restauració

El tercer millor restaurant del món és a Barcelona

El restaurant Disfrutar, dirigit pels excaps de cuina d'elBulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, millora dues posicions respecte l'any passat

Leo Messi fitxa a un reconegut cuiner català per als seus restaurants

, Barcelona, Catalunya | 19/07/2022 a les 07:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, rànquing, restaurant, Disfrutar
Els xefs del restaurant Disfrutar
Els xefs del restaurant Disfrutar | Disfrutar
El restaurant barceloní Disfrutar, dirigit pels excaps de cuina d'elBulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, és el tercer millor restaurant del món. Així ho ha revelat aquest dilluns a la nit el rànquing britànic The World's 50 Best Restaurants en una gala celebrada a la ciutat de Londres.

Aquesta mateixa classificació ha situat al capdavant el restaurant Geranium, a Copenhaguen (Dinamarca) i, en segon lloc, Central, del Perú. L'establiment d'Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, situat al carrer Villarroel, ha estat distingit per l'organització pels seus "plats paradoxals" i per oferir una experiència gastronòmica "única".

Disfrutar va aconseguir la primera estrella Michelin el 2015, només quan feia un any que tenia obertes les portes. La segona la va guanyar el 2017, a més d'acumular un total de tres sols a la guia Repsol. Els tres xefs també dirigeixen el restaurant Compartir de Cadaqués.

Més avall del rànquing, la cuina espanyola també ha comptat amb representació de la mà de Diverxo, de Dabiz Muñoz, en cinquena posició; Asador Etxebarri, en sisè lloc; Elkano, en 16a posició; Mugaritz, d'Andoni Luis Aduriz, que ha quedat 21è; i Quique Dacosta, en 42a posició.

L'any 2019, el premi va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1 no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d'un nou programa batejat amb el nom 'The Best of the Best', en reconeixement de la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni els que han encapçalat llista algun cop apareixeran més a la classificació.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Els cellers integrants del projecte Vins del Pirineu
Els cellers integrants del projecte Vins del Pirineu
Ruth Troyano
Vins del Pirineu és un espai web acabat de néixer que mostra la riquesa enològica de la zona, és la Carta de Vins de l’Alt Pirineu
Imatge il·lustrativa
Sabies que en tenim 12 DO contant la DO Cava?