Enganxada a la xarxa per les condicions laborals entre un periodista i un conegut restaurant

El periodista Antonio Maestre i el restaurant Topik, amb Adelf Morales al capdavant, s'han enganxat a Twitter per la situació laboral dels treballadors de la restauració

La sommelier Meritxell Falgueras denuncia els atacs que rep a les xarxes

| 03/11/2021 a les 13:35h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, condicions laborals
Imatge il·lustrativa
Tot ha començat a partir d'una piulada del periodista Antonio Maestre - lamarea.com, eldiario.es, la Sexta - on demanava les condicions laborals dels seus treballadors al propietari del restaurant Topik de Barcelona, Adelf Morales. Maestre és un periodista madrileny conegut per mantenir vàries polèmiques amb gent com Santiago Segura, Ana Rosa Quintana - on abans era col·laborador - o amb Iker Jiménez, entre altres.

Arran de la publicació d'aquest article a "El Español" on Adelf Morales, propietari del restaurant Topik de Barcelona, deia "que no em vinguin amb el conte que no hi ha personal a l'hostaleria, cosa que no hi ha són ganes de treballar. De dues persones donades d'alta a la Seguretat Social per començar, cap no s'ha presentat. És més fàcil estar a casa cobrant ajudes i veient Netflix”. Per a Morales, diu el text, el punt d'inflexió ha estat la pandèmia: “La gent s'ha adonat que està millor a casa. Abans de la Covid, poses un anunci i t'arribaven 100 currículums. Ara t'arriben uns 30 i de gent poc qualificada, sense experiència en hoteleria, que l'envien per provar a veure si cola”.

El periodista Antonio Maestre ha demanat valorar les condicions de treball a veure són veritat aquestes afirmacions d'Adelf i altres cuiners que surten en l'article.
 
I ha prosseguit piulant "volen tirar merda sobre els treballadors i s'ofenen quan hi ha periodistes que mirem per la classe obrera i l'únic que fem és no deixar-nos enganyar"... El propietari del Topik, Adelf Morales, que ha començat a rebre insults i amenaces, ha blocat al periodista.
  Adelf Morales ha acabat tancant el seu perfil personal de Twitter i també el del restaurant després de veure que desenes de perfils a les xarxes l'amenaçaven i l'insultaven. Des del perfil del restaurant havia publicat unes condicions laborals per 25 hores de treball amb 2 dies de festa que encara han encès més la xarxa.
  Des del restaurant han donat per tancada la polèmica i han desitjat sort al periodista. En declaracions a cupatges.cat, Adelf Morales ha comentat que "hem rebut amenaces i insults molt greus i crec que no ens ho mereixem. Hem pagat sempre als treballadors, també amb pandèmia, i de la nostra butxaca sense poder ni obrir. Em pregunto on era tota aquesta gent - fent referència al periodista - en ple confinament mentre érem nosaltres els que pagàvem als treballadors amb diners de la nostra butxaca. I tant els meus treballadors com els meus proveïdors cobraven perquè jo posava els diners sense poder obrir el meu negoci. Es parla només que els empresaris som uns 'negreros' i uns lladres, però tot això s'obvia".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

De la meva estimada Hosteleria
Joan Munyós Bertran, 05/11/2021 a les 12:10
+0
-0
Tot això passa per culpa d'unes politiques que mai han sigut eficients per l'hostaleria en aquest pais i, on els empresaris i els treballadors hem anat sempre a remolc i a "buscar-se la vida", com es pugui. Per la part treballadora es cert que les condicions laborals son horribles, tant pels sous, els horaris, les exigencies, etc..., no son gens atractives i menys per a la gent jove que vol temps lliure. Cursar estudis d'hoteleria es molt car, per després trobar-te que de que serveix si les condicions laborals no son bones. Per deixar clar que si estudies no es per acabar treballant del rang mes baix i això porta a que no es pot tenir a tothom amb estudis perque aspiren a carrecs mes per dirigir que per treballar (evidentment), i s'acaba necesitan a gent menys qualificada per la feina del dia a dia, però que cada més aquesta má d'obre veu que hi ha un mercat laboral mes atractiu per un altre cantó que no pas per l'hostaleria. Perque el que no pot ser que avui en dia se li demana mes coneixements i responsabiltats a un cambrer que no pas a un polític, perque a sobre si t'apliques, no reps la compensació qualificada com a tal.
I per la part del empresari encara pitjor. Es una vergonya el que l'Estat li demana per contractar a un treballador, suposant mes un "jugarte-la", i no pas per volum de feina, que seria el normal, sinó pel fet de tenir simplement personal per poder treballar mes còmodament. I pasa el que pasa, que la feina de dos o tres l'ha de fer només un. Per no dir l'animalada d'impostos que s'han de pagar, es una total bogeria, com totes les exigències sanitaries que son tant obligatòries com cares de mantenir. I evidentment tot el que costa el manteniment i la posada a punt del local... Que si permisos del estat, que si permisos del govern regional, del consistori, de la diputació i que se jo! Lidiar amb tot això i el que hem deixo per anomenar per obrir les portes i es com una loteria, el a veure que es factura per poder subsistir mes que per gaudir, amb un somriure de pallasso perque encara que tinguis mal de cap has d'obrir per pebrots. Total, que s'inverteix més en tot que per el que es guanya, i com ja he dit abans, pasa el que pasa.
Es trist que un ofici tant amè i tant digne, continui sent l'últim recurs de feina per a molts, que cada vegada son menys, perque perd constamment el seu encant, en un pais que el seu principal motor es ella, l'hostaleria, perque quin es el sector que absorveix els impactes mes durs dels problemes socials d'aquest pais mes que ella!. Ja va pasar amb la crisi del totxo i ha pasat amb la pandèmia (no ens podem imaginar el mal que ha fet i el que falta per veure) i seguirà pasant perque els qui ens manen no estan a l'altura d'un sector molt més qualificat que ells. Com pot ser que sigui el pais mes famós per la seva cuina, i passi tot això?. Perque no hi han polítics amb coneixements del sector amb uns sindicats tant obsolets i acomodats, com invisibles. I que a sobre tenen la barra de donar les xifres del paro positives com un exit d'ells, quan es tracta de les temporades altes del sector i en canvi les negatives es callen. Hi han milers d'exemples per demostrar el pasat, el present i el futur d'un sector, on aquest article en qüestió quedarà reduït a la picabaralla d'un periodista i un hosteler, perque no interessa la ramor i que hi hagin canvis al respecte, i així seguirem, el meu sector i jo, atenent a una societat amb una vida diferent a la nostre, que ens demana simpatia i comprensió disposada a que escoltem els seus problemes, i que els fem pasar una estona agradable com a tal, i que ella (l’hosteleria) i jo, seguirem fent amb tota la il·lusió, perque tingueu tot el que estigui a les nostres mans, del nostre particular món, tant petit com complexe!.
Salut a tots!
Cami a Venezuela!
Anònim, 07/11/2021 a les 08:06
+0
-2
Colau, ERC, CUP, etc. de la Catalunya emprenedora i capdavantera poc ens queda ja. Només sabem que demanar i que ens ho paguin. Tot mil·lennial somia en poder ser funcionari i tenir una vida còmode. Mentrestant el govern va xuclant la sang al empresari per anar pagant totes les comoditats que la gent es pensa que te assegurada per dret. Comissaries futuristes amb tecnología puntera, ajuntaments amb 20 Imacs ultima generació, ... la casa es gran, tot es gratis.
La veritat es que no es gratis i sempre hi ha algú que ho paga, pero per desgràcia a Catalunya cada cop hi han menys que ho poden pagar i la vaca deixarà de tenir llet. Aixó si, Catalunya Indepentent!!
unica solucio
Anònim, 13/11/2021 a les 16:46
+0
-0
l'unica solucio es l'obvia.. cal pagar el preu que les coses costen.. dinar, sopar fora i anar a un restaurant ha de ser mes car.. massa bars cutres.. el client ha d'exigir mes qualitat, no nomes del producte que es menja si no tambe de la sostenibilitat (economica) de l'establiment..
els empresaris han de pagar el que toca i posar els preus en consonancia per poder suportar-ho..

el que passa es que molta gent ignorant (casi tots) volem les coses baratetes.. bueno, bonito y barato.. i aixo es el principi del final.. si el client no enten perque uns preus i no uns altres mes baixos ni el que costen les coses fetes be, mai pagaran el que cal per mantenir el negoci dignament i pagar als treballadors dignament

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
La mostra de vins naturals se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al pavelló Firal de Vilafranca del Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres
Una imatge del web del celler prioratí
Una imatge del web del celler prioratí | Mas Martinet
En la categoria d’Igualtat d’Oportunitats en el treball i conciliació