origen Empordà. Al voltant de 70 persones de diferents sectors del món del vi van acudir a les ponències d’Eduard Puig Vayreda i Joan C. Martín, al tast de vins amb Josep Roca i a la taula rodona sobre el llegat de la Garnatxa d’Empordà i les oportunitats que aquesta genera.
Cupatges lidera el sector amb seguidors a les xarxes socials
per Joan Segura i Segura, Responsable d’oli d’oliva Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
 Per Josep Baeta, sommelier
Una cervesa amb ànima d’enòleg
Pàgina 1 de 2
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Vins el Cep és fruit de la unió de quatre famílies viticultores del Penedès que exporten el 90% de les 350.000 ampolles que elaboren
Imatge il·lustrativa
Entre les propostes de tast destaquen el Showcooking del xef David García, propietari del Grup Tomàs i guanyador del programa Top Chef 2; el tast de vins experimentals, de la mà de l'enòleg d'Abadal Miquel Palau i el tast vertical de l'Abadal 3.9 Vi de Finca, amb el sommelier Josep Pelegrin | En la zona market, amb un enfocament principalment gourmet, s'hi trobaran propostes com Global Foie, Tofona Noir et Blanc, Formatges Montbrú o els xocolaters Enric Rovira
Imatge il·lustrativa
L'esdeveniment esportiu serà a Andorra i tindrà lloc de l'11 al 17 de març de 2019
Imatge il·lustrativa
Us proposem 9 caves de diferents preus, criançes i nivells de sucre. Perquè gaudiu de la tardor amb bombolles.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
Els vins Domènech.Vidal (DO Penedès) patrocinen un any més la secció Brot del Most Festival dedicada als curtmetratges
Imatge il·lustrativa
Després de l'èxit del Tast de Primavera, el celler proposa un segon maridatge dins el Cicle de Maridatges Gastronòmics de Temporada | Experiències gastronòmiques a on s'hi conjuga vi, territori i una proposta de dinar basada en plats de la zona amb productes propis de l'època de l'any