La fira Barcelona Wine Week s'ajorna fins el pròxim abril

La segona edició del certamen, prevista inicialment del 7 al 9 de febrer del 2022, tindrà lloc a la primavera, al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona

Barcelona Wine Week, varietats autòctones, digitalització i enoturisme

| 14/01/2022 a les 07:56h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Barcelona Wine Week
Imatge il·lustrativa
Barcelona Wine Week
Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi espanyol, posposa dos mesos la seva celebració i tindrà lloc finalment del 4 al 6 d'abril del 2022. La decisió ha estat avalada per la comissió organitzadora de l'esdeveniment, que reuneix els principals actors de la indústria del vi a l'Estat, davant la incertesa i les restriccions de mobilitat generats pel context actual i per garantir-ne una gran edició.

Les noves dates de l'esdeveniment estan recolzades per la majoria de les firmes vitícoles i cellers participants a BWW, representats per la Federació Espanyola del Vi (FEV), el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Espanya Exportació i Inversions (ICEX) , la Confederació Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles (CECRV) i l'Associació Vinícola Catalana, entre d'altres organismes i institucions que componen la seva comissió organitzadora. D'aquesta manera, la segona edició del certamen, prevista inicialment del 7 al 9 de febrer del 2022, tindrà lloc a la primavera, al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Amb la participació esperada de més de 600 cellers i la pràctica totalitat de Denominacions d'Origen i Consells Reguladors, BWW és actualment un bon aparador de promoció internacional. “El seu posicionament clarament internacional ha condicionat el trasllat de dates, ja que el nostre objectiu principal és augmentar les oportunitats de negoci de les empreses expositores, propiciant-los trobades i ocasions de contacte amb compradors internacionals, distribuïdors i importadors per incrementar les seves exportacions o facilitar-los l'accés a nous mercats”, explica Javier Pagés, president del saló.

Les noves dates busquen celebrar el saló en un context més idoni “que permeti preservar la seva proposta de valor, garantir el màxim retorn a les seves empreses participants i assegurar la projecció de futur que té el saló, com vam veure a la seva reeixida primera edició”, afirma J. Antonio Valls, director general d´Alimentaria Exhibitions, societat de Fira de Barcelona que organitza BWW.

Valls expressa la seva confiança que “els viatges i les reunions internacionals estiguin més normalitzades en les noves dates”, un factor clau del saló que compta amb un programa de Hosted Buyers mitjançant el qual es convida més de 350 professionals internacionals procedents de 40 països compradors de vi espanyol, i la presència del qual al certamen dóna lloc a més de 4.000 reunions de negocis amb les empreses expositores.

El trasllat de BWW a abril coincidirà amb la celebració d'Alimentaria & Hostelco, que es durà a terme del 4 al 7 d'abril del 2022 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La simultaneïtat d'aquests salons serà, però, un fet totalment “excepcional”, fruit del context actual.

Després de la propera edició, el saló optarà per celebrar-se cada any, per la qual cosa tornarà al febrer de 2023, ocupant el primer lloc al calendari internacional d'esdeveniments vitivinícoles. BWW 2022 preveu la participació de més de 600 cellers i la visita de prop de 20.000 professionals. A la seva primera edició de febrer de 2020 van acudir 550 firmes expositores i 15.600 professionals, un 13% procedents de 54 països.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Sota d’aquesta muntanya de cendra del volcà Cumbre Vieja hi havia unes vinyes.
Sota d’aquesta muntanya de cendra del volcà Cumbre Vieja hi havia unes vinyes. | Consell Regulador Denominació d’Origen de Vins La Palma
"Mitjançant tècniques in vitro es podria recuperar el que s'ha perdut”, explica Francesca Fort.
Imatge il·lustrativa
Els tastos formatius s'enmarquen dinsdels actes de celebració del seu 20è aniversari de la DO Montsant
Imatge il·lustrativa
"Ángel de Viñas" és la iniciativa que González Byass i la seva Fundació han creat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Madrid per recuperar i cuidar vinyes velles.