vins catalans

3 vins molt especials que has de regalar aquestes festes

Us recomanem un escumós Clàssic Penedès, un blanc de la DO Alella i un negre de la DO Terra Alta

Aquests són els 3 millors vins catalans del 2022 segons 'La Guia'

| 20/11/2021 a les 10:20h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans

Blanc + 2019


Celler: Bouquet d'Alella
DO Alella
Varietats: 75% pansa blanca i 25% garnatxa blanca
Fermentat i criat 3 mesos en bóta
Preu aproximat: 12 €
Lloc web


Bouquet d'Alella és un celler familiar que heu de visitar. Proposta enoturística molt completa. A un quart d'hora de Barcelona podeu gaudir d'esmorzars entre vinyes, maridatges amb torrons, tastos nadalencs... Indispensable també la visita en època de calçots.
Un blanc complex, de viticultura ecològica, per als amants dels vins blancs potents, llargs i gastronòmics. Destaca per les seves notes de fruita amb os -albercocs- i brioixeria. Massapà, orellanes i records de fusta. Guardeu-lo uns anys i us divertireu encara més.
 

Per què el recomanem?
Perquè ens agraden aquests vins blancs amb molt de caràcter, perquè és molt sec i perquè té una gran versatilitat per combinar-lo amb molts plats. Tasteu-lo amb sushi.

 

Efecte Reserva Brut Rosat 2019


Celler: Albet i Noya
DO Penedès - Clàssic Penedès
Varietats: Pinot noir 100%
Criança de 15 mesos.
Preu aproximat: 13.10 €
Lloc web


Albet i Noya, situat a Sant Pau d'Ordal (Penedès), és un celler pioner en l'agricultura ecològica. Val molt la pena visitar el celler per tastar la seva gamma de vins.
Avui us recomanem un escumós, Clàssic Penedès, elaborat seguint el mètode tradicional, l'Efecte Reserva Brut Rosat 2019. Divertit, per passar una bona estona prenent-lo com a aperitiu o acompanyant plats suaus. Destaca per la seva fruita vermella i per alguns tocs herbacis.


Per què el recomanem?
Perquè reivindiquem els escumosos rosats del Penedès i perquè Albet i Noya sempre és una garantia. Ens agrada tot el que fan.

Puresa Morenillo 2015


Celler: Cooperativa de Gandesa
DO Terra Alta
Varietats: Morenillo
Criança de 4 mesos en bóta de roure
Preu aproximat: 24 €
Lloc web


Després d'esperar 12 anys, el 2020 la DO Terra Alta va autoritzar aquesta varietat, la morenillo, "per preservar les varietats tradicionals i emblemàtiques de la zona". Hi ha poquíssimes hectàrees (es parla de només 10) i la Cooperativa de Gandesa en té alguna d'elles d'on surt aquest Puresa Morenillo d'edició limitada que heu de tastar tant sí com no.
Un vi molt elegant, subtil i fresc tot i la criança en bótes de roure durant 12 mesos. El pas per fusta li aporta complexitat sense tapar la fruita vermella. Notes especiades molt agradables. Un gran vi que combinarà amb guisats de cuina mediterrània, i també amb plats picants i especiats de cuines com la tailandesa o la japonesa. Genial amb plats amb curri.


Per què el recomanem?
Perquè és diferent, per la seva elegància i perquè hi ha molt pocs vins elaborats amb aquesta varietat. S'ha de tastar.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
​El grup va perdre 12,1 milions d'euros el 2021, un 63% menys que l'exercici anterior, gràcies a la venda de la divisió industrial Poligal per 25 milions.
Un biquini, en una imatge d'arxiu.
Un biquini, en una imatge d'arxiu. | Viquipèdia / Tamorlan
L'explicació a la diferència amb la resta de l'Estat es troba a Barcelona i cal viatjar fins al 1953