Allotjaments cellers

​Cellers catalans que pots visitar i quedar-t'hi a dormir

La visita a un celler no té per què cenyir-se només a passejar entre vinyes i tastar els vins: l'experiència es pot arrodonir tot allotjant-se a les seves dependències

Els deu allotjaments catalans més sorprenents per gaudir del vi

| 15/10/2021 a les 07:45h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, allotjaments, cellers, Allotjaments
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
Les ganes de sortir i redescobrir el nostre entorn més pròxim és un dels llegats que més perviuen de la pandèmia. Aquesta tendència ha repercutit en un augment de les visites als cellers catalans, que cada cop sofistiquen més la seva oferta enoturística per oferir una experiència més completa i per a tots els gustos. Al passeig entre vinyes, la volta per les instal·lacions del celler i el tast de vins clàssic està evolucionant cap a un ventall d'opcions que pot resultar més atractiu encara, mitjançant l'obertura de wine bars o espais gastronòmics, i allotjaments en els mateixos cellers on quedar-se a dormir entre vinyes. Us presentem una selecció de deu indrets per pernoctar-hi on qui fa d'amfitrió és el celler:
 

Masia del celler Can Marlès


Can Marlès: endinsar-se al celler de les alpaques

Aquest és un dels cellers més singulars de Catalunya per les alpaques que ajuden al conreu de la vinya. A la finca de Can Marlès (DO Penedès) hi havia dues masies abandonades que ha restaurat per allotjar enoturistes, teletreballar o reconnectar amb la natura. El 2016 va obrir La Marlesita, un antic estable del 1859 que s'ha habilitat per a sis persones, si bé s'hi pot pernoctar de manera individual, i fa un parell d'anys que també ofereix Cal Puig, una masia molt gran de 1790 reformada amb criteris d'alt estànding, que es lloga sencera i amb capacitat per a 10 persones. Cada masia té piscina per a quan n'és temporada, hi ha un heliport i accepten gossos. El tast de vins es reserva a banda, i inclou conèixer la vall i les alpaques.

Preu: A partir de 67 euros/nit per persona la Marlesita i 990 euros/nit per a un màxim de 10 persones Cal Puig.
Adreça: Finca Can Marlès s/n. Can Ferrer de la Cogullada, El Montmell (Baix Penedès).
Més informació: https://canmarles.com/ca/allotjament-rural/


 

El Recer del celler Masia Serra


El Recer de Masia Serra: regalar-se un bany amb el paisatge

El celler Masia Serra (DO Empordà) ja atresora dues dècades d'experiència amb enoturisme, així que va ser un dels pioners en rebre visites. Des del 2017 ha fet un pas més enllà oferint allotjament amb dues habitacions que tenen llar de foc i que destaquen especialment perquè afavoreixen la connexió amb el paisatge. Disposen d'una terrassa a fora i d'una interior amb forma de cub transparent de vidre on hi ha una banyera rodona que es pot utilitzar tot l'any gaudint de l'exterior. El cub té un sistema de tancament per preservar la intimitat. De cara al futur, el celler preveu tenir 12 habitacions, i El Recer es complementa amb múltiples propostes, com tastos de vins maridats amb menjar.

Preu: 196 euros/nit l'habitació doble.
Adreça: C. dels Solés 20. Cantallops (Alt Empordà).
Més informació: https://masiaserra.com/allotjament-el-recer/



 

Mas Espelt, del celler Espelt


Mas Espelt: gaudir de les vistes sobre la plana de l'Empordà

Un allotjament entre vinyes, oliveres i amb vistes a la plana de l'Empordà, la Serra de Verdera i la badia de Roses al fons és el que ofereix el celler Espelt (DO Empordà). Disposa d'una masia als afores de Vilajuïga, amb una capacitat d'un màxim de 12 persones i una suite (L'Apartament), que està connectada amb la masia per una escala de cargol, però que també es pot llogar per separat. En funció de la temporada, l'estada mínima varia entre les dues i les sis nits. Quan és la temporada alta, pot ser que l'Apartament no es pugui reservar per separat. Tenir a prop el Cap de Creus i algunes de les millors platges empordaneses és un altre dels seus al·licients.

Preu: Des de 335 euros/nit el Mas, 467 euros/nit el mas i l'apartament i 195 euros/nit l'apartament sol.
Adreça: Mas Espelt s/n. Vilajuïga (Alt Empordà).
Més informació: https://shop.espeltviticultors.com/allotjament-a-mas-espelt/ 


 

Celler Brugarol


Finca Bell-lloc: un celler amb arquitectura de premi

S'ubica en un dels extrems del Massís de les Gavarres. Des de la finca, que pertany al Grup Brugarol, s'albira tímidament el mar perquè està a només uns pocs quilòmetres. Una escultura de Jaume Plensa dona la benvinguda i hi ha una petita església i les restes del Castell de Vila Romà. Ofereix 18 habitacions distribuïdes entre diverses opcions d'allotjament. A pocs metres hi ha el celler Brugarol (DO Empordà), amb un disseny sota terra de RCR Arquitectes que li ha atorgat un aire futurista, i que ha rebut el prestigiós premi Pritzkter d'arquitectura. El Grup Brugarol disposa d'altres allotjaments, com el Mas las Heras de Canet d'Adri. Aquest indret del Gironès habitualment no s'associa a la viticultura, però aquest any en sorgirà un primer vi marcat pel sòl volcànic on creixen les vinyes.

Preu: A partir d'uns 100 euros/nit l'habitació doble.
Adreça: Camí de Bell-lloc 63. Palamós (Baix Empordà).
Més informació: http://www.fincabell-lloc.com/


 

Celler Clos Figueras


B&B Clos Figueras: conèixer un dels bressols del renaixement del Priorat

El rellançament vitivinícola del Priorat a partir de finals dels vuitanta del segle XX es deu en part a la família Cannan del celler Clos Figueras (DOQ Priorat), amb Christopher Cannan al capdavant, el qual va ser dels primers que van confiar en el potencial d'aquest territori per fer vi. Fa uns anys van veure que calia oferir una experiència sencera als seus visitants perquè el poguessin tastar amb calma. Per això van obrir el restaurant el 2011 i el bread & breakfast el 2013, de manera que qui acudeix a conèixer-los pot maridar els vins amb un àpat i quedar-se a dormir. Disposen de tres habitacions dobles amb vistes a les vinyes, si bé també s'hi pot fer lloc per a una o dues criatures si s'escau. El preu de l'habitació inclou la visita al celler.

Preu: entre 118 i 128 euros/nit l'habitació doble.
Adreça: C. de la Font 38. Gratallops (Priorat).
Més informació: https://www.closfigueras.info/ca/bb/


 

Hostatgeria del celler Álvarez Duran


L'Hostatgeria del Celler Álvarez Duran: endinsar-se al cor del Priorat

És un dels allotjaments en cellers més nous, obert aquest 2021 abans de Setmana Santa. La casa ja havia estat una hostatgeria a mitjans del segle XX: al baix es conserven les anelles per lligar els cavalls, i hi havia qui es quedava a dormir amb els animals o bé podia pujar a dalt. Després va passar a ser l'habitatge de la família del celler i ara han decidit habilitar-lo per atendre millor els visitants que acudeixen a tastar els vins i que es quedin a dormir just al costat del celler on s'elaboren. La casa es lloga sencera i disposa de tres habitacions, amb terra de mosaics hidràulics, i mobles antics que han resistit el pas dels anys. També hi ha terrassa i es pot reservar per fer un tast de vins maridat amb formatge.

Preu: 85 euros/nit per a dues persones i 15 euros/nit per persona addicional fins a un màxim de sis en total.
Adreça: Av. Vidal i Barraquer 2. Porrera (Priorat).
Més informació: https://www.instagram.com/hostatgeria_del_celler/


 

Mas de Sotorres, del celler Vinyes del Convent


La Masoveria i la Pallissa del Mas de Sotorres: dormir al Parc Natural dels Ports

El celler Vinyes del Convent (DO Terra Alta) té un mas en ple Parc Natural dels Ports on reconnectar amb la natura i amb les vinyes que també hi ha al costat de garnatxa blanca, una de les varietats que més es potencien a la zona. Al mas hi vivien els antics propietaris, i avui en dia està dividit en dos allotjaments: la Masoveria, amb capacitat per a 10 persones, i la Pallissa, que pot encabir quatre persones més. La intenció del celler és, en una tercera fase del projecte, habilitar mitja desena d'habitacions noves d'alt estànding, si bé abans espera crear un espai ampli on es puguin fer dinars o conferències per almenys una vintena de persones i a tocar dels ceps. S'accepten reserves per un mínim de dues nits.

Preus: a partir 100 euros/nit La Pallissa i 250 euros/nit La Masoveria.
Adreça: Ctra. T-334 km. 0,5. Horta de Sant Joan (Terra Alta).
Més informació: https://lesvinyesdelconvent.wine/allotjaments-rurals/ 


 

Masia del celler Rendé Masdéu


La Masia de Rendé Masdéu: el celler que s'ha sobreposat a la riuada

La gran crescuda del riu Francolí de l'octubre del 2019 va arrasar el celler Rendé Masdéu (DO Conca de Barberà), però no es van donar per vençuts. Amb l'ajuda que van prestar viticultors, cellers, veïns i amants del vi, van sobreposar-se per buscar una nova ubicació i han aconseguit sortir-se'n. A les instal·lacions on s'han traslladat hi ha una masia, de la qual ja se'n tenen referències en el segle XIV. Els antics propietaris la feien servir com a magatzem i oficines, però enguany Rendé Masdéu l'ha reconvertida en allotjament amb una capacitat màxima de sis places. L'import inclou un tast de vins, i al celler també han obert un allotjament amb la filosofia d'un alberg. En el mateix recinte hi ha el restaurant forEvents.

Preus: entre 160 euros/nit la masia sencera per a una parella, 190 euros/nit si són més hostes (fins a sis) i 30 euros/nit per persona el refugi.
Adreça: Ctra. N-340 km. 39,5. L'Espluga de Francolí (Conca de Barberà).
Més informació: https://rendemasdeu.cat/la-masia-de-rende-masdeu/



 

Casa Comalats. Foto: Adriana Eskenazi


Casa Comalats: fer que el camp també sigui estimulant

Aquest nou allotjament del celler Comalats (DO Costers de Segre) ha nascut aquest juny davant la necessitat de valorar més el món rural i la cultura del vi, així com per la voluntat d'obrir les portes a la vall del riu Corb, on hi ha nou cellers visitables, i incentivar les visites a la Segarra, que segueix sent una de les comarques més desconegudes de Catalunya. També es vol lligar amb la cultura i gastronomia dels voltants i programar-hi activitats. La casa, que s'ha rehabilitat amb materials típics de la zona i amb criteris de sostenibilitat, està dins del nucli d'Ametlla de Segarra. Té tres habitacions dobles amb bany privat i la capacitat total és de sis persones. El tast de vins es reserva a banda.

Preus: casa sencera en cap de setmana per 550 euros i una setmana per 1.100 euros. L'habitació és a 90 euros/nit i en aquest cas amb esmorzar inclòs.
Adreça: C. Major 40. L'Ametlla de Segarra, Montoliu de Segarra (la Segarra)
Més informació: https://casacomalats.cat/


 

Vilosell Wine Hotel del celler Tomàs Cusiné


Vilosell Wine Hotel: perdre's en un entorn rural de postal

Una casa de pedra del 1931 acull l'hotel vinculat al celler contigu de Tomàs Cusiné (DO Costers de Segre), que s'ubica en un dels pobles de postal de les Garrigues, el Vilosell. Ofereix cinc habitacions, amb noms temàtics vinculats als vins que elabora Cusiné (Geol, Comabarra, Auzells...), i totes estan equipades amb bany propi. L'estada inclou una degustació de tres vins del celler -també es podria demanar visitar el de Cérvoles, a molt pocs quilòmetres- i l'hotel té sempre ampolles de vi a disposició de la clientela, que també pot demanar alguna referència fora de l'habitual que li vingui de gust degustar. Per als àpats, es pot acudir al bar contigu. També hi ha l'opció de reservar la casa sencera per a un mateix grup o família.

Preus: A partir de 64 euros/nit per habitació doble amb tast de vins inclòs.
Adreça: Pl. Sant Sebastià 11. El Vilosell (Les Garrigues).
Més informació: https://vilosellwinehotel.com/ca/ 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa | 1 comentari
"De macabeu negre, amb el poc que n’hi ha no se n’hauria de llençar ni una gota...."