millor cava català

Un escumós català, el millor de l'Estat segons els anglesos

Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

Els 3 vins de la setmana: ideals per maridar amb plats d'estiu

| 02/09/2021 a les 08:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Rabetllat i Vidal, cava català, millor cava català
Imatge il·lustrativa
L'any passat ja ho va fer amb un altre dels seus caves, i aquest any repeteix amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo. El celler familiar Ca N'Estella de Sant Esteve Sesrovires s'ha endut, per segon any consecutiu, una medalla "Platinum" a Decanter, un dels concursos de vins més prestigiosos del món. 

Decanter, un certamen molt reconegut al món del vi, enguany arribava a la divuitena edició i el seu prestigi es deu al rigor amb què es tasta i l’expertesa amb prescriptors i crítics vinícoles de tot el món. Els Platinum són els millors vins d’entre els millors del concurs. Són vins que han aconseguit una medalla d’or en la primera ronda (95 a 96 punts), que es tornen a tastar, per seleccionar-ne els més bons (97 a 100 punts).

18.000 referències a concurs i només 18 escumosos de tot el món han obtingut el màxim guardó, una medalla Platinum. El Cava Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo de Ca N’Estella ha estat l’únic vi escumós de Catalunya i de l’estat a aconseguir-ne una. El celler familiar s’endú el guardó per segon any consecutiu ja que l’any passat, el Cava Rabetllat i Vidal Gran Reserva 2015 es van endur un Platinum a Decanter.

El jurat del Decanter ha dit del Cava Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo que és “elegant i sublim, amb nas de brioix fresc i préssec. Amb molta suavitat en boca, textura atractiva i una gran delicadesa. Ben equilibrat i elegant, també té una gran persistència. Impressionant”.

El cava, que està elaborat amb raïms de xarel·lo de la finca de Ca N’Estella, envelleix durant 55 mesos al celler. Té un preu aproximat de 24,90 €.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Gran Reserva xarello
Anònim, 24/02/2022 a les 11:56
+1
-0
Ens agrade a tote la familia
Segons els anglesos
Anònim, 08/03/2022 a les 02:26
+0
-2
Segons els anglesos...
N'hia de molt millors segur

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers