Un Priorat, entre els cent millors vins del món segons la premsa americana

La prestigiosa capçalera estatunidenca Wine & Spirits torna a reconèixer a escala internacional el vi de Buil & Giné amb DOQ Priorat d’entre 11.000 referències

La Guia de Vins de Catalunya tria un Priorat com el millor negre del país

| 25/10/2022 a les 13:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Giné Giné, Buil & Giné, vins catalans, Priorat
Imatge il·lustrativa
Buil & Giné
Giné Giné ha estat novament reconegut entre els 100 Millors vins del 2022 -“Top 100 Wines for 2022”- per Wine & Spirits. La prestigiosa capçalera estatunidenca ha atorgat al Giné Giné 2019 una puntuació destacada de 92 punts i la distinció de “Best Buy” o millor compra per l’excel·lent relació qualitat-preu d’aquest vi del Priorat.

Els cent vins d’aquesta classificació resulten d’una selecció feta pel panell de tast i crítics de Wine & Spirits dels que consideren més distintius d’un tast a cegues de més d’onze mil vins de tot el món. Aquest reconeixement adquireix encara més valor si considerem que l’any passat Giné Giné 2018 va entrar en la mateixa classificació, sent també com en aquest any, l’únic Priorat.
Des de Wine & Spirits escriuen: “Giné Giné manté el cupatge original de la primera anyada d’aquest vi, la de 1996. És garnatxa i carinyena, la meitat de vinyes relativament joves (fins a trenta anys) i l’altra meitat de vinyes velles. Aquest 2019 és madur, amb un fons mineral i terrós que remet al terrer. S’hi tasta la intensa calor de l’estiu en les notes de pebre negre. La fruita és melosa i evolvent; xocolata i tanins polits en un Priorat golós per gaudir en un bon àpat” (Wine & Spirits: edició Especial de Tardor, 27 de setembre de 2022).

El Giné Giné és el primer que el celler de Gratallops va començar a elaborar, i abandera l’entrada al mercat de la marca el 1996. Representa la introducció al Priorat: un vi concebut per donar a conèixer l’essència del Priorat a través dels seus trets més distintius –varietats locals, terrer i mineralitat– i a l’abast de tothom.

Giné Giné s’elabora a partir de Garnatxa i Carinyena de vinyes de diferents vil·les del Priorat. La meitat del raïm és de vinyes velles i la resta tenen trenta anys de mitjana. El raïm fermenta en tines d’acer inoxidable i sense llevats afegits. La maceració amb les pells és llarga. Segueix la malolàctica en botes de roure francès, després es fa el cupatge i es passa a tines d’acer inoxidable per a la seva criança i posterior embotellat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Els guardonats en aquesta edició 2022
Els guardonats en aquesta edició 2022
​Cérvoles Estrats 2019 guanya la categoria de Millor Vi de la DO Costers del Segre 2022, l’Olivera V89 de la Cooperativa L’Olivera, Millor Blanc amb Criança i Millor Monovarietal de Macabeu
Imatge il·lustrativa
El Pau Gener, xef del restaurant Vinòmic de La Garriga, ens proposa una recepta maridada per festes
El millor torró artesà de crema cremada
El millor torró artesà de crema cremada
Toni Roig, de La Colmena de Barcelona, s’ha imposat sobre un total de 52 participants de tot l’Estat.