El restaurant barceloní Disfrutar, dirigit pels excaps de cuina d'elBulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, és el tercer millor restaurant del món. Així ho ha revelat aquest dilluns a la nit el rànquing britànic The World's 50 Best Restaurants en una gala celebrada a la ciutat de Londres.
Aquesta mateixa classificació ha situat al capdavant el restaurant Geranium, a Copenhaguen (Dinamarca) i, en segon lloc, Central, del Perú. L'establiment d'Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, situat al carrer Villarroel, ha estat distingit per l'organització pels seus "plats paradoxals" i per oferir una experiència gastronòmica "única".
Disfrutar va aconseguir la primera estrella Michelin el 2015, només quan feia un any que tenia obertes les portes. La segona la va guanyar el 2017, a més d'acumular un total de tres sols a la guia Repsol. Els tres xefs també dirigeixen el restaurant Compartir de Cadaqués.
Més avall del rànquing, la cuina espanyola també ha comptat amb representació de la mà de Diverxo, de Dabiz Muñoz, en cinquena posició; Asador Etxebarri, en sisè lloc; Elkano, en 16a posició; Mugaritz, d'Andoni Luis Aduriz, que ha quedat 21è; i Quique Dacosta, en 42a posició.
L'any 2019, el premi va canviar de format i tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1 no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins d'un nou programa batejat amb el nom 'The Best of the Best', en reconeixement de la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni els que han encapçalat llista algun cop apareixeran més a la classificació.