Cupatges utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.Accepto
«Arribats a aquest punt i superat l'argument de "és bo perquè s'assembla allò Francès", ens toca superar el "és bo perquè és fet aquí"» | Article d'opinió de Romina Ribera
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet. | La Gravera
Pilar Salillas, enòloga de La Gravera; "aquest és el miracle meravellós de la natura, que ens dona coses diferents i poden ser extraordinàries sense haver de ser perfectes"...
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya: "Més que gaudir i presentar-se, un dia darrere l’altre, com un sibarita infantil, golafre, inconscient i exhibicionista, cal bregar per fer que tot això, algun dia, rutlli com ho ha de fer".
Carles Xuriguera: "Veig certificacions ecològiques d’ampolles amb raïms que no són de la finca certificada. Veig xais i gallines i no veig pageses. Veig professionals del discurs parlant de connexions amb les estrelles i la lluna..."
"Hi ha un problema pendent de resoldre amb els vins sense DO, però com acostuma a passar, les raons de cadascú per no moure fitxa són els entrebancs perfectes per justificar la inacció..."
“Caminar, per a Thoreau, és una activitat reflexiva i espiritual, encara que sigui del tot física: ens allibera la ment i l’ajuda a tenir pensaments de més volada, i permet que descobrim trossos de nosaltres mateixos que la vida en societat ens amputa”
«L’arribada de les tines de formigó va venir acompanyada d’un gran sentiment de desesperació -no tenim vi per omplir-los. L’apocalipsi en un parell d’ous...»
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
L'Ajuntament dona el tret de sortida al projecte Ripollet Vital per reprendre el cultiu del raïm, oferir una nova oferta formativa i aprofundir en el passat vinícola | Durant la presentació es té un record per a l'enòleg Àngel Garcia Petit, que n'havia estat un dels principals impulsors
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat. | Jordi Bes
"Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí" | Article d'opinió de Jordi Alcover de La Guia de Vins de Catalunya
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
coronavirus
La proposta del portal enoturista.cat | enoturista.cat
En menys de trenta anys s’han convertit en l’equivalent de la galleda de pollastre fregit KFC que pots comprar a qualsevol centre de qualsevol ciutat del món...
Hi ha qui prefereix seguir fent indústria. És una opció. El seu client avui l’hi comprarà; demà canviarà a aquell que l’hi rebaixi 20 cèntims l’ampolla en el lineal...
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya sobre les vinyes emparrades i les varietats tradicionals i les franceses | "Recuperar el temps perdut treballant amb varietats que no tocaven..."
"Totes són iniciatives lloables i benintencionades, així que benvingudes siguin. Però amb l'inconvenient que o són a llarg termini o bé que poden ajudar només una minoria de viticultors..."
“Plantem un cep a Barcelona, arrelem a Collserola” és el nom de la campanya de micromecenatge del celler L'Olivera que preveu replantar una hectàrea a la finca de la masia Can Calopa, l’única vinya de la ciutat
Les exportacions de vi català als Estats Units inicien un període de quatre mesos sense aranzels addicionals. | Pixabay
El nou govern Biden acorda amb la Unió europea la retirada immediata durant quatre mesos dels aranzels imposants per Donald Trump arran de la disputa entre Airbus i Boeing