millor vi català

Aquest és el millor vi català de l'any segons els Premis Vinari

La gala dels Premis Vinari ha donat a conèixer els millors vins segons el seu jurat, i els dos màxims guardonats han sigut el Purgatori 2017 de Família Torres, Millor vi català de l’any i Carles Andreu Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu (DO Cava), Millor Vi Escumós de l’any

| 11/10/2021 a les 17:31h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, millor vi català, Purgatori 2017
Imatge il·lustrativa
En una gala conduïda per Màrius Serra i amb la col·laboració del Mag Lari, s'han donat a conèixer els vins premiats pels Premis Vinari dels vins catalans 2021. El guardó al Millor Vi Català de l'any ha estat pel Purgatori 2017 de Família Torres. El Premi al Millor Vi Escumós, que ha recaigut en Carles Andreu Brut Nature 2017, de la DO Cava. Són els màxims guardons d'una competició que enguany ha comptat amb un total de 850 vins inscrits d'arreu del territori català. Pel que fa al premi a la Trajectòria Professional, aquest ha estat per a Miguel A. Torres, considerat un "visionari" del sector per la seva implicació i lideratge en nous mètodes de conreu per combatre el canvi climàtic.

Els premis més destacats de la nit


Purgatori 2017 de Família Torres, Millor vi català de l’any (DO Costers del Segre)
Carles Andreu Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu (DO Cava), Millor Vi Escumós de l’any
Miguel A. Torres, de Família Torres, Premi Vins i Licors Grau a la trajectòria
professional en el món del vi
• El Premi Vinari AGBAR 2021 al Millor Projecte Ecològic és per Vilarnau
• La Nit de les Garnatxes, del Celler de Capçanes (DO Montsant), Premi Varias Impressors a la Millor Etiqueta
Vallformosa, Premi Euroselecció Riedel al Millor Celler
• La sommelier i periodista Sílvia Culell, Premi Ara Lleida a la Millor Tastadora de l’any
• Premi Vinari Barcelona Turisme a la Millor iniciativa d’innovació i dinamització enoturística és per La Carretera del Vi

El Purgatori 2017 és un vi negre elaborat amb carinyena, garnatxa negra i syrah, fet amb raïm de la finca del Mas de l’Aranyó. Una parcel·la que es coneix com “la finca dels Desterrats”, perquè hi enviaven monjos de l’abadia de Montserrat a fer penitència amb la finalitat de treballar la terra i produir aliments. Avui, un dels vins que hi neixen ha destacat en la categoria de negres de guarda i li ha valgut el premi a millor vi de l’any. La crítica anglesa Wine Spectator ja atorgava 93 punts al Purgatori de l'anyada 2016, vi que descriu com un vi negre poderós però amb un caràcter refinat, en el que “els tanins fibrosos li atorguen una estructura audaç, amb espècies, minerals i herbes mediterrànies silvestres que donen profunditat al final”.

El Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu és un escumós que neix a la Conca de Barberà i que està elaborat amb les varietats macabeu i parellada. Es tracta d’un brut nature que ha sortit al mercat després de fer criança durant uns 48 mesos. Aquesta referència ha estat la millor valorada en la categoria d’Escumosos entre 30 i 60 mesos de criança i la puntuació final ha fet que destaqui entre la resta d’escumosos que enguany competien a concurs.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
El proper divendres, dia 29 d'octubre a les 20h, se celebrarà a la Confraria del Cava, la segona edició de la Gala del Cava.
 Marc Massana, responsable del celler, amb la Dra. Oliveira, de l'hospital Vall d'Hebron, i el director de SEOM, el Dr. Rodríguez-Lescure.
Marc Massana, responsable del celler, amb la Dra. Oliveira, de l'hospital Vall d'Hebron, i el director de SEOM, el Dr. Rodríguez-Lescure.
La Beca Maset-FECMA neix amb l’objectiu de finançar cada any un projecte d’investigació científica contra el càncer
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa | 4 comentaris
"el primer vi tenia un toc de volàtil molt equilibrat...." O sigui, que segons ella, el vi tenia una olor molt equilibrada de vinagre.