novetats de vins catalans

Castell del Remei Garnatxa 2020, el primer monovarietal de Castell del Remei

Un vi negre de garnatxa plantada en altitud i parcialment fermentada amb rapa profund i saborós

5 vins catalans per regalar i celebrar la fi de l'estat d'alarma

| 01/06/2021 a les 06:48h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, novetats de vins catalans
Castell del Remei, celler amb una gamma de vins d'assemblatges, treu al mercat Garnatxa, el seu primer vi monovarietal. Castell del Remei Garnatxa procedeix de la finca única Alts del Castell, una extensió de vinya plantada l’any 1998 a 717 metres d’altitud i amb uns rendiments molt baixos (entre 3 i 4.000 kg/ha), situat a la DO Costers del Segre i frontera amb la comarca del Priorat. La finca posseeix terres d’argila calcaris còdols i en què s’hi treballa sota criteris de l’agricultura ecològica.

El vi se sotmet a dues elaboracions diferents per a la mateixa garnatxa: una d’elles es porta a terme en tines de 4.500 litres, on s’introdueix la meitat del raïm amb raspa i la resta desrapat. L’altra es realitza de forma tradicional en un dipòsit d’acer inoxidable. Ambdós mostos es fermenten per separat amb llevats autòctons seleccionats.

Després d'una maceració de set setmanes, un terç del vi va reposar en una tina de roure francès durant 50 dies abans de barrejar-se amb la resta. El resultat és un negre profund i fresc amb molt de nervi, profunditat i molt intens, un vi que s’allunya de la línia dels assemblatges treballada tradicionalment per Castell del Remei.

La primera anyada, la de 2020, s’ha elaborat en una edició limitada de 6.000 ampolles i té un preu de 14 euros.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Reus
Ruth Troyano
El centre, pioner en la formació d’enòlegs a principis del segle XX, es dota de més contingut informatiu per ressaltar i transmetre la història de la vinya, el vi i el vermut de la capital del Baix Camp
Un tast entre vinyes de la DO Terra Alta
Un tast entre vinyes de la DO Terra Alta | Joan Capdevila
Jordi Bes Lozano
S'hi pot gaudir de tastos en vinyes i cellers, així com fer una immersió en la història de l'últim segle a través de les catedrals del vi i els escenaris de la Guerra Civil
Imatge il·lustrativa
El desenvolupament de Cavawinner s'ha basat en la investigació i la incorporació de noves tecnologies al sistema d'elaboració tradicional de cava