cavatast

​Sant Sadurní organitza amb tota normalitat el Cavatast, la gran mostra de DO Cava

Del 7 al 9 d'octubre, un ampli ventall de caves de tota la D.O. Cava i empreses de restauració exposaran al Parc Lluís Companys

| 23/09/2022 a les 09:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Cavatast, DO Cava
Imatge il·lustrativa
Cavatast
Per fi arriba amb total normalitat el Cavatast, la gran mostra de la D.O. Cava de Catalunya, organitzat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Es tracta de la XXVI edició d’aquest homenatge a un dels trets culturals més únics de la nostra terra. Així ho corroboren els milers de visitants que cada any passegen per la fira, amb l’objectiu d’aprendre i descobrir tots els detalls que giren al voltant del món del cava.
 
Després d’una edició encara tocada per la pandèmia de la Covid, enguany la fira recordarà a totes les anteriors al 2020: normalitat al 100%, en un context segur. Les dates són el divendres 7 d’octubre, el dissabte 8 i el diumenge 9, en una nova ubicació: el Parc Lluís Companys. En aquest nou lloc, més gran i a l’aire lliure, s’hi podrà comptar amb la participació d’un gran ventall de representants del sector cavista.
 

Un programa molt complet que va més enllà del cava


Aquest punt de trobada per als amants del cava no només oferirà una mostra de caves i productes gastronòmics del nostre territori, sinó que el programa de la fira ve acompanyat d’un munt de propostes culturals i gastronòmiques de tota mena. Des d’activitats prèvies com la ja consolidada Nit dels Màgnums, que celebra la tercera edició amb una exposició dels caves en gran format, al celler Juvé & Camps. També trobarem propostes a la biblioteca de la vila, als carrers de Sant Sadurní per conèixer les històries i els secrets que s’hi amaguen entorn el cava o diferents tasts i maridatges a les caves. Un altre focus on s’aplegaran diverses activitats serà el Celler de la Fassina de Can Guineu, amb activitats de tast de caves i degustacions gastronòmiques selectes. I, per complementar totes les propostes i posar-hi un toc festiu, la jornada s’allargarà fins ben entrada la matinada de dissabte amb la música en directe a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní.
 


Foto: Cavatast

 
Els horaris ja estan confirmats: la fira romandrà oberta del divendres 7 d’octubre des de les 19h fins a les 23h, el dissabte 8 ho farà de 12h a 23h i el diumenge 9, de 12h a 21h. A més, com que no hi ha beure sense menjar i no hi ha menjar sense beure, la mostra també comptarà amb una oferta gastronòmica d’empreses de restauració, cansaladeria i pastisseria.
 
La voluntat és que aquest nou Cavatast funcioni com a estímul per a expositors i assistents per reviure la il·lusió i tornar a generar sinergies entre visitants i elaboradors. Aquest model de mostra permet dinamitzar la vila i obrir noves portes de negoci, així com conèixer nous caves per tal de consumir-los en el nostre dia a dia.
 
Els preus d’aquest any són de 10 € degustació de cava i gastronomia (6 tiquets), 5 € per la copa tècnica i 3 € el lloguer de copa tècnica.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Per primer cop, tres vins escumosos aconsegueixen ex aequo la distinció més gran a La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
El president de Família Torres fa una apologia del vi durant el seu pregó a la Festa de la Verema de Sitges i llança un missatge esperançador davant de l’amenaça climàtica
Jordi Grau Segarra, de Vins i Licors Grau
Jordi Grau Segarra, de Vins i Licors Grau | Vins i Licors Grau
Sergi Cortés
Entrevistem al propietari del negoci familiar de distribució Vins i Licors Grau
Imatge il·lustrativa
Toni Vera guanya per tercer cop el Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona