Advertisement

Novetats de Vins Catalans

‘Microvinificacions de Les Garrigues Altes’, el nou projecte d’investigació de Tomàs Cusiné

Una edició limitada de 9 vins que exploren els matisos de 9 varietats, plantades fa 19 anys, amb elaboracions alternatives basades en l’experiència de Cusiné.

| 24/03/2021 a les 07:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Novetats de Vins Catalans
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné presenta una edició limitada de Microvinificacions de vinyes plantades a Les Garrigues Altes. Nou vins fruit de la seva experiència professional i  trajectòria en el món del vi, en els quals trasllada el seu afany innovador i la seva faceta d’intèrpret de la vinya.

Les Microvinificacions són vins de parcel·la i monovarietals que busquen la màxima expressió de la varietat i el terrer, i que rescaten mètodes d’elaboració tradicionals, com els vins naturals, el brisat per a vins blancs o la vinificació d’un escumós ancestral.
Es tracta de vins elaborats respectant al màxim la procedència del raïm i sense afegir, en algú cas, sulfits. Han estat fermentats amb llevats autòctons. És una col·lecció on Cusiné sintetitza tota la seva experiència de més de trenta anys elaborant vins a la DO Costers del Segre.

Tomàs Cusiné el 2002 va fundar el celler que porta el seu nom al Vilosell i el 2012 es va llençar a explorar nous horitzons gestant el projecte Cara Nord, el celler de vins d’altura de les Muntanyes de Prades.

Les Garrigues, protagonistes

Ara la seva experiència i afany continu per investigar han creat aquests nou vins, que són una mirada microscòpica de la vinya de les Garrigues Altes i de les múltiples expressions de les vinyes que cultiva a la seva propietat. La sèrie Microvinificacions són interpretacions molt personals de la matèria primera en forma d'elaboracions; un brisat natural de macabeu, vi blanc macerat i fermentat amb les pells i sense sulfurós, un sauvignon blanc fermentat en bota, un escumós ancestral de reisling o monovarietals de finques de garnatxa, syrah, chardonnay i carinyena.
Tots els vins són fermentats amb llevats autòctons de la mateixa finca i procedents de parcel·les excepcionals, meticulosament seleccionades. Com diu el celler, "cadascuna d'aquestes Microvinificacions és una expressió singular de la complexitat del sòl i la seva combinació amb la varietat, elaborats de la forma més transparent possible per a conservar la màxima connexió amb l'origen".

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia