vins catalans

Els 3 vins de la setmana: ideals per maridar amb plats d'estiu

Un Corpinnat, un Cava i un vi blanc de la DO Costers del Segre per prendre amb arrossos, plats de pasta, peixos i mariscs

Cinc vins catalans sense sulfits afegits que has de conèixer

| 22/08/2021 a les 08:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans
Imatge il·lustrativa

Torelló Tradicional Brut Nature 2015

Celler: Torelló
Corpinnat
Varietats: Xarel·lo, macabeu i parellada
Preu aproximat: 16 €
Lloc web


Un vi escumós Corpinnat de llarga criança (60 mesos) i elaborat només amb raïms de vinya pròpia procedents de la finca Can Martí -135 hectàrees-, com la resta dels escumosos del celler. Any rere any treu puntuacions molt altes als concursos tant nacionals com internacionals.

El Torelló Tradicional és un escumós sec, amb abundants notes de fruita blanca com la poma i la pera i un fons de brioixeria i crema anglesa fruit de la seva llarga criança amb els llevats. Molt elegant i fi. Perfecte per aperitius i per arrossos, pasta, peixos i mariscs.
 

Agaliu 2019

Celler: L'Olivera
DO Costers del Segre
Varietats: Macabeu
Fermentat en bótes de roure
Segell ecològic CCPAE
Preu aproximat: 11 €
Lloc web

 
L'Olivera és un projecte cooperatiu que compatibilitza la inclusió social amb l'elaboració de productes de gran qualitat -vins i olis-, ja sigui des de la serra de Collserola (és obligat conèixer el seu projecte de vins urbans de Can Calopa) com des de Vallbona de les Monges.

L'Agaliu (paraula antiga del català nord-occidental que vol dir esperança), és un vi color groc palla on destaquen les aromes de pera i de plantes aromàtiques. Un vi delicat, molt fresc i amb caràcter. Perfecte per prendre amb arrossos i mariscs. Ideal també per la cuina asiàtica.
 

Rabetllat i Vidal Xarel·lo Gran Reserva 2015

Celler: Bodegas Ca N'Estella
DO Cava
Varietats: Xarel·lo
Preu aproximat: 24,90 €
Lloc web


Un cava amb més de 55 mesos de criança elaborat exclusivament amb raïms de la varietat xarel·lo de les vinyes pròpies de Ca N'Estella. Un celler situat a Sant Esteve Sesrovires que s'ha endut, per segon any consecutiu, una medalla Platinum a Decanter (entre 97 i 100 punts), un dels concursos de vins més prestigiosos del món. 

És l'únic escumós espanyol guardonat amb el premi Platinum a la revista Decanter anglesa. Un cava delicat i elegant, amb aromes de préssec i albercoc i notes de pastisseria. Un gran escumós per maridar amb plats d'estiu com amanides de pasta, arrossos o peixos a la brasa. 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.