Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset estrena plataforma online per reservar tastos als cellers durant el mes de maig

La fira manté una versió virtual i una altra en la qual es faran degustacions a peu de vinya i celler prèvia reserva, amb mesures sanitàries i amb aforament limitat garantit

| 26/04/2021 a les 08:05h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Fira del Vi de Falset
Imatge il·lustrativa
La Fira del Vi de Falset estrena una plataforma online per reservar degustacions, amb aforament limitat, en 45 cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant entre l’1 i el 31 de maig.

La plataforma es posa en marxa justament el dia que s’acaba el confinament comarcal. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, proposa, en aquesta ocasió, que tota la comarca del Priorat es converteixi en el “recinte firal”.

Així doncs, son gairebé una cinquantena els cellers que han acceptat la invitació de fer el paper d’estands, tot oferint degustacions (amb totes les mesures sanitàries recomanades) a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça. D’aquesta manera, la comarca es convertirà en un gran aparador vitivinícola durant tot el mes de maig.

Carlos Brull, alcalde de Falset, comenta que “davant la impossibilitat de tenir grans concentracions de gent en un sol espai, aquells que ho vulguin puguin desplaçar-se als cellers amb la idea de tastar i comprar els vins de manera semblant a com ho farien si celebréssim el certamen a Falset”. 

Amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària d’acord amb la normativa existent, l’activitat que la Fira del Vi i els cellers ofereixen no és una visita, sinó més aviat una degustació a l’aire lliure (a peu de vinya, per exemple) o en un espai ventilat i prou gran. “El que intentem és que passi a peu de celler o de vinya el que passava quan fèiem la Fira a Falset, que vinaters i públic es vegin les cares, es coneguin, tastin uns vins i en compri aquell que vulgui”, afegeix l’alcalde.


Fira Online

D’altra banda, la 26a Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), també tindrà, en aquesta ocasió, una edició online el cap de setmana del 30 d’abril i 1 i 2 de maig.

Començarà el divendres 30 d’abril a les 20.30 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. Pel que fa al dissabte 1 de maig, el programa preveu una inauguració virtual (12.00 h); un tast que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO Montsant (13.00 h) i, finalment, el “Combat de Vins Montsant” (21.00), un tast poc convencional proposat per aquesta denominació d’origen de la comarca. Diumenge 2 de maig, el programa s’iniciarà a les 12.00 amb la proposta de la DOQ Priorat, un acte online per conèixer les noves incorporacions a “Els noms de la terra” d’aquesta denominació d'origen. Posteriorment, a les 13.00 hores s’ha programat una xerrada titulada “Com s’ha de tastar un vi escumós?”, a càrrec de Jordi Melendo, autor de la Guia Melendo del Champagne. A les 18.00, finalment, s’emetrà online l’espectacle que du per nom: “Priorat 20.2”, i en la qual el dj Pere Barceló posa música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca.​

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."
Imatge il·lustrativa
El Pop-up gastronòmic a Vilarnau arrenca el 7 de maig amb propostes per a tots els gustos
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un remenat de bolets amb un vi blanc amb fusta una sorprenent combinació.