Aquest és el vi millor negre del Priorat segons 'La Guia'

Escollit avui per la Guia de Vins de Catalunya entre els 4 millors vins negres del país i també reconegut com a Millor vi de Garnatxa Negra

| 17/11/2021 a les 10:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, millor vi negre
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya 2022 ha reconegut Masdeu 2016, del celler Scala Dei, com un dels 4 millors vins negres de tot Catalunya, juntament amb el Teixar 2016 de Vinyes Domènech, Les Tallades de cal Nicolau 2016 d'Orto Vins i Venus de la Figuera 2017 de Venus la Universal. És l’únic Priorat que aconsegueix aquesta distinció, ja que els altres tres son de la D.O. Montsant. A més, la Guia, també reconeix Masdeu com el Millor vi de Garnatxa Negra de tot el país. 

Masdeu és un vi negre procedent d’una sola vinya, una de les més antigues d’Scala Dei i la que té major altura (800m). En la seva elaboració s'han recuperat tècniques ancestrals de vinificació que havien desaparegut al Priorat, com la fermentació i l’afinat en almàsseres i dipòsits de ciment. Amb aquest reserva, el celler mostra les diferents cares de la garnatxa a Scala Dei, depenent de la seva altura, sòl i elaboració. El seu preu és de 85 euros i el podeu adquirir aquí.
Scala Dei és el celler més antic del Priorat, l'origen del qual resideix en les terres que envoltaven el monestir d’Scala Dei, on els monjos cartoixans elaboraven vi des de l'any 1163. Els seus vins expressen el terrer i estan elaborats a partir d'unes privilegiades vinyes velles situades entre els 400 i 800 metres d'altura.

A més de Masdeu, la Guia de Vins de Catalunya també ha reconegut un altre vi de Raventós Codorníu, La Font Voltada 2017 (Abadia de Poblet), com el Millor Trepat Negre de tot Catalunya. La Font Voltada és una de les vinyes més antigues de trepat situada a la Conca de Barberà, entre Sarral i Montbrió de la Marca. 

Ambdós projectes vinícoles, tan el d’Abadia de Poblet com el d’Scala Dei, estan liderats per Ricard Rofes, enòleg i referent del sector vinícola català. La Guia de Vins de Catalunya, que s’elabora a través d’un tast a cegues, analitza cada any la collita i l’evolució dels vins catalans i en tria els millors. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Anterior edició de la BWW
Anterior edició de la BWW | Barcelona Wine Week
Les varietats de l'agricultura sostenible i la lluita contra el canvi climàtic seran els eixos temàtics de la fira