​Què podem fer amb els vins que sobren de les festes?

Sovint ens acabem tots els vins que posem a taula per les festes, però per als més mesurats, aquí us deixem algunes solucions per aquells vins que han quedat oberts.

Vídeo Champagne contra Cava: els americans tasten un Dom Pérignon de $240 i un Cava de 18

| 12/01/2023 a les 08:34h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, vins per Nadal, vins per festes, Vins per Nadal
Imatge il·lustrativa
Roman Paroubek, Pixabay
La cistella de Nadal (per als que encara la tenen) sol deixar sorpreses pel que fa al vi. A vegades trobes coses de proximitat interessants que no coneixies i altres, en canvi, hi ha coses menys “decents”. Un blanc de taula sense procedència, un rosat rovellat, un negre jove de fa tres anys i potser un escumós. Doncs fins i tot això, ho podem fer servir.

Potser som dels prudents que bevem amb moderació i que, després de comprar diverses ampolles que ens feia gràcia tastar, no els les hem acabat, i ara no sabem què fer-ne. Algunes poden aguantar alguns dies, però altres no. Doncs haurem de tirar d'imaginació. Tot seguit, us donem algunes opcions.

Als fogons
No cal donar-vos cap recepta on una mica de vi exalça el sabor de certs plats de la nostra cuina. El fricandó, la cua de bou, conill amb caragols... totes porten vi. Però, a més, podem fer una reducció de vi negre amb sucre que podrem fer servir posteriorment com a salsa d'un magret d'ànec del Delta o un gelat de vainilla. O fins i tot fer un vinagre amb herbes macerades. O una gelatina amb sucre glass. Quan entrem a la cuina les opcions creixen exponencialment.

Al congelador
Omplim de vi aquest artefacte que ve de sèrie a totes les neveres i que tan poc utilitzem per fer glaçons de gel. Podem fer glaçons de vi i així, el dia que vulguem refredar la típica copa a "temperatura ambient", els afegim per refredar-la.

Per al fred
Pensa en aquestes bucòliques imatges dels mercats ambulants de Nadal a Alemanya o Àustria que fa un fred que pela i es prenen el seu famós gluhwein. Una recepta on es bull el vi amb canyella, clau, escorça de llimona i taronja, sucre i anís estrellat. Tot ben calentet.

Combinat
Sí, sí, que no passa res. El vi amb gasosa és un còctel fàcil i de tota la vida. Si marxem a La Rioja, per exemple, el famós “kalimotxo” (vi negre amb refresc de cola) es pren en locals nocturns com una copa combinada més. Qui no s'ha pres una "sangria" ben fresqueta? O un vermut amb vi escumós?

Ara que està tan de moda l'aprofitament (que això no és nou) podem donar més vida al mateix vi que ha servit per oferir amb els teus amics i família.
Salut!

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
El festival tindrà lloc els dies 22 i 23 d’abril a Batea, en el marc de la Primavera de la DO Terra Alta, 10 dies d’activitats relacionades amb el vi DO Terra Alta, l’enoturisme, la cultura i el patrimoni de la comarca
Imatge il·lustrativa
L' objectiu és establir i enfortir les aliances entre ambdues institucions sobretot en matèria d’investigació i recerca
Imatge il·lustrativa
Miquel Hudin
Seguirà creixent la tendència de les Newsletters o desapareixerà de la mateixa manera que van extingir-se els blogs?