Cicle “d’vines": cinc sopars de tast dirigits per dones del vi de Lleida

Gemma Plaza (Grup Tomàs Cusiné), Pilar Salillas (Lagravera), Núria Bigorra (Terrer de Pallars), Judit Sogas (Rubió de Sols) i Sara Jové (Mas Blanch i Jové), les protagonistes

| 12/02/2022 a les 11:04h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Gastronomia, maridatge
Imatge il·lustrativa
Les enòlogues Gemma Plaza (Grup Tomàs Cusiné), Pilar Salillas (Lagravera), Núria Bigorra (Terrer de Pallars), Judit Sogas (Rubió de Sols); i la vinyerona Sara Jové són les protagonistes de 'd’vines’, un cicle de maridatges concebuts per retre homenatge a les dones del vi de Lleida. Així durant el mes de mare el restaurant L’Espurna acollirà cinc sopars de tast, que inclouran cinc degustacions i cinc vins (la major part de la DO Costers del Segre), que seran conduïts per aquestes cinc enòlogues i vinyerones de les comarques lleidatanes. La proposta està organitzada per la consultora gastronòmica Como Pomona.
 

La primera en trencar el gel serà Gemma Plaza, enòloga del Grup Tomàs Cusiné, que dijous 3 de març conduirà l’esdeveniment gastronòmic que combinarà vins dels cellers Tomàs Cusiné, Cérvoles i Castell de Remei amb les propostes culinàries del xef Jesús Gimena. Una setmana més tard, el 10 de març, serà el torn de Pilar Salillas, directora general i enòloga del celler LaGravera, que explicarà les propostes vinícoles del seu celler pel sopar de tast. La tercera setmana del març, dijous 17, la Núria Bigorra, enòloga i vinyatera que ha recuperat antigues vinyes locals, dirigirà el tast que maridarà els vins del seu celler Terrer de Pallars i Cota 730 amb la cuina de L’Espurna. 

El cicle de maridatges seguirà divendres 25 de març amb vins del celler Rubió de Sòls, amb la Judit Sogas al capdavant i les seves apostes per vins que respecten la natura, alhora que reivindiquen l’emblemàtic paisatge del municipi de la Noguera de Rubió de Baix. Finalment, la Sara Jové, gerent del celler Mas Blanc i Jové, presentarà els seus vins amb caràcter i personalitat que es combinaran amb les degustacions preparades per Jesús Gimena que tancaran aquesta proposta gastronòmica.

Aquests sopars de maridatge inclouran cinc degustacions i cinc tastos de vins pel preu de 45 euros (IVA inclòs). Tindran lloc tots els dijous del mes de març a les 20.30h (excepte el del divendres 25) al restaurant L’Espurna (C/ Salmerón, 9) de Lleida. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Verema de macabeu a Llopart
Verema de macabeu a Llopart
Una jornada de verema el pròxim 3 de setembre que inclou un dinar maridatge a la masia familiar amb el xef Oriol Llavina, d’El Cigró d’Or
Imatge il·lustrativa
A l'hora de beure bé, hi ha coses que són innegociables... i una d'elles, és el vi català!
Imatge il·lustrativa
Vini Lunardelli
El celler italià Vini Lunardelli elabora una polèmica gamma de vins "històrics" amb fotografies originals dels dictadors