millor cava català

Un escumós català, el millor de l'Estat segons els anglesos

Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

Els 3 vins de la setmana: ideals per maridar amb plats d'estiu

| 02/09/2021 a les 08:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Rabetllat i Vidal, cava català, millor cava català
Imatge il·lustrativa
L'any passat ja ho va fer amb un altre dels seus caves, i aquest any repeteix amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo. El celler familiar Ca N'Estella de Sant Esteve Sesrovires s'ha endut, per segon any consecutiu, una medalla "Platinum" a Decanter, un dels concursos de vins més prestigiosos del món. 

Decanter, un certamen molt reconegut al món del vi, enguany arribava a la divuitena edició i el seu prestigi es deu al rigor amb què es tasta i l’expertesa amb prescriptors i crítics vinícoles de tot el món. Els Platinum són els millors vins d’entre els millors del concurs. Són vins que han aconseguit una medalla d’or en la primera ronda (95 a 96 punts), que es tornen a tastar, per seleccionar-ne els més bons (97 a 100 punts).

18.000 referències a concurs i només 18 escumosos de tot el món han obtingut el màxim guardó, una medalla Platinum. El Cava Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo de Ca N’Estella ha estat l’únic vi escumós de Catalunya i de l’estat a aconseguir-ne una. El celler familiar s’endú el guardó per segon any consecutiu ja que l’any passat, el Cava Rabetllat i Vidal Gran Reserva 2015 es van endur un Platinum a Decanter.

El jurat del Decanter ha dit del Cava Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo que és “elegant i sublim, amb nas de brioix fresc i préssec. Amb molta suavitat en boca, textura atractiva i una gran delicadesa. Ben equilibrat i elegant, també té una gran persistència. Impressionant”.

El cava, que està elaborat amb raïms de xarel·lo de la finca de Ca N’Estella, envelleix durant 55 mesos al celler. Té un preu aproximat de 24,90 €.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Imatge il·lustrativa
Torres Brandy Zero Challenge vol promoure un canvi de mentalitat en mixologia i cocteleria buscant el compromís ambiental i la dotació pels guanyadors és de 30.000 euros.