Novetats de Vins Catalans

‘Microvinificacions de Les Garrigues Altes’, el nou projecte d’investigació de Tomàs Cusiné

Una edició limitada de 9 vins que exploren els matisos de 9 varietats, plantades fa 19 anys, amb elaboracions alternatives basades en l’experiència de Cusiné.

| 24/03/2021 a les 07:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Novetats de Vins Catalans
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné presenta una edició limitada de Microvinificacions de vinyes plantades a Les Garrigues Altes. Nou vins fruit de la seva experiència professional i  trajectòria en el món del vi, en els quals trasllada el seu afany innovador i la seva faceta d’intèrpret de la vinya.

Les Microvinificacions són vins de parcel·la i monovarietals que busquen la màxima expressió de la varietat i el terrer, i que rescaten mètodes d’elaboració tradicionals, com els vins naturals, el brisat per a vins blancs o la vinificació d’un escumós ancestral.
Es tracta de vins elaborats respectant al màxim la procedència del raïm i sense afegir, en algú cas, sulfits. Han estat fermentats amb llevats autòctons. És una col·lecció on Cusiné sintetitza tota la seva experiència de més de trenta anys elaborant vins a la DO Costers del Segre.

Tomàs Cusiné el 2002 va fundar el celler que porta el seu nom al Vilosell i el 2012 es va llençar a explorar nous horitzons gestant el projecte Cara Nord, el celler de vins d’altura de les Muntanyes de Prades.

Les Garrigues, protagonistes

Ara la seva experiència i afany continu per investigar han creat aquests nou vins, que són una mirada microscòpica de la vinya de les Garrigues Altes i de les múltiples expressions de les vinyes que cultiva a la seva propietat. La sèrie Microvinificacions són interpretacions molt personals de la matèria primera en forma d'elaboracions; un brisat natural de macabeu, vi blanc macerat i fermentat amb les pells i sense sulfurós, un sauvignon blanc fermentat en bota, un escumós ancestral de reisling o monovarietals de finques de garnatxa, syrah, chardonnay i carinyena.
Tots els vins són fermentats amb llevats autòctons de la mateixa finca i procedents de parcel·les excepcionals, meticulosament seleccionades. Com diu el celler, "cadascuna d'aquestes Microvinificacions és una expressió singular de la complexitat del sòl i la seva combinació amb la varietat, elaborats de la forma més transparent possible per a conservar la màxima connexió amb l'origen".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Monica Volpin, Pixabay
Sergi Cortés
Us recomanem tres vins de varietats tradicionals catalanes, molt originals i que segurament no coneixeu
Imatge il·lustrativa
Tindrà lloc el proper dimarts, 28 de juny, a Vinseum i es podran tastar vins elaborats amb varietats minoritàries