CURIOSITATS

​Què té més calories, una cervesa o un suc de taronja?

Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?

| 27/07/2021 a les 07:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, Cervesa, calories, suc de taronja
Imatge il·lustrativa
 
La fruita, en aquest cas el suc de taronja, s'associa de manera gairebé indiscutible a una alimentació saludable. Completament d'acord. Això sí, donant per entesa una dieta variada i equilibrada. Un contingut calòric moderat i una presència generosa de micronutrients (vitamines i minerals) són elements clau perquè així sigui. Com també ho són aspectes menys tècnics i absoluts, com ara la facilitat d'accés que ens permet el fet de viure a les ribes mediterrànies, on la varietat i l'oferta estan garantides.

La cervesa té dos elements que dificulten, a priori, establir paral·lelismes amb el suc de taronja. Un de tècnic, ja que porta una petita quantitat d'alcohol, i un altre de caracterització ambiental que la vincula a un entorn relacionat més amb un consum informal que no pas amb una pauta dietètica saludable.

Però si ens centrem en dades purament nutricionals, la distància entre aquestes dues begudes tant habituals s'escurça de manera molt significativa. La cervesa també conté vitamines i minerals en una proporció prou destacable i presenta una absència total de greixos, pràcticament inexistents també a la fruita. Per altra banda, el suc de taronja porta tres vegades més sucre que la cervesa. En ambdós productes, els principals components que determinen la quantitat de calories són l'alcohol i el sucre. En el cas de la cervesa una combinació dels dos, i en el del suc de taronja només el sucre. 

I cap on porta tot això? Doncs a veure que 100 ml. de suc de taronja tenen unes 45 kcal. I de cervesa? Les mateixes. Fins i tot una mica menys en dependència del grau alcohòlic, i una quantitat molt inferior si es tracta d'una cervesa sense alcohol.

La “panxa cervesera”, doncs, no sembla tenir justificació. No hi tindrà a veure més tot el que a vegades es menja per acompanyar la cerveseta?

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Correcció periodística
Albert BR, 28/07/2021 a les 11:49
+3
-3
En resposta al vostre article, he afegit una referència en un article del meu bloc:

No tota la premsa "còpia i enganxa" de fonts dubtoses quan parla de cervesa. Concretament, el Nació Digital, publica el 28 de juliol 2021 un article que, si bé no cita fonts, no incorre en cap tòpic de menysteniment de la cervesa. He d'agrair que els redactors d'aquest curt article s'hagin preocupat d'informar-se abans d'escriure. Merci.



La panxa cervesera
Ferran Bellido, 30/07/2021 a les 09:06
+3
-0
L'article es basa en la quantitat de calories per 100 ml. i no parla en absolut de la mitjana de consum dels bevedors de cada producte que és on radica el problema. Es un argument semblant al de la gent que assegura que no es pot ser alcohòlic bevent tan sols cervesa i compara la quantitat d'alcohol de les cerveses amb la de altres productes amb més graduació com el brandy. La panxa cervesera existeix, així com els alcohòlics cerveseros. No conec gent que bega 2, 3 i 4 litres de suc de taronja al dia i si bastanta que se'ls beu de cervesa. Sols us caldria anar a un centre de rehabilitació d'alcohòlics i vore l'aspecte dels cerveseros que entren amb un problema de dependència i comprovar el canvi d'aspecte i pes al cap d'un any d'abstinència.
Gràcies.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers