vins DO Tarragona

22 especialistes premien els millors vins de la DO Tarragona

​Els cellers De Muller de Reus, Padró i Família de Bràfim i Vives Ambròs de Montferri han estat els que han aconseguit més distincions, en una edició que ha quedat molt repartida entre el territori

La Pedrera amb DO, vins catalans en el millor escenari modernista

| 17/06/2021 a les 07:25h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, vins DO Tarragona, millors vins de la DO Tarragona
Imatge il·lustrativa
Un jurat amb 22 especialistes, presidit per la professora de la Facultat d’Enologia de la URV Montse Nadal, ha atorgat els premis a un total de catorze cellers representatius de pràcticament tot el territori vitivinícola de la DO Tarragona, amb un pes important pels vins de l’Alt Camp i el Baix Camp.

Els cellers De Muller de Reus, Padró i Família de Bràfim i Vives Ambròs de Montferri han estat els que han aconseguit més distincions, en una edició que ha quedat molt repartida entre l’ampli territori vitivinícola, ja que cellers de les quatre comarques productores de la DO Tarragona s’han endut premis.

El tast a cegues del 27è Concurs de Vins de la DO Tarragona va tenir lloc el passat dia 15 de maig a l’aula de tast de la Facultat d’Enologia de la URV. 22 especialistes (enòlegs i sommeliers) van ser els encarregats de valorar els 80 vins repartits en 11 categories de la 20 de cellers de la DO Tarragona que s’hi van presentar. 

Els premis

En la categoria de vins escumosos de la DO Tarragona, el primer premi ha estat per Reina Violant de De Muller (Reus) i el segon per l’Ancestral Rosat Trepat 2020 del Celler Sanromà de Vila-rodona, en la primera ocasió que els escumosos elaborats amb el mètode ancestral han pogut participar en el concurs, ja que estan autoritzats pel plec de condicions de la DO Tarragona des de fa uns mesos.

En la categoria de vins blancs elaborats amb macabeu, la nova categoria que va debutar l’any passat, el primer premi ha estat per un vi de vinyes velles produït als marges del Gaià, el Camí de la Font 2017, de Vinyes del Tiet Pere de Vilabella; seguit per Naïf 2020, de Vins i Caves Vives Ambròs de Montferri.

En la categoria blanc aromàtic, el Muscat 2020 del Celler De Muller de Reus s’ha endut el primer premi seguit del Ishii 2020 de Vives Ambròs de Montferri.

Entre els blancs amb fusta, el celler Mas Vicenç de Cabra s’ha endut el primer premi amb el seu Dent de Lleó 2019, seguit del vi ecològic Ros 2020, d’Estol Verd de Rodonyà. El primer premi de la categoria de blanc sec ha estat per un celler de la Ribera d’Ebre, el Camí de Sirga Blanc 2020 del Celler Pedrola de Miravet i el segon premi per la Microvinificació Blanc Xarel·lo 2020 de Cellers Blanch de Puigpelat.

Entre els vins rosats, el jurat ha escollit el Solimar Rosat 2020 de De Muller com el vi més destacat, seguit pel Capitol Rosat 2020 de Padró i Família de Bràfim, dos cellers i dos vins clàssics i molt reconeguts de la DO Tarragona.
 

Els vins guardonats amb el primer premi


Pel que fa als vins negres, el millor vi jove del 2020 ha estat eel Capitol Negre de Padró i Família de Bràfim, seguit de L’Onclu 2020, del jove celler Agrícola Pallarades de Puigdelfí, un jove celler acabat de constituir que es presentava per primer cop al concurs.

En la categoria de negres criats en fusta, els dos primers han estat per cellers de l’Alt Camp. El primer, pel Bella Negre 2019 del Celler Mas Bella de Masmolets i el monovarietat de syrah Syh, de Vinya Janine de Rodonyà. Entre els negres de criança, Vives Ambròs de Montferri s’ha endut el primer premi pel vi Tuït 2019 i Padró i Família el segon premi pel seu Capitol Negre Criança 2017.

Per últim, en la categoria de vins dolços i de licor, els anomenats Tarragona Clàssics a partir dels quals es va fundar la DO Tarragona fa més de 75 anys, el primer de la categoria dels vins secs ha estat el vi Aureo Seco Muy Viejo Solera 1954 del Celler De Muller de Reus, seguit del Ranci de Vila-rodona del Celler Cooperatiu de Vilarodona.

Dels dolços, el jurat ha valorat com a millor vi el Sol i Serena del Celler Molí de Rué de Vinebre, seguit per la Mistela de Vila-rodona del Celler Cooperatiu de Vila-rodona.

Podeu descarregar tot el llistat dels premiats aquí.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 4 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa