Sergio Fuster s'incorporarà a partir del pròxim 1 de setembre
Sergio Fuster s'incorporarà a partir del pròxim 1 de setembre | Codorníu
Sergio Fuster substituirà Ramon Raventós, que seguirà com a director de desenvolupament de negoci.
Imatge il·lustrativa
Foto: Joan Nebot
La mesura, acordada en el marc de la Tercera Cimera del Cava, pretén impulsar una indústria auxiliar per reduir l’excedent de raïm i vi base cava en un context de crisi de preus que arrossega el sector des de fa temps
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica
La DO Penedès s'ha marcat l'objectiu de ser 100% ecològica | DO Penedès
Jordi Bes
Tornen a créixer les hectàrees de vinya (+11%), els cellers inscrits (+13%) i la facturació (+36%) | El CCPAE no tem que el coronavirus reverteixi aquesta tendència a l'alça que es registra en tot el sector agroalimentari català: "L'augment continuarà sostingut en el temps"
Verema a les vinyes del celler Llopart.
Verema a les vinyes del celler Llopart. | Llopart
Sergi Cortés
Tal i com demanava el sector per pal·liar els excedents de raïm que arrossega i que es veuran accentuats pel Covid-19, el Ministerio habilitarà la verema en verd i la destil·lació de crisi
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Viticultors independents busquen “un preu digne, l'estabilitat del sector i l'aposta per la qualitat i la sostenibilitat” | Volen obrir noves portes a la negociació i a la possibilitat d’un consens de tot el sector | El sindicat agrari JARC reclama mesures efectives “i no només maquillatge”
Javier Pagès, president del consell regulador de la DO Cava
Javier Pagès, president del consell regulador de la DO Cava | Consell Regulador del Cava
El sector va produir més de 249 milions d’ampolles el 2019, un 2,07% més que en l’exercici anterior | El nou pla estratègic del sector haurà d'esperar, com a mínim, fins a la verema del 2021" pels efectes de la pandèmia del Covid-19.
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Foto: Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs | 1 comentari
Unió de Pagesos diu que cal pagar un mínim de 50 cèntims pel quilo de raïm a la DO Cava | Joan Santó, responsable del sector de la Vinya i el Vi entén que a qui pagui per sota de l’any passat “li hauria de caure la cara de vergonya” | ​El sindicat remarca la urgència d’habilitar la verema en verd i una destil·lació de crisi amb finalitat sanitària per pal·liar la greu situació del sector vitivinícola
coronavirus
Sembla clar que augmentarà el consum de vins nacionals i locals en països productors
Sembla clar que augmentarà el consum de vins nacionals i locals en països productors | Pexels
Sergi Cortés
Wine Intelligence analitza com es comportaran els mercats i els consumidors després del coronavirus
Port de Barcelona
Port de Barcelona | Pixabay
Ramon Francàs
L’OeMv diu que les exportacions de Cava van caure un -7% en volum i un -12% en valor l’any passat, però la DO Cava afirma que aquestes dades no coincideixen amb les oficials
Imatge il·lustrativa
L’increment de 2019 en comparació al de 2018 ha estat de 8,48%, el més alt des de 2015 | Catalunya ha aconseguit per primera vegada el superàvit comercial durant el 2019
Imatge il·lustrativa
L'Administració Trump no posarà nous aranzels al cava i els vins catalans | Trump va amenaçar d'apujar el 100% els impostos duaners per a vins i caves després de les subvencions europees a Airbus
Imatge il·lustrativa
Primeres conclusions del baròmetre Cupatges sobre el consum de vi a Catalunya
Ramon Sentmertí, director gerent de PRODECA
Ramon Sentmertí, director gerent de PRODECA
Més de 350 empreses i agents del sector participen en el principal espai de trobada del sector agroalimentari català. | El volum de negoci del sector agroalimentari equival a un 16,28% del PIB de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Segons l'estudi Sectores "Bebidas Alcohólicas" publicat recentment per l'Observatori Sectorial DBK d'INFORMA (filial de CESCE), el 2018 el valor de mercat va disminuir un 3% respecte l'any anterior, en què havia crescut un 4%. Les previsions per al tancament de 2019 apunten a una caiguda d'entorn de l'2,5%.
Imatge il·lustrativa
L’INCAVI i 9 cellers organitzen la Festa del Vi Novell al Palau Robert de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Abans d'acabar aquest any tenen prevista l'obertura d'una nova botiga a la població de Sant Pere de Ribes
Baròmetre de Consum del Vi
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes | El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades
Imatge il·lustrativa
El vi i el cava, cinquè sector, representen el 5,14% de les exportacions catalanes | Disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018 | Les exportacions catalanes suposen prop del 20% del total de l’Estat
Imatge il·lustrativa
Segons l'Observatorio Español de Mercados del Vino (OEMV) els consumidors espanyols van gastar 1.045 milions d'euros en vi el 2018, un 4% més | Els vins amb DOP van liderar aquesta pujada
Imatge il·lustrativa
L’empresa té la seu a Castellet i la Gornal (Barcelona) i gestiona 14 hectàrees de vinya
Henri Abelé és la tercera companyia de Champagne més antiga de França, ubicada a Reims des de 1757 | Tot i la venda, Henkell Freixenet continuarà distribuint el Champagne Henri Abelé a mercats internacionals
Mercats
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Excelsia Vins i Destil·lats, una filial de Família Torres creada el 2018, adquireix la majoria d'El Petit Celler, una distribuïdora Manresana fundada per Sebastià Lozano
Imatge il·lustrativa
Pere Ferrer, conseller delegat de la firma al costat de Andreas Brokemper, ha estat nomenat vicepresident de la companyia | El màxim organisme de la companyia vitivinícola dóna entrada a José María Ferrer com a conseller
Imatge il·lustrativa
El 40% dels restaurants de gamma alta de Barcelona ja ofereixen vins de la DO Empordà a la seves cartes, segons un estudi encarregat pel Consell Regulador de la denominació empordanesa
mercats
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Rioja i la Ribera del Duero és on més destacada és la presència d’empreses catalanes | Marqués de Vargas, amb cellers a Rioja, Ribera del Duero i Rías Baixas, creix un 22% en tres anys
Imatge il·lustrativa
Henkell i Freixenet donen feina a 4.000 persones a tot el món | Els canvis seran efectius a partir l'1 de gener de el 2019
Vinoteca de Gràcia by Wine Palace
Vinoteca de Gràcia by Wine Palace
Sergi Cortés | 3 comentaris
Les botigues Jovani & Vins a Sant Antoni i La Festival al carrer Verdi passen a ser Vinoteques by Wine Palace
Pàgina 1 de 7
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Quatre vins blancs i dos escumosos són la recomanació de la setmana de Ramon Francàs | Tots ells valen menys de 6 euros i estan pensats per refrescar-nos pels pròxims dies de calor
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat