D'entre els 10 concursants que van tenir millor nota a l'examen escrit, només els 3 millors van passar a la final, quedant en quart lloc una altra sommelier catalana, Audrey Doré (Celler de Can Roca).

A les proves de tast, de maridatge i de decantació, els 3 finalistes van tenir 45 minuts per demostrar al jurat que eren mereixedors del títol. En segon lloc va quedar classificat Alex Rodríguez Pardo (Restaurante Coque) i en 3r lloc Anna Casabona Paris (Juvé & Camps).
Com a novetat en aquest edició, i després de la final, es va realitzar una prova classificatòria pels Campionats Internacionals de Paris i Sèrbia, en la que els guanyadors de les edicions 2019 (Diego González), 2021 (Gabi Lucas) i 2022 (Ferran Vila) es van enfrontar per decidir qui hi participa.
A la final de campions, va quedar com a primer classificat Diego González (Castilla y León) que participarà en el Campionat Mundial a París i en segon lloc Gabi Lucas (Balears) que representarà Espanya en el Campionat Europeu a Sèrbia.