
Ton Colet, que va ser tercer el 2019, és el millor sommelier del 2022. Foto: ACS
Després d'una classificació per una fase final, el guanyador absolut ha estat el Ton Colet, sommelier del restaurant El Cigró d'Or de Vilafranca del Penedès. El xef José Andrés o la veterana sommelier Rosa Vila, també s'han endut guardons. Ruth Troyano, periodista i sommelier col·laboradora de cupatges, ha guanyat el guardó a la millor comunicadora.
Els guardonats de l’edició 2022 són aquests:
Soci d’Honor: José Andrés
Premi a la Trajectòria: La sommelier Rosa Vila
Millor celler amb oferta enoturística: Celler Alta Alella
Premi a millor comunicadora: Ruth Troyano
Premi a la millor iniciativa solidària: Celler L’Olivera
Premi a la millor sala: El Celler de Can Roca
Xavi Nolla i José Roldán també han rebut un reconeixement com a socis.
Prèviament al sopar, la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l’ACS, Anna Vicens, han sinat el conveni de col.laboració entre les dues entitats, mentre la DO Empordà ha ofert una mostra de garnatxes i carinyenes del territori de la mà dels seus elaboradors obert a tots els assistents.
Concurs Millor Sommelier de Catalunya
Es tracta d’un certamen organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya, l’objectiu de la qual és desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans, i de reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre professionals del món del vi. L’ACS L’Associació Catalana de Sommeliers – que acull prop de cinc-cents associats professionals – és una entitat sense ànim de lucre que treballa fonamentalment per promoure la professió de sommelier i totes aquelles activitats formatives i de promoció relacionades amb el món del vi i altres productes.