vins catalans premiats

El concurs anglès més prestigiós ha premiat aquests 3 vins catalans

Un vi negre de la DO Terra Alta, un cava del Penedès i un escumós Clàssic Penedès, 95, 95 i 97 punts sobre 100 respectivament al concurs Decanter

Els millors vins joves de Catalunya són un Priorat, dos Montsant i dos caves

| 13/07/2022 a les 11:05h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, VINS CATALANS, Decanter, vins catalans premiats
Sovint, als catalans, són els de fora els que ens han de dir que bons que som. Si ens ho diuen aquí, no ens ho creiem tant, però si la premsa o els concursos internacionals ens premien els nostres vins, llavors sí que hem triomfat. Els premis Decanter (de la revista amb el mateix nom), on es tasten 18.000 vins d'arreu del món, són un clar exemple. Una bona puntuació ens fa treure pit i, el més important, ens ajuda a vendre (sobretot internacionalment). Aquest 2022 una desena de vins catalans ha assolit medalla d'or als Decanter World Wine Awards. Us en recomanem 3 que amb 95, 95 i 97 punts, han estat dels més ben valorats.
 

Garnatxa Negra Selecció, Celler Mariol


Casa Mariol és un celler situat a Batea (i amb botiga al carrer Rosselló 442 de Barcelona), a la Terra Alta. Especialitzat en vermuts, en caves i en vins monovarietals. El vi Garnatxa Negra Selecció ha tret 95 punts en el Decanter World Wine Awards 2022 del Regne Unit.
Elaborat 100% amb una selecció de les vinyes més velles de garnatxa negra. Maceració suau i pas per bóta de 500 litres. Destaca per les seves aromes agradables a fruita vermella madura com maduixes i cireres, amb notes de clau, vainilla, cacau i cafè. Entrada dolça i agradable en boca, amb pas vellutat. És voluminós i rodó. El trobareu al mercat per uns 14 euros.

Rara Avis Larus, Celler Umesu


El Celler Umesu va néixer l’any 2000 a Font-rubí, al Penedès, apostant sempre per una agricultura orgànica i sostenible per elaborar vins i caves de marcada personalitat. Aquest llarg camí, 22 anys després es veu recompensat per un reconeixement tant nacional com internacional. El cava Rara Avis Larus ha puntuat amb un 95 sobre 100 als premis Decanter.
Larus simbolitza el triomf de l’equilibri entre modernitat i tradició, entre l'elegància de la varietat pinot noir i la potència del xarel·lo. Prové de raïms seleccionats de les vinyes de La Pedrera i Mas Moió a més de 350 metres d'altitud. Té una criança mínima de 24 mesos i no té sucres afegits. Destaca per les aromes intenses de fruita blanca madura. És cremós en boca, amb molts matisos, amb notes de pastisseria i fruita gebrada. El podeu comprar per uns 17-18 euros.

El Corral Cremat, celler Albet i Noya


Albet i Noya és un celler situat a Sant Pau d'Ordal, al Penedès, pioner en vins de cultiu ecològic des de 1978. Elabora vins i escumosos amb DO Penedès (Clàssic Penedès) i el Corral Cremat, l'últim escumós que ha elaborat el celler, ja va guanyar la medalla d'or als Decanter abans de sortir al mercat. 97 punts que el situen dins el grup "Best in Show" (només hi ha 50 vins de tot el món en aquesta categoria).
El Corral Cremat és un vi escumós de llarga criança (120 mesos), elaborat 100% amb la varietat xarel·lo. Seguint els paràmetres del segell Clàssic Penedès, prové de vinyes de les muntanyes de l'Ordal. Destaca per les seves aromes d'herbes seques i fonoll típiques de la varietat, combinades amb les notes dels llevats i de pastisseria de la criança. En boca és voluminós i amb un postgust llarg. El podeu comprar per uns 59 euros.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Cava El corral cremat
Antonio m Gomes Rato, 14/07/2022 a les 18:07
+2
-0
Hola es correcto 120 meses de barrica ???
no!
Anònim, 14/07/2022 a les 23:26
+0
-0
No, no diem en cap moment 120 mesos en bóta... són 120 mesos en rima. De criança si, però no en bóta.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril
Imatge de la façana del restaurant A Tapa do Barril | FB
El creador Borja Escalona pressiona la plantilla d'un local gallec per voler menjar sense pagar a canvi de "promoció" y Youtube li ha tancat el canal
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs
La campanya d'extracció del musclo ja ha començat als Alfacs | Eva Mascarell
El canvi climàtic afecta greument la producció de peix i marisc, mentre els productors declaren portar anys demanant una solució al Govern que no arriba