vins catalans originals

Els vins de la setmana: 3 propostes originals per regalar

Turons de Vallcorba del celler Raimat (DO Costers del Segre), Portal Blanc del celler Piñol (DO Terra Alta) i Cor Valent del celler Urpina (Fundació Ampans)

Els tres vins de la setmana; Ilercavònia d'Altavins, Ètim La Pausa de Falset-Marçà i Vi d'Àmfora de Vinyes Domènech

| 15/07/2021 a les 11:03h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans, Vins catalans
Imatge il·lustrativa

Turons de Vallcorba 2018


Celler: Raimat
DO Costers del Segre
Varietats: Cabernet sauvignon
Ecològic
Criança: 20 mesos en un foudre de 4.000 litres i un de 1.200.
Preu aproximat: 17,95 €
Lloc web


El Turons de Vallcorba, juntament amb el Turó de la Pleta (chardonnay) formen la gamma "turons", dos vins "de finca" que Raimat acaba de llençar al mercat. El primer està elaborat amb vinyes de cabernet provinents de la finca que porta el nom del vi, Vallcorba, situada a 15 kilòmetres de Raimat. En paraules del seu enòleg, Carles Escolar, "hem fugit dels cabernets molt concentrats i molt madurs, amb molta extracció i 'tannicitat'. Hem buscat un perfil molt més fresc, hem collit el raïm abans i li hem aportat fusta de foudre sense torrar perquè no predomini".
Es tracta d'un cabernet diferent al que estem acostumats. Destaquen les aromes mentolades i de raïm molt fresques. Notes de gerds, cassís, espècies i moltes herbes aromàtiques com la farigola. Un vi molt gastronòmic -carns vermelles, embotits, formatges curats, xocolates...- que s'allunya del perfil més clàssic dels cabernets concentrats i tànnics.
 

Portal Blanc 2020

Celler: Piñol
DO Terra Alta
Varietats: 90% garnatxa blanca, 5% viognier i 5% sauvignon blanc
Sense criança
Preu aproximat: 8 €
Lloc web


Vi provinent d'unes vinyes de 25 a 35 anys, elaborat majoritàriament amb garnatxa blanca de la Terra Alta. Des del celler ens comenten que "en aquest vi el que busquem joventut, mostrant tot el caràcter i la tipicitat de la varietat. Un vi mineral, rodó, molt gastronòmic, amb bona frescor i molta fruita".
Molt expressiu en nas, destaca per les seves aromes de fruita tropical com mango i litxi. També ens recorda al plàtan i té algunes notes florals. En boca és molt saborós, ampli, fresc i amb bona acidesa. Acompanyarà a la perfecció molts plats: paelles, pasta, formatges, peixos... També és un bon vi d'aperitiu.
 

Cor Valent 2015


Celler: Urpina, Ampans
DO Pla de Bages
Varietats: Sumoll
Vi solidari
Criança: 13 mesos
Ecològic
Preu aproximat: 26,50 €
Lloc web


Urpina -Sant Salvador de Guardiola, Bages- és un projecte vinícola que pertany a Ampans, una fundació dedicada a millorar la qualitat de vida de la gent amb discapacitat intel·lectual. El vi, Cor Valent, prové d'una vinya plantada el 1930 amb la varietat sumoll, que envolta una llar amb persones amb discapacitat. La finca, a recer del massís de Montserrat, dóna oportunitats d’inserció laboral i de reconeixement social a les persones que acull.
Aquest vi solidari destaca per la complexitat que dóna la vinya vella de sumoll; aromes de fruita vermella fresca, algun matís cítric i notes especiades (de pebres) de fons. Elegant i amb bona acidesa. Acompanyarà bé una gran quantitat de plats com pasta, arrossos, carns blanques... Però sobretot el recomanem amb alguna cuina una mica especiada com la japonesa o la tailandesa.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 4 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa