Gairebé un 80% de l'espai de la fira Barcelona Wine Week ja està contractat

La fira, que se celebrarà del 7 al 9 de febrer, compta ja amb més de 400 empreses, amb un ritme de contractació de nivells de prepandèmia

| 22/11/2021 a les 14:36h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Barcelona Wine Week
Imatge de la primera edició de la BWW
Imatge de la primera edició de la BWW | Barcelona Wine Week
El saló de referència del vi, que Fira de Barcelona organitza a través d'Alimentaria Exhibitions del 7 al 9 de febrer del 2022, tornarà a reunir la major oferta vitivinícola del país per mostrar tota la seva potència i varietat davant dels compradors nacionals i internacionals i contribuir, després de la pandèmia, a la recuperació de les vendes i la consolidació de la seva internacionalització.

Així ho indica la gran acollida que la indústria està dispensant al certamen que reunirà més de 600 cellers, la pràctica totalitat de les Denominacions d'Origen i les marques més consolidades del mercat. D'aquesta manera, la segona edició de BWW pren impuls i compta ja amb una important part del seu espai reservat (prop del 77%) i amb la confirmació de participació de més de 400 empreses i firmes distribuïdores.

L'excel·lent acollida comercial que el sector està dispensant a BWW, amb un ritme de contractació a nivells de prepandèmia, constata que el mercat del vi dóna signes de reactivació. Al seu favor juga la avantatjosa posició del saló al calendari internacional de fires del sector. Com explica la seva responsable, Marta Macías, “BWW serà el primer certamen de l'any 2022, tant a Espanya com als seus mercats d'influència, cosa que sens dubte li atorga un important avantatge competitiu respecte a altres convocatòries del sector”.

A l'Estat hi ha plantades prop de 150 varietats autòctones de raïm. BWW 2022 pretén visibilitzar i donar projecció internacional a totes aquestes varietats històriques, vinificacions oblidades i ara minoritàries, però de gran interès per la seva resistència i contribució a la preservació del medi ambient. Per a Macías, aquestes varietats són “més autèntiques, resistents i referents d'una agricultura sostenible que lluita en contra del canvi climàtic. Per això, la seva recuperació és una tendència a l'alça a què s'estan dedicant tant petites productores com cellers grans”.


Gran vocació internacional


Al costat de la projecció internacional de la producció autòctona, BWW posarà el focus a augmentar les oportunitats de negoci de les empreses expositores, propiciant-los trobades i ocasions de contacte amb compradors internacionals, distribuïdors, importadors, majoristes o detallistes amb l'objectiu d'incrementar-ne les exportacions o facilitar-los l'accés a nous mercats.

Per assegurar la presència a la fira dels principals operadors nacionals i internacionals del sector, el programa BWW Hosted Buyers convidarà més de 350 professionals internacionals d'alt nivell, procedents de més de 40 països compradors de vi espanyol, la presència dels quals al certamen propiciarà la celebració de més de 4.000 reunions de negocis amb les empreses expositores. A més d'aquesta delegació de professionals internacionals - procedents majoritàriament dels EUA, Canadà, Alemanya, Regne Unit, Bèlgica i Holanda-, el programa VIP Buyers convocarà prop de 1.300 professionals nacionals del sector amb poder de decisió de compra a la distribució, l'hostaleria i el comerç acreditat.
Prop de 15.600 professionals van assistir a l'estrena de BWW, el febrer del 2020, un 13% dels quals procedents de 54 països.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Anterior edició de la BWW
Anterior edició de la BWW | Barcelona Wine Week
Les varietats de l'agricultura sostenible i la lluita contra el canvi climàtic seran els eixos temàtics de la fira