​Michael League, músic amb 4 Grammy, s’enamora de la gastronomia i els vins catalans i porta el seu festival a Prats de Rei

Michael League, compositor i instrumentista novaiorquès, trasllada el seu festival Ground Up a l'Anoia

Ca N'Estruc, patrocinador, va donar el tret de sortida amb un concert amb petit format i un tast de vins al celler d'Esparraguera

| 18/06/2021 a les 12:19h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Festival Ground Up, Michael league, Snarky Puppy, Michael League
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy | Creative Commons
Michael League és compositor i productor i té dos grups de música. Un d'ells, Snarky Puppy, compta ja amb quatre premis Grammy i Bokanté, el segon, amb una nominació. També té un segell discogràfic i un festival de música, el Ground Up Music Festival, que arrenca avui i finalitzarà el pròxim diumenge, al poble on viu, a Prats de Rei (Anoia).

“Tinc una amiga amb una casa aquí a Prats de Rei, i fa vuit anys que vaig venir a visitar-la i em vaig enamorar del poble”. Després d’onze anys a Nova York, l’any passat va decidir venir a viure a Prats de Rei -un poble d'uns 500 habitants- perquè necessitava un canvi. A part del poble i la seva gent, també li va encantar la gastronomia i els vins catalans. “Gairebé tots els músics, que ens passem el dia viatjant, estem obsessionats amb la gastronomia. Per mi és més important el menjar que els aspectes tècnics d’una gira”, diu rient. Per Michael League hi ha una connexió molt forta entre la música i el menjar, i com a viatger, sempre busca tastar la gastronomia i els vins locals.
 

Ca N'Estruc ha sigut el tret de sortida del festival


Els dos grups de música que tinc ens movem pel mateix. Forma part de la nostra cultura, viure la música, però també investigar i tastar què es menja i què es beu allà on anem”. Pel compositor Catalunya té una gran riquesa gastronòmica i de vins i aquest va ser un factor decisiu per quedar-se aquí al territori. Quan entrem en matèria de vins, comprovem el seu bagatge. Ens comenta que els vins del Priorat tenen la fama i li agraden molt, però que ara mateix està coneixent els vins de la DO Pla de Bages i l’estan sorprenent gratament. És també un amant dels blancs del Penedès. “M’adono, però, que el meu celler particular cada vegada té més vins del Montsant”, comenta, però és obvi que coneix bé el territori perquè quan li fem triar vins, menjars o restaurants, ens parla de L’Espenyalluchs i el Cérvoles blanc, el Bar Brutal i el pollastre amb prunes i l’escudella. Ah, i també ens recomana el Carriel dels Vilars -escumós empordanès-, de Carles Alonso.

Després d’organitzar-lo a Florida els darrers anys, aquest 2021 ha decidit fer el festival Ground Up des de Prats de Rei i en streaming per tot el món. “Són 3 dies de festival i la idea és poder mostrar artistes de la península Ibèrica però també mostrar la cultura catalana. Ara mateix estic a casa d’una àvia on ens estem gravant vídeos mentre cuinem un pollastre rostit”, comenta satisfet i somrient.

El celler d’Esparraguera Ca N’Estruc -dels vins Idoia, Ca N’Estruc o l’Equilibrista- és patrocinador del festival, motiu pel qual es va donar el tret de sortida al Ground Up ahir des del celler, amb una actuació musical i un tast de vins.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas.
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas. | Miquel Jané
Ruth Troyano
Cal Costas, al Penedès, funciona com un viver de celleristes amb una vintena de projectes de vi que comparteixen espai i coneixement | En parlem amb el vitivinicultor Martí Giralt, que coordina el projecte col·laboratiu