El sector dels vins genera el 2% de l'ocupació a Catalunya

Amb més de 61.000 treballadors és responsable de l'1,6% del PIB de Catalunya, i genera un valor afegit brut superior als 3.600 milions d'euros anuals

Les pèrdues del sector del vi català amb la guerra d'Ucraïna

| 05/04/2022 a les 18:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, vi català, vins catalans
Imatge il·lustrativa
El sector vitivinícola contribueix a generar el 2% de l'ocupació a Catalunya, amb un total de 61.350 treballadors, gairebé el 60% corresponents a llocs de treball directes segons l'estudi sobre 'La Importància econòmica i social del sector vitivinícola a Catalunya'. L'informe s'ha presentat aquest matí en el marc de la Barcelona Wine Week, ​​i han assistit el president i la directora de la Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE), Ángel Villafranca i Susana García respectivament, i el director d'Economia Aplicada d'Analistes Financers Internacionals (AFI), Diego Vizcaíno, amb el secretari general d'Alimentació de la Generalitat, David Mascort.

El document reflecteix algunes dades de rellevància, que “descobreixen la transcendència econòmica del sector vitivinícola dins de l'economia catalana amb una aportació de l'1,6% al producte interior brut (PIB) de Catalunya, i un valor afegit brut (VAB) superior a 3.630 milions d'euros anuals”, com ha exposat Villafranca.

L'activitat vitivinícola també contribueix a la fixació de població al territori, ha destacat el president de l'OIVE, “cosa que és clau per al manteniment de les zones rurals de Catalunya, de fet, més del 50% dels municipis de la comunitat compten amb vinya i són precisament aquests els que han registrat majors creixements de població en els darrers anys”.

També sobre la rellevància del sector ha parlat el secretari general d'Alimentació de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, que ha subratllat que les xifres donen “la importància vital del sector a Catalunya”. Tot i això, ha dit, “és imprescindible que siguem capaços d'adaptar-nos a les circumstàncies actuals del mercat i diferenciar el nostre producte de la resta de vins i escumosos del món per posar-lo en prestigi i ser capaços de mantenir aquest nivell d'activitat i augmentar la seva visibilitat en el món”.
 


Presentació de l'informe a la Barcelona Wine Week


Internacionalització del vins catalans


Diego Vizcaíno, d'AFI, ha ressaltat que “hem tingut un superàvit comercial sostingut derivat de les exportacions catalanes dels productes vitivinícoles, que a més són capaços de competir en mercats molt disputats com l'Alemany, el Regne Unit, els Estats Units o Bèlgica”.

Susana García, OIVE, "perquè un sector pugui avançar i millorar, necessita conèixer les seves xifres"

Carina Termens, directora d'Agrobank a Catalunya, ha explicat que el sector vitivinícola “és un clar exemple dins del sector agroalimentari, que ha estat capaç d'adaptar-se i mostrar-ne la fortalesa superant-se malgrat la pandèmia, on malgrat el tancament de l'hostaleria ha estat capaç de buscar estratègies per superar-se amb èxit”.

La directora de l'OIVE, Susana García, ha conclòs la seva intervenció destacant que "perquè un sector pugui avançar i millorar, necessita conèixer les seves xifres" per això és important aquest informe que posa de manifest que "darrere d'una ampolla de vi hi ha un sector que és pilar de l'economia, que dota de vida el nostre medi rural i que consumit amb moderació és perfectament compatible amb una dieta equilibrada i saludable”.

INFOGRAFIA DEL SECTOR DEL VI A CATALUNYA
 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler | Perelada
Sergi Cortés
El nou celler, que abans d'obrir tenia més de 1200 peticions de visita, és el primer d'Europa en aconseguir la certificació 'Leed Gold' de sostenibilitat i ecoeficiència
Imatge il·lustrativa
L’Ajuntament de Sitges presenta “Malvasia de Mar”, un projecte d’envelliment de la Malvasia de Sitges
La gamma de vermuts Dos Déus Origin Red
La gamma de vermuts Dos Déus Origin Red | Priorat B&D Lab
Reus acull el lliurament de guardons dels Premis Vinari 2022