Novetats de Vins Catalans

‘Microvinificacions de Les Garrigues Altes’, el nou projecte d’investigació de Tomàs Cusiné

Una edició limitada de 9 vins que exploren els matisos de 9 varietats, plantades fa 19 anys, amb elaboracions alternatives basades en l’experiència de Cusiné.

| 24/03/2021 a les 07:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Novetats de Vins Catalans
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné presenta una edició limitada de Microvinificacions de vinyes plantades a Les Garrigues Altes. Nou vins fruit de la seva experiència professional i  trajectòria en el món del vi, en els quals trasllada el seu afany innovador i la seva faceta d’intèrpret de la vinya.

Les Microvinificacions són vins de parcel·la i monovarietals que busquen la màxima expressió de la varietat i el terrer, i que rescaten mètodes d’elaboració tradicionals, com els vins naturals, el brisat per a vins blancs o la vinificació d’un escumós ancestral.
Es tracta de vins elaborats respectant al màxim la procedència del raïm i sense afegir, en algú cas, sulfits. Han estat fermentats amb llevats autòctons. És una col·lecció on Cusiné sintetitza tota la seva experiència de més de trenta anys elaborant vins a la DO Costers del Segre.

Tomàs Cusiné el 2002 va fundar el celler que porta el seu nom al Vilosell i el 2012 es va llençar a explorar nous horitzons gestant el projecte Cara Nord, el celler de vins d’altura de les Muntanyes de Prades.

Les Garrigues, protagonistes

Ara la seva experiència i afany continu per investigar han creat aquests nou vins, que són una mirada microscòpica de la vinya de les Garrigues Altes i de les múltiples expressions de les vinyes que cultiva a la seva propietat. La sèrie Microvinificacions són interpretacions molt personals de la matèria primera en forma d'elaboracions; un brisat natural de macabeu, vi blanc macerat i fermentat amb les pells i sense sulfurós, un sauvignon blanc fermentat en bota, un escumós ancestral de reisling o monovarietals de finques de garnatxa, syrah, chardonnay i carinyena.
Tots els vins són fermentats amb llevats autòctons de la mateixa finca i procedents de parcel·les excepcionals, meticulosament seleccionades. Com diu el celler, "cadascuna d'aquestes Microvinificacions és una expressió singular de la complexitat del sòl i la seva combinació amb la varietat, elaborats de la forma més transparent possible per a conservar la màxima connexió amb l'origen".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
Imatge il·lustrativa
Acadèmia de Poda
Miquel Hudin
L’Associació de Viticultura Regenerativa va ser creada per facilitar l'intercanvi d'experiències i coneixements
Imatge il·lustrativa
El vi s'elabora recuperant antigues tradicions, macerant amb les seves pells durant un mes i sense addició de sulfits ni durant l'elaboració ni durant la criança
Imatge il·lustrativa
Alguns dels 22 vins guanyadors de les 11 categories els podreu tastar a partir de demà a la Fira del Vi de la DO Tarragona