Els Premis Vinari d’Enoturisme, es van donar a conèixer el passat 9 de juny en un acte celebrat als jardins del Restaurant El Celleret de Família Torres, a Parcs del Penedès. Els Premis d’Enoturisme, l’any passat vinculats directament amb el concurs de vins, han agafat entitat pròpia i han esdevingut aquest 2022 un projecte independent que ha reconegut aquells projectes, experiències o activitats vinculades amb el turisme del vi d’arreu de Catalunya.
Els Premis Vinari d’Enoturisme d’aquest 2022 s’han obert a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya i les candidatures han estat evaluades per un jurat especialitzat en enoturisme.
El premi a la millor visita enoturística i experiència de tast se l’endugué l’esmorzar al celler Mas Blanch i Jové. El celler, situat al pintoresc poble de La Pobla de Cérvoles, compta amb un singular projecte enoturístic que vincula art, vi i territori. Aquest premi es suma als nombrosos reconeixements rebuts anteriorment, com el Premi d’Enoturisme de Catalunya categoria Art i Cultura a l’any 2015, el premi GAC al Col·leccionisme el 2018 o el Premi Bonart, l’any 2019.
Mas Blanch i Jové, a través de la seva Vinya dels Artistes, ha articulat un itinerari entre vinyes i oliveres amb escultures i instal·lacions artístiques de reputats creadors com Carles Santos, Eva Lootz, Evru/Zush, Frederic Amat, Carlos Pazos, Susana Solano, Joan Brossa, i Josep Guinovart, entre altres. De fet, el mateix celler fou dissenyat pel pintor Josep Guinovart i a la sala de tast s’hi pot veure el In Vino Veritas, l'última gran obra d’aquest artista. A més de les obres que es troben permanentment exposades tan a la Vinya dels Artistes com a dins del celler, s’hi programen exposicions temporals.
L'experiència guardonada completa aquest itinerari artístic amb un esmorzar de pa de pagès i productes artesans de la zona, maridats amb els vins ecològics i de muntanya elaborats al mateix celler.
Premi a la Millor Activitat Mediambiental: Curs de plantes comestibles i maridatge de vins del Celler Can Roda
Premi a la Millor Activitat Cultural i Social: Malvasia, entre el mar i el cel, Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges
Premi a la Millor Activitat Solidària: Cep Passes Solidàries, de Vins el Cep
Premi a la Millor Activitat Innovadora: Nit de Glamping i Observació d’Estrelles entre vinyes, de Llopart
Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora: The Wine Truck, bar de vins
Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica: Festival Gastronòmic CORPINNAT
Premi a la Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins: Esmorzar al Celler, Mas Blanch i Jové
Menció Especial en la categoria per Casa Vermouth Padró, de Padró i Família
Premi al Millor Allotjament Enoturístic: Cal Puig By Can Marlès, Celler i Enoturisme.
Els Premis Vinari d’Enoturisme tenen per objectiu promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica, així com incentivar els cellers, empreses i/o entitats d’àmbit privat, amb seu a Catalunya, a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques.
Els Premis Vinari d’Enoturisme d’aquest 2022 s’han obert a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya i les candidatures han estat evaluades per un jurat especialitzat en enoturisme.
El premi a la millor visita enoturística i experiència de tast se l’endugué l’esmorzar al celler Mas Blanch i Jové. El celler, situat al pintoresc poble de La Pobla de Cérvoles, compta amb un singular projecte enoturístic que vincula art, vi i territori. Aquest premi es suma als nombrosos reconeixements rebuts anteriorment, com el Premi d’Enoturisme de Catalunya categoria Art i Cultura a l’any 2015, el premi GAC al Col·leccionisme el 2018 o el Premi Bonart, l’any 2019.
Mas Blanch i Jové, a través de la seva Vinya dels Artistes, ha articulat un itinerari entre vinyes i oliveres amb escultures i instal·lacions artístiques de reputats creadors com Carles Santos, Eva Lootz, Evru/Zush, Frederic Amat, Carlos Pazos, Susana Solano, Joan Brossa, i Josep Guinovart, entre altres. De fet, el mateix celler fou dissenyat pel pintor Josep Guinovart i a la sala de tast s’hi pot veure el In Vino Veritas, l'última gran obra d’aquest artista. A més de les obres que es troben permanentment exposades tan a la Vinya dels Artistes com a dins del celler, s’hi programen exposicions temporals.
L'experiència guardonada completa aquest itinerari artístic amb un esmorzar de pa de pagès i productes artesans de la zona, maridats amb els vins ecològics i de muntanya elaborats al mateix celler.

El "Cap de Bou" de Joan Brossa, a La Vinya dels Artistes
La llista sencera de guardonats és la següent
Premi a la Millor Activitat Mediambiental: Curs de plantes comestibles i maridatge de vins del Celler Can Roda
Premi a la Millor Activitat Cultural i Social: Malvasia, entre el mar i el cel, Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges
Premi a la Millor Activitat Solidària: Cep Passes Solidàries, de Vins el Cep
Premi a la Millor Activitat Innovadora: Nit de Glamping i Observació d’Estrelles entre vinyes, de Llopart
Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora: The Wine Truck, bar de vins
Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica: Festival Gastronòmic CORPINNAT
Premi a la Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins: Esmorzar al Celler, Mas Blanch i Jové
Menció Especial en la categoria per Casa Vermouth Padró, de Padró i Família
Premi al Millor Allotjament Enoturístic: Cal Puig By Can Marlès, Celler i Enoturisme.
Els Premis Vinari d’Enoturisme tenen per objectiu promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica, així com incentivar els cellers, empreses i/o entitats d’àmbit privat, amb seu a Catalunya, a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques.