Sommeliers catalans

Josep Roca, millor sommelier del món

Així ho ha decidit l'organització dels premis The World's 50 Best Restaurants que se celebren aquest dilluns al vespre a Londres

El tercer millor restaurant del món és a Barcelona

, Barcelona, Catalunya | 19/07/2022 a les 17:35h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Celler de Can Roca, Sommeliers catalans, Josep Roca, Sumiller
Josep Roca, en una imatge d'arxiu
Josep Roca, en una imatge d'arxiu | El Celler de Can Roca
Josep Roca és el millor sommelier del món. Així ho ha decidit l'organització dels premis The World's 50 Best Restaurants que s'han celebrat aquest dilluns al vespre a Londres. Nascut a Girona, el cambrer de vins és el mitjà dels germans Roca, propietaris del Celler de Can Roca.
 
Josep Roca es va formar acadèmicament a l’Escola d’Hostaleria de Girona, com els seus germans, Joan -cuiner- i Jordi -pastisser. Dedica el temps lliure a la divulgació i la formació, tant sobre el món del vi com sobre la gestió d’equips, a les conferències que dicta internacionalment, i també com a professor.

Anteriorment, ha estat Premi Nacional de Gastronomia al Millor Maître de Sala (2004), Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sommelier (2010), Premi de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia al Millor Sommelier (2005 i 2011), i Premi Gueridón d’Or al Millor Maître de Sala (2013).

Precisament El Celler de Can Roca, amb més de 30 anys d'història, ha estat premiat dos cops com el millor restaurant del món (2013 i 2015) i en cinc ocasions com el segon millor. A més, també ha estat premiat amb tres estrelles Michelin, les quals manté des del 2009. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril | FB
El creador Borja Escalona pressiona la plantilla d'un local gallec per voler menjar sense pagar a canvi de "promoció" y Youtube li ha tancat el canal
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs | Eva Mascarell
El canvi climàtic afecta greument la producció de peix i marisc, mentre els productors declaren portar anys demanant una solució al Govern que no arriba