DO Terra Alta

'The Guardian' recomana un "deliciós" vi català de la DO Terra Alta

Fiona Beckett recomana l'Abrunet Negre 2020 del celler Frisach al rotatiu anglès

Sis sommeliers recomanen sis vins per gaudir de la botifarra d'ou

| 22/02/2022 a les 18:56h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, vins catalans, DO Terra Alta, The Guardian
Vinya del Celler Friscah
Vinya del Celler Friscah | Foto web Celler Frisach
Fiona Beckett escriu la seva secció setmanal -Fiona Beckett on drinks- al rotatiu britànic 'The Guardian'. L'últim dels seus articles parla sobre les cartes de vins dels restaurants i recomana quatre referències, una d'elles de Catalunya, l'Abrunet Negre 2020 del celler Frisach.

Beckett comença la publicació explicant com gaudeix quan té davant una carta de vins d'un restaurant, però admet la complicació de trobar un vi que combini amb tots els menjars de la taula i agradi a tothom.

"El meu enfocament és simple", prossegueix l'autora del text, "gairebé sempre demano alguna cosa que no reconec o que no he tastat, perquè és la millor manera de descobrir nous vins". Comenta que al restaurant "The Old Pharmacy", a Bruton, a l'est de Londres, va descobrir el "deliciós l'Abrunet Negre". Un vi que descriu com un vi negre català alegre i llaminer, de garnatxa negra i carinyena, que us maridarà molt bé amb les tapes.
 

L'Abrunet Negre 2020


Vi del celler Frisach de la DO Terra Alta. Elaborat amb garnatxa i carinyena i que els importadors anglesos Littlewine venen per 14 lliures. Aquí el trobareu per uns 7-9 euros. A Anglaterra, els seus distribuïdors diuen d'ell que "no és fàcil descobrir delícies com aquesta, provinent d'agricultura orgànica, amb bona complexitat i bon preu, i aquest vi compleix tots els requisits". 

És un vi original, elaborat a Corbera d'Ebre, complex, però amb poc color. Fruita negra madura, notes especiades i un punt làctic agradable. En boca és equilibrat, té un punt dolç i uns tanins madurs.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Santa Teca
Ruth Troyano
Durant quatre caps de setmana s'ofereixen propostes gastronòmiques amb espectacles culturals de petit format
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler | Perelada
Sergi Cortés
El nou celler, que abans d'obrir tenia més de 1200 peticions de visita, és el primer d'Europa en aconseguir la certificació 'Leed Gold' de sostenibilitat i ecoeficiència