Can Calopa (L'Olivera) s'adhereix a l’Associació de Vinyes Urbanes

Can Calopa és el primer i únic celler de l'Estat espanyol en formar part de l'UVA

El valor del Trobat a la DO Costers del Segre

| 18/02/2023 a les 14:16h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Can Calopa , Associació de Vinyes Urbanes, L'Olivera, Can Calopa
Imatge il·lustrativa
L'Olivera
El vi de Barcelona guanya adeptes. L’Olivera fa un pas més per consolidar el projecte productiu que impulsa al Parc Natural de la Serra de Collserola des de 2010 i s’adhereix a l’Associació de Vinyes Urbanes (UVA). Aquesta entitat, fundada a Itàlia, té com a missió protegir el patrimoni rural, històric i natural que preserven diferents cellers urbans d’arreu del món. I aquest gener, l’UVA ha acceptat la incorporació de L’Olivera - Masia de Can Calopa com a nou membre i ja son 13 els cellers que integren l’associació, situats en ciutats tan diverses com Torí, París, Venècia, Siena, Nova York, Palerm, Salònica o Lió.

El setembre passat i en el marc de la celebració a Torí del Salone del Gusto d’SlowFood,  L’Olivera va presentar el projecte que impulsa a la finca municipal de Can Calopa en una taula rodona sobre vinyes urbanes al costat de l’escriptora anglesa Carolyn Steele i, a més, va oferir un tast del vi Vinyes de Barcelona al públic assistent. Des d’aleshores, L’Olivera ha participat i difós el projecte en diversos actes i esdeveniments davant la premsa especialitzada italiana així com davant de diversos professionals de l’enoturisme d’àmbit europeu.
 


Les vinyes de Can Calopa estan situades a la serra de Collserola. Foto: L'Olivera


Sumant-se a l’UVA, L’Olivera pretén donar a conèixer internacionalment el seu projecte d’agricultura periurbana i, alhora, subratllar la importància de la cultura vitivinícola en la construcció de la identitat de Barcelona. Des de l’associació, L’Olivera participarà en accions promocionals i comercials conjuntes amb l’objectiu de donar a conèixer els diversos cellers, la seva singularitat, els seus vins i l’aposta conjunta per l’enoturisme sostenible i la preservació del patrimoni natural i rural en el futur de les conurbacions metropolitanes del segle XXI.

Per al president de l'Urban Vineyards Association, Luca Balbino, la incorporació de la ciutat de Barcelona a l'associació representa un gran valor afegit. "A més de la gran importància de la ciutat des del punt de vista cultural i artístic, la realitat de Can Calopa és una expressió única en el panorama de la viticultura urbana", i afegeix: "de seguida em va cridar l'atenció l'impacte d'aquest projecte des del punt de vista agrícola, però també, i sobretot, des del punt de vista social. Crec que la contribució de Can Calopa ajudarà l'associació a augmentar les relacions internacionals i a desenvolupar una nova visió innovadora de l'agricultura social urbana". En la mateixa direcció, el responsable de producció de L'Olivera, Pau Moragas, apunta que aquesta col·laboració amb la UVA reforça els vincles internacionals de L'Olivera, d'una entitat oberta al món, i que contribuirà també a visivilitzar aquesta dimensió cultural del vi lligat a les grans ciutats.

Des de 2021, Can Calopa està immers en una fase de replantació de varietats autòctones que, juntament amb el bar de vins La Vinoteca de Can Calopa, les visites enoturístiques, el lloguer d’espais i les activitats pedagògiques i divulgatives de l’Aula de Can Calopa, han d’assegurar el futur productiu i econòmic del celler de Collserola.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc ab criança de la DO Catalunya amb una torrada de salmó fumat
El president de la DO Cava, Javier Pagés.
El president de la DO Cava, Javier Pagés. | DO Cava
Jordi Bes Lozano
Les expedicions de cava assoleixen el rècord de 254 milions d'ampolles el 2022 i el seu president creu que és "broma" que s'articuli una DO entre Clàssic Penedès i Corpinnat