​Joc de Cartes des de dins

Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes

Tasca Bohèmia guanya en «un dels 'Joc de cartes' més tensos»

| 08/12/2022 a les 07:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Toni de la Rosa, Torelló, ​Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Tv3
Sovint quan he explicat que la Barbequiú de Torelló havia participat en el Joc de Cartes de TV3, molts em deien, “ostres quin perill” o “allà els ganivets volen” o “te la jugues a sortir malparat”. Jo soc dels que penso que en el risc està la glòria i, a més a més, perquè penso que la Barbequiú té un molt bon nivell per poder participar en un programa d’aquest tipus. Per a Torelló ha estat una gran oportunitat poder ensenyar aquest projecte als catalans, que han pogut veure la nostra proposta gastronòmica d’enoturisme, què fem i com ho fem. A més, el programa ha estat un gran espot del nostre celler a les portes de Nadal.

El desplegament de mitjans que fa el programa-concurs presentat i conduït pel xef Marc Ribas és enorme, moltes càmeres i tota mena de llums, més de 25 persones que en tot moment busquen que et trobis còmode i que siguin captats els millors moments. No oblidem que es tracta d’un concurs, no d’un programa de cuina "per se".

Destaco especialment la sensibilitat d’en Marc amb els concursants, amb tots, tant els que guanyen com els que perden. D’altra banda, penso que cal preparar-se bé pel programa, no només en el tema gastronòmic i en aspectes de neteja i ordre sinó també amb la vaixella i, sobretot, amb les copes utilitzades pel vi. Quan mires altres capítols de Joc de Cartes veus que hi ha participants que només pensen en els diners del premi i no es preocupen de la imatge que deixen a l'espectador. En alguns casos falta més humilitat i sobra el “passar-se de llest”... T’està mirant tot Catalunya!
 


Toni de la Rosa i Marc Ribas, en un moment del rodatge. Foto: Torelló


Al capítol on vam participar, “el millor restaurant a una cava del Penedès”, el vi català va tenir un gran protagonisme, i és una llàstima que no sigui així en tota la temporada de Joc de Cartes, com sí ho va ser l’any passat. En aquella temporada es va criticar molt el maltractament del vi per part d’algun dels restaurants que hi van participar, i també es va posar de manifest la poca cultura vinícola que hi ha en determinats establiments. Suposo que aquesta va ser la causa per la qual l’INCAVI va deixar de col·laborar econòmicament amb la productora.

En qualsevol cas, animo a l’administració a què s’ho repensi, crec de vital importància que el vi tingui protagonisme en aquest concurs-programa de cuina. El vi català ha d'anar sempre lligat a la gastronomia i als restaurants si us plau! Penso que és una oportunitat perduda de promoció i coneixement del vi en un dels programes de més èxit i més vistos a TV3. També des dels cellers, patronals i confraries, tenim feina i l’obligació per fer arribar a l’hostaleria del país més formació i cultura vinícola. En definitiva, és una experiència que recomano a tots els restaurants, ja que si es fa bé, és una molt bona eina de promoció.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Sensibilitat del Marc?
Anònim, 08/12/2022 a les 17:30
+2
-0
Apreciat concursant, el Marc debia tenir sensibilitat només amb vosaltres, perque en altres temporades i capítols la seva sensibilitat és nul·la. Home de poques paraules i molt múscul".
Magnific
R. Gonzalvo Carbo, 09/12/2022 a les 12:02
+0
-0
Un dels millors programes de la TV. Entretingud, cultural.el presentado molt sensible i dinàmic, un Crack.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
El festival tindrà lloc els dies 22 i 23 d’abril a Batea, en el marc de la Primavera de la DO Terra Alta, 10 dies d’activitats relacionades amb el vi DO Terra Alta, l’enoturisme, la cultura i el patrimoni de la comarca
Imatge il·lustrativa
L' objectiu és establir i enfortir les aliances entre ambdues institucions sobretot en matèria d’investigació i recerca
Imatge il·lustrativa
Miquel Hudin
Seguirà creixent la tendència de les Newsletters o desapareixerà de la mateixa manera que van extingir-se els blogs?